Sharkoon - dokkolók és bővítőkártyák


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-05-22 13:10:31 | Rovat: HardverSharkoon - csak nálunk nem szeretik a gyártót:


Valahogy az az érzésem, hogy Magyarországon nem szeretik a Sharkoont. Ha ez nem így lenne, mázsaszám lehetne kapni a gyártó dokkolóit, USB 3.0 bővítő kártyáit és egyéb kiegészítőit. Nos, a helyzet sajnos úgy áll, hogy alig-alig találkozni a boltok árlistájában a Sharkoon ketyeréivel (azért szerencsére vannak kivételek), pedig van fantázia a termékekben. Lehet szó egérről, fejhallgatóról, HDD dokkolóról, vagy Express bővítőről, a Sharkoon mindig ötletes megoldásokkal áll elő, akárcsak most következő három újdonság esetén..


Sharkoon USB LANPort 400 - nagyon ötletes

Sharkoon USB LANPort 400 - nagyon ötletes
Sharkoon QuickPort Combo eSATA:


37 Euro-s, azaz hozzávetőleg bruttó 14.000 Ft-ért lehetne kapni a QuickPort Combo eSATA külső dokkolót. Ez az alkalmatosság több merevlemez, vagy optikai meghajtó számára nyújt biztonságos kikötőt, ha a PC-hez szeretnénk csatlakozni velük. A megoldás lényege az, hogy csatolótól függetlenül tudunk variálni az eszközök között. Bemeneti oldalon IDE és SATA komponenseket is fogat a QuickPort (merevlemezt és optikai meghajtót is), míg a számítógéphez USB 2.0-n és eSATA-n keresztül egyaránt kapcsolódhatunk.


Sharkoon QuickPort Combo eSATA

Sharkoon QuickPort Combo eSATA
Sharkoon SATA QuickPort Duo USB3.0:


Két hónapja számoltunk be a Sharkoon SATA QuickPort Duo USB3.0-ról, ami most már rendelhető is, ára 60 Euro. A termék főleg a nagy sebességre hajt (USB3.0 révén) és mint nevéből is látszik, már a legújabb csatolóval operál. Az USB 3.0-nak köszönhetően a dokkolóba helyezett SATA winchesterek (2,5” és 3,5” is támogatott) egymással és a PC is szélvész gyorsan kommunikálnak, ezzel időt takarítva meg a felhasználónak.


Sharkoon SATA QuickPort Duo USB3.0

Sharkoon SATA QuickPort Duo USB3.0
Sharkoon USB3.0 Host Express Card:


Az USB 3.0 áldásait csak azok élvezhetik, akiknek egészen új alaplapja, vagy még ennél is újabb laptopja van. Most ezen a képleten változtat a Sharkkon, USB3.0 Host Express Card bővítőkártyájával. A 34mm-es formátumba illeszkedő (de az 54mm-es szabvánnyal is kompatibilis) kiegészítő két darab USB 3.0 kaput tartalmaz. A mellékelt szoftver támogatja a Windows XP, Vista és Win7 operációs rendszereket is, így nagyjából platformtól függetlenül, bárki örömét lelheti a gyors adatátvitelben. Az öröm ára 30 Euro, ami (ha lehet kapni) idehaza 11.000 Ft-os árat feltételez.


Sharkoon USB3.0 Host Express Card

Sharkoon USB3.0 Host Express CardQuickPort Combo és Duo USB3.0, Host Express Card USB 3.0 - galéria:


Sharkoon USB3.0 Host Express Card Sharkoon USB3.0 Host Express Card Sharkoon QuickPort Combo eSATA Sharkoon QuickPort Combo eSATA Sharkoon QuickPort Combo eSATA Sharkoon QuickPort Combo eSATA Sharkoon QuickPort Combo eSATA Sharkoon SATA QuickPort Duo USB3.0 Sharkoon SATA QuickPort Duo USB3.0 Sharkoon SATA QuickPort Duo USB3.0 Sharkoon SATA QuickPort Duo USB3.0


A hírhez kapcsolódó, ajánlott termékek:


Aqua: Sharkoon Rebel 9 Economy táp nélküli fekete ház >> 11.225 Ft


Bluechip: Sharkoon QuickPort PRO USB/e-SATA Dokkoló >> 12.190 Ft


Foramax: Sharkoon QuickPort USB3.0 - 2,5"/3,5" SATA HDD >> 16.200 FtA hír képanyaga a PC Aréna által biztosított HP DC7600 Ultra Silm számítógépen készült.
Címkék:  Sharkoon, dokkoló, winchester, USB3.0, laptop


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva