CeBIT 2011 harmadik nap - képes beszámoló


Szerző: certamen | Dátum: 2011-03-04 11:50:31 | Rovat: Hardver


..CeBIT 2011-es kiküldetésünk harmadik napján az ASRock, a Kingston és az A.C.Ryan standjára voltunk hivatalosak. A nagy nevekhez tartozik még egy újabb ASUS kirándulás, illetve néhány érdekesség is; mint például az ACME perifériái, vagy a videón is megörökített Mercedes SLR gumiégetés..Nem csak hardverekből áll a világ, sőt a csajokon túl is van élet:


Eddigi CeBIT 2011-es összefoglalóinkat szép lányokkal nyitottuk, ma azonban valami mással készültünk. Ez a más pedig egy Mercedes SLR rövid videó, ahol képet kapunk a kocsi teljesítményéről, illetve arról, hogyan kell vele tönkretenni a hátsó gumikat:Az off topic részleg után térjünk vissza a CeBIT lényegére, vagyis a hardver újdonságokra. Ezekből csütörtökre is jutott szép számmal, hiszen az ASRock megmutatta nekünk a P67 Fatal1ty alaplap sorozat első tagját, valamint több AMD E350 alapú rendszert is. Később a Kingston tartott prezentációt új HyperX T1 és SO-DIMM memóriamoduljaiból. Érdekes adalék, hogy a két gyártó más összefüggésben is egymásra talált, ugyanis a Kingston prezin éppen ASRock Core HT gépben demózták a kisméretű RAM-okat.


Délután az ígéreteknek megfelelően visszatértünk az A.C.Ryan standjára, ahol vére megnézhettük, hogyan működik a „teljes interaktivitást ígérő” Fluxx média lejátszó. Út közben picit megálltunk az ASUS pavilonja előtt és közelebbi ismeretséget közöttünk a Rampage III Black Edition alaplappal, illetve a K93 és N73 laptopokkal. A nap zárásaként néhány fotó és ennél kicsit több videó erejéig bekukkantottunk az ACME-hez is, ahol új hangfalakat és friss gamer egeret is mutattak nekünk.


CeBIT 2011 Enermax csajok


A gyengébb nem iránt aktívan érdeklődők most biztos kicsit csalódottak, ugyanis friss hússal nem szolgálhatunk, viszont, hogy tartsuk a rendet, az Enermax két cicáját elkaptuk még egy felvétel erejéig.CeBIT 2011 ASRock - nagyjából minden megújult:


Az ASRock kapcsán már jó ideje egy nagy változásról beszélünk, ami talán éppen a CeBIT 2011-en teljesedett ki. A standról (és a gyártó komplett szemléletéből) eltűnt az a bizonyos „olcsóság” érzet, a helyét minőség és design vette át. Ezzel együtt természetesen megmaradt a pokolian jó ár, azonban már nem kell kompromisszumot kötni minőség és ár között.


CeBIT 2011 ASRock - nagyjából minden megújult

ASRock P67 Fatal1ty alaplap


Miben is nyilvánul meg ez változás? Elsősorban a P67 Fatal1ty alaplap sorozat megjelenésében, hiszen ilyen magas kategóriában az ASRock eddig nem is próbálkozott. Mivel volt szerencsénk élőben is megvizsgálni a P67 Fatal1ty-t, bátran kijelenthetjük, ez a lap tényleg pokoli jól sikerült. Anyaghasználata, kivitelezése, funkció gazdagsága és felszereltsége egyaránt a legnagyobbakkal vetekszik, ráadásul ehhez még magyar mércével is megfizethető árazás társul. Alaplapoknál maradva izgalmasnak tűnik a gyártó komplett Sandy Bridge sorozata, ugyanis a tuninghoz és játékokhoz készült P67 Extreme6-tól, a legolcsóbb H61M-VS-ig igazán széles a kínálat.


Az AMD-s deszkák között is van új és megújult szereplő, így például a 890FX Deluxe5 teljesen friss alaplap, míg a 890 és 880 paletta teljes egészében revízió kettőre váltott. Ez az előzetes tervek szerint annyit jelent, hogy a 890GX, FX és 880G termékek egyaránt támogatják majd az AM3+ tokozású processzorokat. (Sajnos ennél többet maga az ASRock sem árult el erről.) Hatalmas slágertermék jelenleg az E350M1, ami egy AMD E350 APU és a hozzá tartozó alaplap párosát jelenti.


CeBIT 2011 ASRock - nagyjából minden megújult

ASRock E350M1/USB3


Ha valaki többre vágyik, akkor választhatja (már ha éppen lehet kapni, ugyanis megtudtuk, hogy a váratlan népszerűség miatt az ASRock nem győz annyit gyártani ebből, amennyire szükség lenne) az E350M1/USB3 modell is, mely lap a fenti paraméterek mellett még USB 3.0 kapukat is tartalmaz.CeBIT 2011 Kingston - HyperX SO-DIMM és T1 Black modulok:


Az eredeti tervektől eltérően SSD kérdéskörben nem tudtunk riportot készíteni a Kingston standján, azonban HyperX témában igazán autentikus forrásból tájékozódhattunk. Kezdjünk az újdonságokkal: két friss memória készlet rajtol a következő hetekben; az egyik a fekete bordával szerelt új T1 széria, a másik pedig a HyperX SO-DIMM új változata. Előbbi (vagyis a HyperX T1) érdekessége, hogy X58 rendszerekhez készült és a megszokott 6GB / 12GB kapacitás mellett már 24GB kit-ben is elérhető. Az órajel XMP mellett 1600 MHz, CL9-9-9-27 időzítéssel. Nyilván kifejezetten bűn ilyen alacsony sebességen járatni a modulokat, így hamarosan a tuningosoké lehet a főszerep.


CeBIT 2011 Kingston - SO-DIMM és T1 modulok gamereknek

Kingston HyperX T1 Black


A másik újdonság a HyperX SO-DIMM 1600 MHz kit. Igen, SO-DIMM, vagyis notebook / HTPC alkatrész ellenére kettes csomagban érkezik a RAM, 4 GB vagy 8 GB kiszerelésben. Az időzítés itt is CL 9-9-9-27 és persze tuning potenciálból sincs hiány. A prezentáción ebből kaptunk is egy kis ízelítőt: az ASRock Core HT gépébe szerelt HyperX SO-DIMM modulokat előbb 1333 MHz-es sebességgel tesztelték, majd a húzás után 2133 MHz-en. Nos, az eredmény: 1p:14mp-ig tartó betömörítés helyett 57mp-es folyamat, ami bizony 20%-os gyorsulást jelent, valós alkalmazások közben.


CeBIT 2011 Kingston - SO-DIMM és T1 modulok gamereknek

Kingston HyperX - SO-DIMM @2133 MHz


Lehetőséget kaptunk arra is, hogy néhány kérdést tegyünk fel, így érdeklődtünk az idén várható legnagyobb RAM méretről, a HyperX termékvonal bővítéséről, illetve az új AMD és Intel platformokhoz várható memóriákról is. A kimerő válaszokat nemsokára videós formában osztjuk meg veletek, ezért most csak néhány szó a beszélgetésből:


Nem lesz dedikáltan AMD Bulldozer HyperX memóriacsomag, mivel a Kingston szerint, ami jó az Intel Sandy Bridge mellé, az tökéletesen működik AMD-vel is.


Az év folyamán egyre dominánsabbak lesznek a 8GB-os modulok (vagy akár nagyobbak), így év végére nem kizárt egy 32GB KIT megjelenése sem. (Ez szó szerint nem hangzott el, de a riportalany engedett erre következtetni.)


A tabletek és okostelefonok terjedésével egyre nő a mobil és csökken a desktop piac, így a HyperX modulokra is rossz idők jöhetnek. A Kingston ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy a HyperX egy termékvonal, egy brand és ahogyan bővíteni lehetett MAX 3 SSD meghajtóval úgy lehet bővíteni szükség szerint bármivel, azonban ez még a jövő zenéje..CeBIT 2011 A.C. Ryan, ACME, ASUS:


Végezetül egy csokor az A.C. Ryan Fluxx média lejátszójából, az ACME perifériákból, valamint néhány ASUS újdonságból. Sajnos a Fluxx kapcsán sokkal nagyobbak voltak az elvárásaink, mint amit a prezentáción láthattunk. A Fluxx legerősebb oldala pillanatnyilag a loading feliratban megjelenítése, azonban az ígéretek szerint ez nem marad így sokáig. (A lassúság oka egyfelől állítólag a béta szoftver, másfelől a még messze nem tökéletes hardver.) Mindenestre ha a Fluxx erőre kap, akkor nagyon barátságos készülék lehet, hiszen teljes interaktivitást biztosít.


A.C. Ryan Fluxx média lejátszó - nagyon béta

A.C. Ryan Fluxx média lejátszó - nagyon béta


Lehetőségünk lesz például filmnézés közben is ki-ki tekinteni a social network csatornákra, borítókat és IMDB értékeléseket szedhetünk le a filmekhez, és ami a legjobb, mindez nyitott platformon valósul meg. Vagyis a gyárilag előtelepített alkalmazásokat szabadon bővíthetjük a közösség által készített újdonságokkal, így játékok és netes alkalmazások egész armadáját is birtokba vehetjük (ide értve mindenféle Flash tartalmak elérését is.)


Még tavaly figyeltünk fel egy új márkanévre, az ACME személyében, viszont kezdeti lelkesedésünk azóta kicsit lankadt. Most a CeBIT 2011 kapcsán új lendületet vehet az ACME project, hiszen a vállalat már nem csak egerekkel és fejhallgatókkal, hanem egész sor 2.1 hangszóró rendszerrel és több gamer perifériával is előállt.


ACME

ACME - van bennük fantázia


A standon kószálva feltettük a legkézenfekvőbb kérdést: a Genius, vagy az igen olcsó A4Tech helyett miért válasszunk ACME perifériát. Nos, a litván úriember erre annyit válaszolt: „mert az ACME jobb. Nem fogok senkit győzködni, nézze meg az árat és a termék minőségét, biztos vagyok benne, hogy versenyképesek leszünk”.


Már az első nap is jártunk az ASUS-nál, viszont egy érdekes komponens, valamint két jófajta notebook elkerülte a figyelmünket. Az alaplap a már hírben bemutatott ASUS Rampage III Black Edition, ami most újra divatossá vált Intel X58 rendszer törzsét adhatja. A Sandy Bridge fiaskó és a csak novemberbe érkező LGA2011 kapcsán logikus az X58 életben tartása, így a Gigabyte G1 Killer és az ASUS friss Rampage terméke is sikeres lehet.


ASUS Rampage III Black Edition

ASUS Rampage III Black Edition és N73


Notebookból két modell keltette fel az érdeklődésünket, az egyik az N73, ami inkább desing elemekkel operál (bár a Sandy Bridge processzor és GeForce 500 videokártya sem rossz). Talán ennél is izgalmasabb a K93, hiszen a K sorozat kifejezetten kedvező áráról ismert. Nos, ha ezt a kedvező árat kombináljuk egy 18,4”-os Full HD kijelzővel és az Intel új generációs központi egységeivel, egészen biztos, hogy idehaza is ütős terméket kapunk.


CeBIT 2011-es utazásunk és videóink támogatói


KingstonEminentOzoneASUSPCHelpline
Címkék:  CeBIT, 2011, Asus, A.C. Ryan, Kingston, HyperX, T1, ASRock


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva