Asus Xonar Essence STX - csak profiknak


Szerző: insolens | Dátum: 2009-04-30 12:46:02 | Rovat: HardverTartalom:


Biztosan mindenki emlékszik még azokra az időkre, amikor a számítógép vásárlásakor külön összeget kellet félretenni a hangkártyára. Ekkoriban még javában hódított az ISA foglalat és a Sound Blaster hangkártya. Néhány év elteltével bejöttek a PCI-os hangkeltők és a kártyák mérete is drasztikusan zsugorodni kezdett. Ez a minatürizáció odáig jutott, hogy manapság szinte elképzelhetetlen integrált hang nélkül egy alaplap.


AWE 32

Sound Blaster AWE32 (fent) és a manapság használt integrált chip (lent)


Mostanában az integrált audio piacon három nagy cég tevékenykedik, az Azalia, a Realtek és az Intel. Vannak más, szintén integrált megoldásokat kínáló vállalatok is, de pici részesedésük említésre sem méltó.


MSI P43

MSI P43 alaplap, nyíl jelöli az integrált hangchipetGigabyte

egy közeli az ALC 889-es integrált csodáról


Ebben a helyzetben mit tehetnek azok a cégek, akik ősidők óta hangkártyákat (tehát nem hangchipeket, hanem komplett megoldásokat) kínálnak? Nyilván az olcsó szegmensből elmozdulva, az igényesebb felhasználókhoz menekülnek és drága, de nagyon tiszta hangzást biztosító termékkel rukkolnak ki. Ebben a cipőben jár a régi idők óriása a Sound Blaster és erre felé mozdulnak az Asus hangkártyái is.

Mai cikkünkben az Asus Xonar Essence STX hangkártyáját mutatjuk be. Az Asus elsősorban azoknak ajánlja termékét, akik nem sajnálják a pénzt egy professzionális, nagyteljesítményű, tökéletes hangzást és minőséget nyújtó audio rendszerért.


Asus Xonar Essence STX

Asus Xonar Essence STX – hangkártya és dobozatovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva