CeBIT 2011 negyedik nap - képes beszámoló


Szerző: certamen | Dátum: 2011-03-07 18:18:09 | Rovat: Hardver


..utolsó fejezetéhez érkezett a CeBIT 2011-es beszámoló sorozatunk. A záró epizód részeként megmutatjuk, mit láttunk az Ozone újdonságai közül és mit találtunk még az ASUS standján. Ezen kívül lesznek egzotikus pendrive-ok, tomboló tömeg az XMG-nél és G.Skill, Coba, Scythe, Fatal1ty..CeBIT 2011 - Ozone újdonságok első kézből:


Alig két héttel ezelőtt mutattuk be az Ozone fejhallgatókról készült videós beszámolónkat, most pedig a CeBIT alakalmából személyesen is találkozhattunk a gyártó képviselőjével. Francisco bőröndjéből elő is kerültek a friss csemegék, közöttük billentyűzettel, fejhallgatóval, egérrel és egy új egérpaddal. Nyilván mindegyiknek megvan a maga érdekessége, azonban a részleteket majd a videós beszámolóban mutatjuk meg. Most csak ízelítő gyanánt néhány információ morzsa:


Ozone

Ozone újdonságok vegyese, és a Strato EVO


- érkezik az Ozone Strike mechanikus billentyűzet, 90 euro alatti áron, USB HUB, audio csatlakozókkal és cserélhető gombokkal

- hamarosan befut a Radon Opto gamer egér. Érdekessége, hogy optikai és lézeres változatban is elérhető lesz

- bővül az egérpadok választéka a Shooter szériával. Ez egy 3mm vastag, szövet bevonatú SoftPad, többféle méretben

- átalakul a Strato fejhallgató, ami Strato Evo néven tér vissza. Főbb jellemzői a 30%-kal megnövelt fülrész, 5.1 hangzás

- még az év első felében piacra dobják a Temblor fejhallgatót, részleteket azonban nem árultak elErre az évre véget ért a CeBIT - az utolsó nap sem unatkozunk:


Hannoveri kirándulásunk utolsó napjára már csak egy fixen megbeszélt riport maradt, így az idő jelentős részét mászkálással töltöttük. Így bukkantunk rá többek között a HKC pavilonjára, ahol három monitoros Eyefinity megjelenítőt is láttunk (erről hamarosan egy hír keretében részletesen beszámolunk).


penek, vegyesen


A séta közben összefutottunk egy teljesen névtelen kínai gyártóval is, itt mindenféle lehetetlen alakú pendrive-ok voltak kiállítva. Kreativitásukat dicséri, hogy gyakorlatilag minden létező dologból képesek flash tárolót megformálni, legyen szó fúrógépről, telefonról, fogkrémes tubusról, vagy akár pillangóról.


Az Intel Extreme Masters épületben óriási tömeg gyűlt össze, azonban nem a CS, vagy Starcraft verseny miatt. A gyülekezés oka az XMG standja, pontosabban az ott fellépő DJ (számomra teljesen ismeretlen, azonban Németországban igen kedvelt fazon) és az őt kísérő táncosok megjelenése. Ez persze még kevés a népnek, ezért ajándékosztás is volt, így minden egyes pólóért és energiaitalért vérre menő harcot folytattak a látogatók. Érdekes, néhány szóró anyagért mire nem képes egy-egy ember (igaz, egy póló és egy energiaital a mi táskánkba is bekerült).


XMG

XMG: DJ + GIRLS + GIFT = CRAZY CROWD


A fődíj (egy HTPC ház, vagy gép, ez ott nem derült ki) kiosztás egészen elképesztő módón történt; a nyereményt speakerünk bedobta a tömegbe. El lehet képzelni mi lett az eredmény, ráadásul a gép előlapja és maga a doboz két külön embernél kötött ki.


Talán sokaknak ismeretlen az Inter-Tech neve, elsőre nekünk is az volt, viszont mikor megláttuk a Coba tápokat, már sejtettük, jó helyen járunk. Korábban mi is kipróbálhattunk egy Coba Nitrox 750W-os egységet, azonban most nem csak a csúcsmodellek, hanem az ésszerűség is jelen volt a standon. Egy drágább, de mindenképpen egyedi megoldás a Nitrox Xchange tápegység, ami moduláris kialakítású, azonban nem a szó klasszikus értemében. Itt nem a kábelek cserélhetők, hanem a ventilátor, méghozzá garanciavesztés nélkül. A cooler (ami lehet kék, piros, fehér, zöld, stb.) a fedlap eltávolításával közelíthető meg, így tetszés szerint módosíthatjuk a légkeverő színét.


COBA

COBA - tápok cserélhető ventilátorral integrált Power LAN opcióval


Egy másik izgalmas konstrukció a PSAB tápegység, ami egy energiaforrás és egy powerline hálózati adapter házasságából született. Ennek segítségével nem lesz szükség hálózati kártyára és kábelre sem, a jel egyenesen a tápegységen keresztül tejed hálózatunkban. Több táp használatával így a komplett kábelezés elkerülhető, a titkosításról pedig egy integrált kapcsoló gondoskodik. (Hasonlóan ahhoz, amit a routereken és WiFi kártyákon láthatunk.)


Korábban jártunk már a Scythe standján, azonban akkor nem is annyira a coolerekkel, semmint az audió ketyerékkel foglalkoztunk. Pénteken aztán visszatértünk a japánokhoz, hogy kicsit alaposabban is szemügyre vegyük a Mugen 3, illetve a Sussano processzorhűtőket. A poént most nem szeretném lelőni, Kov még jövő hét elején komolyabb hírt ír az újdonságokról, inkább csak az irányt szeretném megmutatni.


Scythe Mugen 3 és Sussano

Scythe Mugen 3 és Sussano - az ésszerű és a rettenetes


A Mugen 3 teljes egészében a hihetetlen sikeres Mugen 2 továbbfejlesztett változata, csökkentett mérettel, azonban megnövelt hűtő potenciállal. Változott még a felfogató rendszer is, elsősorban a minél tökéletesebb LGA1155 kompatibilitás miatt. Sussano: 12 hőcső, dupla bordarendszer, 4db 100x100mm-es ventilátor, 1600 gramm súly; kell ennél több?


Talán senkinek sem kell bemutatnom a G.Skill-t, a minőségi memóriák és SSD egységek szállítóját. Természetesen ők is jelen voltak és ha már mutattak valamit, azt csak a legjobb dolgaikból tették. Volt többek között egy 4x4GB-os memória kit, ami talán nem is lenne annyira érdekes, ha nem a RipjawX sorozatából kerül ki.


G.Skill RipjawX 16GB KIT

G.Skill RipjawX 16GB KIT


Kellemes látvány volt, hogy a 64-bit-es rendszer futtatása közben 14GB szabad memóriafelülettel gazdálkodhatunk. Persze SSD-ből sem volt hiány, a Phoenix II-es modell épp másolást végzett, nagyobb file-ok esetében 530-550 MB-s sebességgel.


Bár eddig is sok időt töltöttünk az ASUS felségterületén, még midig maradt olyasmi, ami elkerülte a figyelmünket. Ilyen például a BDS-700 Blu-ray Player, ami az ASUS első 3D kéklézer-lemezes lejátszója. A HDD nélküli egység kifejezetten a 3D-s eredeti Blu-ray lemezekhez készült, integrált 7.1-es Dolby erősítővel és Full HD támogatással. Extra adalék, hogy a hang és a kép külön HDMI csatornán közlekedik, így a 3D és a 7.1 is tökéletes minőségben látható és hallható.


ASUS BDS-700 Blu-ray Player

ASUS BDS-700 Blu-ray Player


Különleges képességként említhető még a WiFi, ami nem pusztán díszként került a lejátszóra. A vezeték nélküli lan révén elérhetjük a Youtube, a Netflix, a Picasa, a Flick és számos internet rádió adását is, a vezérlésről pedig okostelefonnal, vagy a mellékelt (igazán impozáns) távirányítóval gondoskodhatunk. Picit olcsóbb és valamivel egyszerűbb a BDS-500 egység, ami kevésbé professzionális hangzás mellett kínál hasonló moziélményt.


Végezetül egy olyan ereklyét mutatnánk, amit nem sok ember birtokolhat. Az ASRock közreműködésének hála Fatal1ty dedikált nekünk egy egérpadot, saját kezűleg, hardver-teszt.hu-nak címezve.


Fatal1ty éppen nekünk dedikál

Fatal1ty éppen nekünk dedikál


Nos, ha néhány évvel ezelőtt valaki azt mondta volna nekem, hogy egy ASRock egérpad még értékes is lehet, biztosan kinevetem, most viszont Fatal1ty kézjegyével és az egész rendezvény mögött álló ASRock P67 alaplappal már ritka kincsnek számít az egéralátét.


CeBIT 2011-es utazásunk és videóink támogatói


KingstonEminentOzoneASUSPCHelpline
Címkék:  CeBIT, 2011, ASRock, Fatal1ty, Ozone, Gamer, Scythe, Mugen


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva