Gyárilag túlhajtott Radeon HD 4850 kártyák


Szerző: certamen | Dátum: 2009-06-19 17:52:28 | Rovat: TuningTartalom:Asus EAH4850 MATRIX


Tetszetős fekete dobozban tálalta Matrix videokártyáját az Asus. A fekete csomagolás (stílszerűen) fekete terméket rejtett, így az elő benyomás máris kellemes volt. Gyakran követik el a gyártók azt a hibát, hogy egy nagyon igényes dobozba tesztnek, iszonyú igénytelen VGA-t, ezzel ábrándítva ki vevőjüket a márkából. Nos, ez jelen esetben nem így volt, hiszen a csomagolás és a cooler mellett, az Asus 4850 Matrix nyákja is fekete színű volt.


Asus EAH4850 MATRIX

Asus EAH4850 MATRIX – fekete doboz, fekete kártyával


Körbenézve a terméken biztosan mindenkinek feltűnik a referenciától eltérő, meglehetősen masszív hűtés. A három hőcsővel megerősített cooler nem véletlenül landolt a Matrix fedélzetén, hiszen ezt a kártyák az Asus kifejezetten tuninghoz alkotta. Az Asus által itt használt cooler egyik nagy előnye, hogy a házból kifelé fújja a levegőt, így plusz rendszerhűtő nélkül is stabil marad a kártya. Másik pozitívum, hogy a ventilátor lapátjai egészen mélyen helyezkednek el, tehát nem kell attól tartani, hogy véletlen bekap 1-1 a házban (rendetlen módon) szabadon lógó kábelt.


Asus EAH4850 MATRIX

Asus EAH4850 MATRIX – féloldalról


A tekintélyes cooler és a csábító külcsín mellett persze jelentős szerep jut az Asus tuning szoftverének is, ami az iTracker nevet kapta. Ezt a programot a dobozban lakó telepítőlemezen találjuk. Néhány oldal múlva azt is bemutatjuk, hogyan kell használni. Most azonban térjünk vissza a termékre és nézzük meg kicsit közelebbről.

Magunk elé téve a kártyát egyből feltűnt, hogy a nyák hosszabb, mint megszoktuk. Ezt a benyomásunkat igazolta, mikor versenyzőinket egymás mellé állítottuk:


Asus EAH4850 MATRIX

egymás mellett a két HD 4850: MATRIX és Golden Sample


Az Asus EAH4850 MATRIX/HTDI/512M tápellátásáról egy 6 pines csatlakozóval tudunk gondoskodni. A csati kényelmesen megközelíthető, sem a bedugás, sem a kihúzás nem fog gondot okozni, még a legkisebb házban sem.


Asus EAH4850 MATRIX

Asus EAH4850 MATRIX – hátul meglehetősen szellős a kialakításavissza

tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva