Aqua Office 0dB Silent számítógép


Szerző: certamen | Dátum: 2009-04-17 00:08:20 | Rovat: HardverTartalom:


A számítógépeket rengeteg kategóriába lehet besorolni mindenféle szempontok szerint. Lehet egy PC gyors, vagy kicsi, lehet játékra termett és lehet akár a bútorunkkal harmonizáló is. Mai tesztünkben egy olyan számítógépet fogunk megvizsgálni, amelyik a zajra érzékeny vásárlóréteget célozza meg.

Az Aqua Office 0dB Silent számítógép - merthogy így hívják a tesztalanyt – egyetlen célt hivatott megvalósítani: a néma üzemelést. A termék nevében szereplő „Silent” kifejezés itt bizony szó szerint értendő, hiszen a konfigurációban egyetlen mozgó alkatrész sincs.


0dB


Bennünk is felmerült a kérdés, hogy mégis melyik lehet az a felhasználási terület, ahol egy ténylegesen néma számítógépre lehet szükség. A géppel eltöltött néhány napos tesztidőszak alatt rájöttünk, hogy lényegében bárkinek jól jöhet egy ilyen gép. A zúgó, berregő, sivító alkatrészek tesztje után mindig jó érzés volt bekapcsolni az Aqua Office 0dB Silent-et és nem hallani semmit. Akinek kisgyermeke van és éjjel is szeretne csendben netezni, vagy egy olyan irodában dolgozik, hogy fontos szempont a csend, azok biztosan tudják értékelni ezt a gépet.

Természetesen nem lehet néma PC-t építeni egyik napról a másikra, hiszen a passzív alkatrészek összeválogatása időigényes feladat. Az üzletlánc szakembereitől megtudtuk, hogy hónapokig tartó kísérletezés és tesztelés előzte meg a gép születését. Számtalan alaplapot, tápegységet és processzorhűtőt kipróbáltak az Aqua-ban, mire összeállt egy stabil és hangtalan rendszer.


Aqua Office 0dB Silent számítógép


Olvasóink először megismerkedhetnek a géppel és annak alkotóelemivel, majd a cikk második felében fény derül arra is, hogy mennyire stabil a Silent PC..


tovább

SPIDERNET ´99


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva