Asus EeeTop PC ET1602 – női szemmel


Szerző: Mico | Dátum: 2009-07-23 17:26:36 | Rovat: HardverTartalom:


Mind az egér, mind a billentyűzet USB-s és természetesen fehér (meglepő, hogy a kábelek és a csatlakozók is teljesen fehérek, ez elég ritka). Egész kis aranyosak. Az egér is mutatja, hogy inkább nőknek tervezték, hiszen egy nagyobb és vastagabb férfi mancsban elveszik. Pont akkora, hogy a nők vékonyabb ujja, és kisebb tenyere kényelmesen a hátára simuljon. Minden akadályt elhárít maga elől, ezt bizonyítja az is, hogy én leginkább úgy használtam, hogy a gép az asztalon, én előtte a fotelben, billentyűzet az ölben, egér mellettem. Rendesen működött a fotelban is, nem akadozott, hozta ugyanazt a sebességet, mint az asztalon. Egyébként az egéren semmi extra, tök egyszerű, de épp ezt teszi őt széppé.


Asus Eee Top

Asus Eee Top – az egér


A billentyűzet is aprócska. Mint egy notebook keyboard. Hiányzik róla a numerikus kiosztás. Méretéből is adódik pehelykönnyűsége. A gombok lenyomásakor kellemesen csalódtam, szinte semmi hang. Nagyon csendes és puha. Ez első hangzásra lehet, hogy fura, de mikor gépeltem rajta, olyan érzés volt, mintha gumicukrot nyomogatnék.


Asus Eee Top

Asus Eee Top – billentyűzet


Van rajta egy nem megszokott funkciógomb is. Ezzel állíthatjuk gépünk gyönyörű szép kék kivilágítását. Jobb felső sarkában elrejtett a gyártó egy USB-t. A mouse-t akár ide is bedughatjuk. Bal felső sarkánál található benne egy fehér toll. Gondolom sejthető, hogy miért is, de ezt csak később árulom el.


Asus Eee Top

Asus Eee Top – USB port és a tollAsus Eee Top

Asus Eee Top – ötletes helyen lakik a tollA főszerkesztő közbeszól:

Nem meglepő, hogy a billentyűzetről hiányzik a numpad, hiszen a terméket alapvetően nem munkára találták ki. Ennek ellenére az EEE Top-nak van egy komolyabb billentyűzetes változata is. Persze az a keyboard + egér páros már messze nem olyan elegáns, mint az alapkiépítés, de a munka oltárán ennyi áldozatot még meghozhatunk.

A numpad helyett számos funkciógomb kapott helyet a billen. Ezek az FN + a megfelelő gomb lenyomásával csalhatók elő. Említésre méltó a hangerőszabályzó, a WiFi kapcsolója, a böngésző és levelező gyorsindítója valamint a számológép is. Ezek mellett már-már notebook használat hangulatunk alakulhat ki..


vissza

tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva