Singularity - az oroszok megint az idővel babráltak


Szerző: Sectum | Dátum: 2010-10-11 16:49:01 | Rovat: JátékRaven Software: Singularity - időbabrálós FPS - PC játék teszt (HD):


Mielőtt nekiesnénk a Singularity vizsgálatának, mindenképpen essen néhány szó a Raven korábbi alkotásairól, hiszen vannak nagy névek a fejlesztők tarsolyában. Elsőkét talán a Heretic és a Hexen említhető, illetve ezek sokkal látványosabb második része. Természetesen nem feledkezhetünk meg a Soldier of Fortune-ról és a Star Track: Voyager Elite Force akciójátékokról sem. Szintén a Raven művei között találjuk a Star Wars Jedi Academy-t (és folytatásait), illetve a Quake 4-et és X-Man Wolverine-t is. Jól látható, hogy az Activision szárnyai alatt működő Raven korábban nagyon jó FPS játékokkal állt elő, így részünkről a Singularity-t is nagy reményekkel kezdtük tesztelni. Sajnos a végeredmény koránt sem annyira meggyőző, mint mondjuk annak idején a Heretic volt, de azért így is jó pár óra kellemes kikapcsolódásban volt részünk:
Singularity - történet, fegyverek, fejlődés, gépigény:


A játék során egy orosz különleges osztag katonáját alakítjuk, aki (micsoda meglepetés) rögtön a game elején visszautazik az időben ötven évet. Ezt azért teheti meg, mert az oroszok már megint az idővel babráltak (érdekes, hogy szinte minden idő manipulálós játék alapja az, hogy a ruszkik szórakoznak a kontinuitással.. de mért pont mindig ők?) és létrehozták az időgépet. A szerkezet nem sikerült tökéletesen, így mutáció nélkül csak a tárgyak képesek közlekedni a múlt és jövő között, az élő anyag a folyamat hatására mutálódik. Gondolom a leírtak alapján már lehet sejteni mi következik: hősünk a múltban megment valakit, akit nem kellett volna, ezzel megváltoztatja a jövőt, emiatt pedig a játék folyamán a világuralomra törő szovjet birodalom mutáns seregei ellen kell küzdenünk.


Singularity - az oroszok megint az idővel babráltak


Ez eddig elég langyi, pedig a plágium dömping még csak most kezdődik. A Raven kölcsönvett mindenkitől, akitől csak tudott, így a történet vezetése a Time Shift-ből, az MPC, Gravity Gun és a cselekmény a Half Life 2-ből, míg a karakterformálás, a fegyver fejlesztés, a környezet és a hangok a Bioshock-ból lehetnek ismerősek. Kalandjaink során (amit inkább végtelen mészárlásnak nevezhetnénk) számos fegyver és képesség áll majd rendelkezésünkre, ilyen például a telekinetikus lövedékirányítás, ami mellesleg a Jericho nevű játék egyik nagy újítása volt.


Singularity - az oroszok megint az idővel babráltak


Vannak persze pozitívumok is szép számmal, mert bizony plágium ide-vagy oda, a Singularity összességében jól sikerült alkotás. Kellemes például, hogy a kezünkre erősített idő manipulátor segítségével az összetört ládákat eredeti állapotra hozhatjuk, így kinyerhetjük belőle a lő- és kötszert, illetve ezt a képességet ellenfeleken gyakorolva elporlaszthatjuk a mutáns katonákat. Fejlődés a Singularity-ben is van, így magunkon és az időmanipulálón kívül a fegyvereket is turbózhatjuk. Sajnos a játékmenet egészen rövid, ami pedig még nagyobb baj, hogy a három lehetséges végkimenet között csak az utolsó pillanatban választhatunk, így az újrajátszhatósági faktor szinte nulla.


Következzen a gépigény, ami most valódi pozitívumként említhető. Korosodó Core 2 Duo E6600 + GeForce GTS 250 + 2GB RAM-mal szerelt gépünkön is megvolt az 50-60 FPS, méghozzá 1680x1050 full grafikával. Ennél erősebb gépeken nyilván vígan szalad a cucc, gyengébbeken pedig medium beállításokkal is abszolválható a közel HD felbontás.


Singularity - az oroszok megint az idővel babráltak


A számos felsorolt negatívum, plágium és a játék rövidsége ellenére a Singularity tetszetős, kikapcsolódásnak pedig egyenesen tökéletes. Igaz, a feladatok megoldásán túl sokat nem kell gondolkodni, de a jelek szerint nem is ez volt a Raven célja. A Singularity arra készült, hogy lövöldözzünk egy jót, ezt a feladatát pedig tökéletesen teljesíti. Az már más kérdés, hogy a néhány 10 órányi mutáns-gyilkolás megér-e 9.300 Ft-ot, de ezt mindenki döntse el saját maga.Singularity - FPS PC játék - galéria:

Singularity - FPS PC játék - doboz Singularity - FPS PC játék Singularity - FPS PC játék Singularity - FPS PC játék Singularity - FPS PC játék Singularity - FPS PC játék Singularity - FPS PC játék Singularity - FPS PC játék Singularity - FPS PC játék Singularity - FPS PC játék Singularity - FPS PC játék Singularity - FPS PC játék Singularity - FPS PC játék Singularity - FPS PC játék Singularity - FPS PC játék Singularity - FPS PC játék Singularity - FPS PC játék Singularity - FPS PC játék Singularity - FPS PC játék Singularity - FPS PC játék Singularity - FPS PC játék Singularity - FPS PC játékCímkék:  Singularity, idő, játék, time, raven, FPS, mutáns, lövöldözős


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva