VGA kártyák összehasonlítása


Különböző videókártyák teljesítményének összehasonlítása. Videokártya eredmények négy kattintással. Több, mint 90 VGA kártya 1000 teszteredménye.

A hardver-teszt.hu szolgáltatása a videókártyák gyors összehasonlítását segíti. Ennek segítségével két vga kártya teljesítményét hasonlíthatjuk össze néhány kattintással. Először válassz tesztprogramot, majd 2 videokártyát és már láthatod is az eredményt:Tesztprogram:Összehasonlítónk segítségével nagyjából 90 különböző vga kártya több, mint 1000 eredményét tekintheti át.

Az összehasonlítóban található videokártyák elnevezési struktúrája (példákkal):

ATI // nVidia - a grafikus chip gyártójának neve, azaz ATi, van nVida videokártya
Radeon HD5770 // GeForce GTX260 - a vga kártya grafikus chipjének típusa
512MB // 1GB - a videokártya memóriájának mennyisége
DDR2 // DDR3 // GDDR5 - videokártyák memóriájának típusa
Asus EAH5770/DI/1GD5 – a videokártya gyártója és pontos típusa

Bár a kártyák grafikus magja mellett itt szerepel a VGA pontos típusa is, az azonosítást segítő információkat a teljes kártya listában találjátok.

A teszteléshez használt konfigurációk:

Mivel az összehasonlítóban szereplő eredmények nem egy nap alatt készültek, ezért a videokártyák teljesítményét több különböző konfigurációval teszteltük. Igyekeztünk minden esetben a vga teljesítményéhez igazítani a hardver környezetet. A régebbi mérések Core 2 Duo 3200 MHz-es processzorral és P35 alaplappal készültek. Az új mérések esetén az erősebb kártyák Core i7 920 + X58, míg a kisebb karik Athlon II X2 3,2 GHz + 790GX párossal vizsgáznak.

Az összehasonlítóból kiválasztható programok:

Az vga-k összehasonlítását 28 különböző program beállítással végezhetitek. Ezek között vannak szintetikus tesztek (pl.: 3D Mark) és játékok is. A játékok Windows 7 (korábban Vista) operációs rendszer alatt futattuk, ennek megfelelően vannak DX9, DX10 és DX11 eredmények.

A videokártyákat kevésbé terhelő, DX9 programok listája:

3D Mark 2003, 3D Mark 2005, Counter Strike Sourece, NFS Most Wanted

A videokártyákat erősebben terhelő DX10 szoftverek az alábbiak:

Crysis, Assasin’s Creed, Company of Heroes, 3D Mark Vantage, Colin DIRT, Street Fighter 4

A legújabb játékokat egyelőre csak a Dirt2 segítségével emuláljuk, de hamarosan Metro2033 és S.T.A.L.K.E.R. Call of Prypyat mérés is bekerül a listába.

A vga kártya összehasonlító bővítése:

Igyekszünk mindig napra készek lenni, ezért folyamatosan új eredményekkel bővítjük a jelenlegi 90 különböző vga 1000 teszteredményét. Fontosnak tartjuk, hogy mindig a legújabb videokártyákkal és játékokkal frissítsük kínálatunkat.


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva