CeBIT2010 - AMD, Sapphire, Intel Extreme Masters


Szerző: certamen | Dátum: 2010-05-29 17:20:22 | Rovat: HardverAMD, Sapphire és Intel egy videóban - mit láttunk?


Az Asus és a Gigabyte CeBIT-en debütált újdonságait már bemutattuk, így itt az idő, hogy a többi nagy nevet is elővegyük. Mostani összeállításunkban az AMD, a Sapphire és az Intel kapott szerepet. Az AMD és a Sapphire standján riportalanyt is találtunk, így a videó megtekintésével autentikus forrásból lehet információkat szerezni:
Sapphire - főleg a multimédiára hajtanak:


Érdekes fordulatra készül a Sapphire, legalábbis Martinnal készült riportunkból ezt a következtetést vontuk le. A gyártó képviselője elmondta, hogy ezentúl sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a multimédiás vonalra, ennek első produktumai pedig már a CeBIT2010-en is testközelbe kerültek. Ilyen multimédiás újdonság a Sapphire miniITX alaplapja, ami kifejezetten HTPC rendszerekhez készült. Egy korábbi hírünkben már megmutattuk a Sapphire Mini projektorát, amit elsőként a CeBIT látogatói vehettek szemügyre. Szintén újdonság, hogy netbook is díszelgett a standon.


Sapphire - főleg a multimédiára hajtanak

Sapphire - főleg a multimédiára hajtanak


Ami pedig kifejezetten meglepett minket, az az, hogy Martin előbb mutatta meg a multimédiás termékeket és csak ezután beszélt a videokártyákról. Ez valóban alapvető fordulatot jelenthet a Sapphire életében, így érdemes fél szemünket a gyártón tartani.


Sapphire - főleg a multimédiára hajtanak

Sapphire - a VGA (így az Eyefinity is) még mindíg fontosAMD - 6 magos proci és 6 monitoros VGA:


Az AMD - mezei látogatók elől elzárt - standján ott volt a korábban már nálunk is posztolt Leo processzor és a szintén elég részletes ismertetőben szereplő ATi Radeon HD 5870 Eyefinity 6 videokártya. Ezekről néhány gondolat erejéig Tungler Antal beszélt nekünk, bár sajnos részleteket nem árult el. A részünkről legfontosabbnak tartott kérdésre sem érkezett válasz, miszerint lesz-e Radeon HD5970 Eyefinty 6?


AMD - 6 magos proci és 6 monitoros VGA

AMD - 6 magos proci és 6 monitoros videokártyaIntel - játék Core i7 processzoron:


Az Intel Extreme Masters hall a játékról és az ahhoz használt Intel Core i7 processzorokról szólt. Bárki szabadon kipróbálhatta a legújabb játékokat, ezzel a lehetőséggel pedig éltek is a látogatók. Számunkra az Alienware egyik kis notebookja volt a legizgalmasabb, ami 11,6”-os kijelzővel érkezik. Ez a pici laptop mérete ellenére is nagyon erős: Core 2 processzorral, GeForce GT335M videokártyával és DDR3 RAM-okkal áll a játékosok szolgálatába.


Intel - játék Core i7 processzoron

Intel - játék Core i7 processzoronCsajok, mert belőlük sosem lehet elég:


Az Extreme Masters jócskán kínált látnivalót a PC iránt kevéssé fogékony közönségnek is, hiszen szép autók és még szebb lányok tarkították az összképet. Az Intel pavilonja mellett mai szereplőink közül a Sapphire üdvöskéje érdemelt fotót:


Csajok, mert belőlük sosem lehet elég

Csajok, mert belőlük sosem lehet elég..Hamarosan folytatjuk - AcRyan, Shuttle, Arctic, ECS, PowerColor:


Mivel a CeBIT-en idén egyedüli magyar stábként voltunk jelen, így miénk a megtisztelő feladat, hogy a videó következő részeiben elkalauzoljuk nézőinket más gyártók pavilonjaiba is. Ezt örömmel meg is tesszük, hiszen hátra van még az AcRyan HD felvevőjének, a Sharkoon dokkolóinak, a Shuttle barebone rendszereinek, a Thermaltake sexy hostesseinek, az Arctic Cooling és az ECS riportoknak, valamint a PowerColor és a Matrox standjainak bemutatása. (Ezeken kívül számos olyan hardver érdekességgel is készülünk még a videókban, melyek piaci megjelenése a CeBIT óta várat magára..)
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva