CeBIT 2011 második nap - képes beszámoló


Szerző: certamen | Dátum: 2011-03-03 17:20:30 | Rovat: Hardver


..a második nap krónikája főleg az A.C. Ryan, az MSI, a Scyte, a Thermaltake és a Thortech körül forog majd. Persze ismét jutott időnk bámészkodásra, így a nem maradnak ki képes összefoglalónkból a csinos lányok és az érdekes újdonságok (pl.: AMD HD 6990 VGA, Cougar Evolution ház) sem..CeBIT - a második nap (szerda) krónikája:


Üdv mindenkinek! Kipihenten és teljes lelkesedéssel kezdünk neki a CeBIT 2011 harmadik napjának. Azonban mielőtt elindulnánk, hogy leforgassuk a mára tervezett Kingston és ASRock interjúkat, illetve befejezzük az A.C. Ryan riportot, következzen a tegnapi, vagyis a második nap összefoglalója. Remélem senki sem bánja, hogy ismét a szép hölgyekkel indítunk, hiszen belőlük szerdára is jutott egy kellemes csokorra való.


CeBIT 2011 - csajok


A fenti képen, bal oldalon a Sapphire üdvöskéje pózol, míg középen a Razer két vad cicája látható. Jobb oldalon a Thermaltake reklámarca mosolyog, igaz szegény már elég fáradtan, hiszen csak a sokadik fotó sikerült jól (állandóan belemászkáltak a képbe.)


Egyelőre ennyit a lányokról, nézzük, mivel is foglalkoztunk tegnap, azaz szerdán. Rögtön dél körül beugrottunk az A.C.Ryan standjára, ahol sikerült is elcsípni egy riportalanyt. Ezután kicsit kószáltunk, így találkoztunk a Scyte, a Sapphire és az Cougar újdonságaival. Délután az ASRock standja körül alakult ki kisebb tömörülés, nem véletlenül: Fatal1ty ellen lehetett játszani, méghozzá 8GB-os memória csomagok reményében.


CeBIT 2011 - csajok


Késő délután volt szerencsénk alaposabban is szemügyre venni a Thermaltake kiállító részlegét, illetve testközelből megvizsgáltuk a Thortech tápokat is. A nap végén egy MSI-s kirándulást tettünk, méghozzá magyar „tárlatvezetéssel”. Ez utóbbiról videós összefoglalót is készítünk majd hazaérkezésünk után, a fő témát elsősorban a komponens termékek szolgáltatják majd. Eddig a bevezető, nézzük a részleteket:CeBIT 2011 A.C. Ryan - Fluxx és Playon!HD 2 széria:


Az A.C. Ryan méltán népszerű otthon is, hiszen minőségi média lejátszóik rendre hozzák az elvárt szintet. A név tehát kötelez, így az A.C. Ryan nem engedheti meg magának, hogy lemaradjon a konkurencia mögött. Éppen ezért érkezik a Playon!HD média lejátszó család második sorozata, Mini2 és HD2 nevekkel.


A.C. Ryan Playon!HD 2 sorozat és a Fluxx menüje

A.C. Ryan Playon!HD 2 sorozat és a Fluxx menüje


A Mini2 külsőre nagyon hasonlít majd az elődjére, azonban a burkolat az eddigi matt fényezést hátrahagyva fényes feketére vált. Képességek terén mind a két „2”-es modell jelentős változtatásokon esett át, így újra van Youtube támogatás, illetve számos egyéb netes tartalom is megjelenik majd. A HD2 további újítása, hogy a merevlemez sokkal egyszerűbben cserélhető, mint az előd esetében, a gyártó szerint már csavarhúzó sem kell majd az átszereléshez.


Természetesen az A.C. Ryan standján mindenkit a Fluxx érdekelt a legjobban. Ez nem véletlen, elvégre kis túlzással akár HTPC-nek is nevezhetnénk a kis dobozt. Ha minden jól megy, ma egészen részletes bemutatót tart nekünk a gyártó erről az eszközről, így a holnapi összefoglalóban már sokkal többet mondhatunk a Fluxx-ról. (A termékkel kapcsolatos korábbi cikkünk itt olvasható.)CeBIT 2011 - Scyte, Thermaltake, Thortech, Sapphire:


Három gyártónál is jártunk, ahol nem igazán volt miről riportot készíteni, hiszen a fotók önmagukért beszélnek. Itt van mindjárt elsőként a Scyte: látott már valaki olyan processzorhűtőt, amelyiken négy darab 12cm-es ventilátor trónol?


Scyte Susanoo és Scyte Kama Bay Amp 2000 Rev B

Scyte Susanoo és Scyte Kama Bay Amp 2000 Rev B


Most láthat, hiszen sikerült elcsípni egy fényképet erről a Susanoo nevű monstrumról is. Szintén a Scyte jegyzi a Kama Bay Amp 2000 Rev B vezérlőpanelt, ami nem csak képességeiben, de látványban is sokat dob az audió élményeinken. (Érdekes, hogy az alapvetően coolereiről és tápjairól ismert gyártó, meglepően sok audió termékkel volt jelen.)


Ha már hűtőkről esett szó, ne is távolodjunk el a témától, hiszen a CeBIT 2011-en is képviseltette magát a Thermaltake. Igazán nagy újdonsággal ők most nem robbantottak, viszont a korábban bejelentett Frio OCK processzorhűtő és Level 10 GT számítógépház élőben is megjelent. Nos, a helyzet az, hogy a Frio második reinkarnációja sokkal jobban néz ki élőben, mint azt a fotók alapján gondoltuk volna, azonban a hangerejéről semmit sem tudtunk meg (akkora zaj van a standokon, hogy lehetetlen objektíven értékelni.)


Thermaltake Frio OCK és Level 10 GT

Thermaltake Frio OCK és Level 10 GT


Sajnos a Level 10 GT esetében nem voltunk ennyire elragadtatva, ugyanis a kész modell és a sajtóanyag még köszönőviszonyban sincs egymással. Ez persze nem azt jelenti, hogy a Level 10 GT csúnya lenne, de egymás mellett látva az előző Level 10 és az új GT megoldást, azt kell mondanunk, az eredeti sokkal ütősebbre sikerült.


A GeIL, mint memóriagyártó már befutott név, viszont mint tápegység értékesítő még ismeretlen a vásárlók előtt. Talán éppen ezért került egymás mellé a GeIL és a Thortech standja (mindkettő a GeIL érdekeltségébe tartozó vállalat). Memória fronton érdemi újítás nem történt, viszont a tápegységek közül végre élőben is láthattunk Thortech Platinum 850W típust.


Thortech Platinum 850W

Thortech Platinum 850W (a GeIL tápegysége)


Kinézetre igazából ez a táp sem különbözik a többségtől, azonban a mellékelt előlapi panel kuriózumnak számít. Ennek működéséről, illetve a Thortech Platinum 850W-os tápegységéről további információkat olvashattok korábbi hírünkben.


Kicsit elkanyarodva a vasaktól, következzen két olyan gyártó, ahol inkább érdekes, semmint hasznos dolgokra figyeltünk fel. A Sapphire például egy olyan egyedi „házban” mutatta be Pure Black X58 alaplapját, amire még a modding terén sokat látott Kov kolléga is csak annyit tudott mondani, hogy: „ejha!”.


Sapphire Pure Black bemutató ház és Fatal1ty az ASRock standján

Sapphire Pure Black bemutató ház és Fatal1ty az ASRock standján


Szintén az érdekesség jegyében került be az összefoglalóba Fatal1ty, aki az ASRock azonos nevű alaplapcsaládját hivatott népszerűsíteni. Az ASRock standján játszani is lehetett Fatal1ty ellen, a szerencsések pedig (akik legalább egy frag-et lőttek) egy 8GB-os memória készlettel gazdagodtak.CeBIT 2011 MSI - itt volt egyedül HD 6990 VGA:


Elérkeztünk a szerdai nap végére, amit az MSI-nél tett látogatással zártunk. A legfontosabb újdonság, az AMD jóvoltából kiállított Radeon HD 6990 volt, amit egyelőre üresjáratban lehetett megcsodálni. Sajnos még az MSI sem árulhatott el hivatalos specifikációkat és órajeleket, de az már a képek alapján is leszűrhető, hogy ismét egy brutális videokártyával gazdagodtunk.


MSI AMD HD 6990 videokártya

MSI AMD HD 6990 videokártya


Persze azok is találnak látnivalót az MSI standján, akik a földön járnak és nem remélik, hogy valaha is HD 6990 lesz a gépükben. Nekik készül a gyártó komplett TwinFrozr III hűtővel szerelt videokártya széria. Gyakorlatilag az MSI egyetlen referencia VGA-t sem állított ki, HD 6850-től és GTX 560-tól felfelé már csak ezek a Propeller Blade coolerrel szerelt kártyák képviselik a játékosok érdekeit.


Kifejezetten jó ár/érték aránnyal kecsegtet az MSI CX 640 notebook szériája. A gyártó szerint 150-170e forintos áron juthatunk hozzá az Intel második generációs Core i5 processzorával szerelt, nVidia GeForce GT520 videokártyás gépéhez, DDR3 memóriák, nagy HDD és egészen jó design kíséretében. Reméljük, az ígéret valóra válik és a piaci verseny hevében még ennél is olcsóbban kerülnek hazánkba ezek a CX 640 notik.


MSI - stand és CX notebook széria

MSI - stand és CX notebook széria


Alaplapokból sem volt hiány, azonban az AMD rovására most minden az Intel H61, H67, P67 és Z68 körül forgott. Kint volt a nemrég bemutatott Marshal, illetve az oldalunkon még nem ismertetett, de már bejelentett teljes H61 család is. Ez utóbbiakról hamarosan rövid összefoglalót készítünk, hiszen az LGA775 kihalásával, a H61 chipes alaplapok kínálnak majd olcsó, integrált alternatívát.


CeBIT 2011-es utazásunk és videóink támogatói


KingstonEminentOzoneASUSPCHelpline
Címkék:  CeBIT, 2011, ASRock, MSI, sapphire, A.C. Ryan


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva