CeBIT női szemmel - mindegy, csak színes legyen


Szerző: Mico | Dátum: 2010-03-09 10:48:07 | Rovat: HardverCeBIT 2010 - szerezzünk minél több repi anyagot:


Hatalmas élménnyel gazdagodtam kint a CeBIT 2010 kiállítson női sajtósként. Rengeteg újdonsággal találkoztam, sok érdekes és vicces termék tárult szemem elé a rendezvényen.

Nő révén, sikerült kicsit kikészítenem társamat, méghozzá a zsákmányoló szenvedélyemmel. Ha már rendezvény, akkor logikus, hogy minél több kacatot beszerezzünk, nem? Vagy ezt csak én látom így? Valószínűleg, legalábbis a férfiakat ezek a dolgok annyira nem izgatják. Engem viszont annál inkább. (Bár ha jobban belegondolok, azért nem kis tömeg állt a Fujitsu, a Genius és a Thermaltake standja előtt sem, ahol szinte verekedtek az apróságokért.)


CeBIT női szemmel - mindegy, csak színes legyen

mindenféle őrületek


Nagy szívfájdalmam volt, hogy CeBIT-es válltáskát, és Fujitsus focilabdát nem tudtam szerezni, de Thermaltake-es gumikalapácsot, XFX-es dudát, AMD-s almát, cukrokat, csokikat, nyalókát azért sikerült.

Persze nem ezért mentem, nagy feladatot kaptam. Nekem kellett fényképeznem, videóznom, sőt még a térképfelelős is én voltam. (Kellett, mert hatalmas területet ölel fel a CeBIT.) Lássuk mi mindent láttam női szemmel..


Asus Karim Rasid Netbook, Bambusz Noti:


Az Asus gigantikus standján magyar idegenvezetést is kaptunk. Kismillió terméket állítottak ki idén a CeBIT-en, a 17-es hall felét ők uralták. Volt náluk nagyon sok notebook, netbook, alaplap, Eee olvasó és a jövő újdonságai.

Engem leginkább a Karim Rasid netbook pink változata kötött le. Szép borítás, pehelykönnyűség, könnyű kezelhetőség jellemzi. És egy jó pont, hogy színben hozzá illő kiegészítőket is kaphatunk hozzá, legyen szó külső winchesterről, egérről, vagy netbook táskáról.


CeBIT női szemmel - mindegy, csak színes legyen

Karim Rasid netbook


Találkoztam az Asus-nál az új Bambusz kollekcióval is. Igaz, nekem világosbarna színben jobban tetszett, talán mert nőiesebb volt, de azért sötétbarnában sem rossz. Előnye az előző sorozattal szemben, hogy már „csak” 250.000 forintot kell érte kiadnunk, ha ilyet szeretnénk vásárolni magunknak.


Waveface termékek - a jövő újdonságai:


Jöjjenek a jövő újdonságai, a Waveface termékek Asus módra. Mi az, ami elsőre feltűnik a termékek láttán? Naná, hogy a lilásrózsaszínes kivitelezés. Úgyhogy ne csodálkozzatok, magatokat erősebbik nemnek mondó férfiak, ha ilyet szeretnénk majd pár év múlva karácsonyra.


CeBIT női szemmel - mindegy, csak színes legyen

Asus Waveface


Egy hatalmas üvegfal mögött bújtak el a Waveface koncepció termékek. A Waveface light egy sík lapocska, amit használhatunk majd kijelzőként, touchpad-ként, de ha felhajtjuk az egyik felét, akár netbookként is. Számomra nagyon érdekes volt az, ahogyan a billentyűzetet szeretnék megoldani. Olyan anyagot keresnek hozzá, ami lehetővé teszi, hogy ha behajtjuk a gép egyik felét, akkor a billentyűzet kiemelkedik a síkból, ha pedig vízszintesre nyitjuk, visszasüpped.

A Waveface ultrát, mikor megláttam először, azt mondtam, hogy ilyen kell nekem. Úgyis óra után rohangálok, de egyszerűen nem találom a számomra megfelelőt. Ez azonban ideális lenne. Tetszik a színe, karpereces, amilyet szeretnék, és több mint egy óra. Állítólag majd érintés nélkül, pusztán a kezünk mozgatásával válthatunk a menüpontok között. Ha minden igaz, még netezhetünk is rajta.

Az óriási nagy sík szórakoztató központ, az Asus Case kibújó hangszórókkal az oldalán szintén minden látogatót megfogott. El tudnám képzelni a nappaliba..


Őrült egerek, színes pendrive-ok:


Túl sok kommentet nem tudok írni a cikknek ehhez a részéhez, de azt hiszem, a képek mindent elárulnak. A virágostól kezdve, a csilivilin át, egészen a női és férfi felsőtestig mindenféle egérrel találkoztam. Láttam teljes, notitáska, egér, egérpad, USB hub szettekket is, szintén millió színben és formában.


CeBIT női szemmel - mindegy, csak színes legyen

őrült egerek, színes pendrive-ok


Pendrive-ok is minden mennyiségben és alakban voltak. Szembetaláltuk magunkat a szabadságszoborral, a színes kisautókról és mesefigurásról már nem is beszélve.


CeBIT női szemmel - mindegy, csak színes legyen

őrült egerek, színes pendrive-okDisney sarok - számítógépet a gyerekeknek is!


Egyre inkább elhatalmasodnak a számítógépek és kiegészítőik a gyermekek körében. Régen még mobiltelefonja is alig volt egy-egy embernek, ma már az ovisoknak is van, és a számítógép, a netbook is egyre inkább teret kap a gyermekszobában.


CeBIT női szemmel - mindegy, csak színes legyen

Disney sarok - számítógépet a gyerekeknek is


Egy egész sarkot kaptak a Disney-s kiegészítők. Találtunk egereket, billentyűzetet, notebook táskákat, egérpadod, webkamerát is. Egész Mickey egér sarkot rendezhetünk be a kis mondróknak. Persze a kislányokról sem feledkeztek meg, a plüss bevonatos hófehérkés hangfal vitt mindent.


Mambo Kurt a zenebohóc - CeBIT 2010 koncert:


Hatalmas nagy figura Mambo Kurt. Tavaly már volt szerencsénk meghallgatni zenélés közben - szakadtunk a röhögéstől, akkor is. Leírhatatlan hogy milyen átéléssel mozog koncert közben. A fellépése végén sikerült elkapni őt egy közös fénykép ereéig.


CeBIT női szemmel - mindegy, csak színes legyen

Mambo Kurt a zenebohócPlüss kihangosító - telefonálj az alvós állatoddal:


Kipróbálhattuk az I-TALK standján a plüsstelefont. Kedvenc kis alvós társunk Bluetooth-on keresztül kommunikál a telefonunkkal, így ha hívnak, akkor az állatunk mancsaival fogadhatjuk a hívást, beszélhetünk partnerükkel, illetve a beszélgetés végén így szakíthatjuk meg a kapcsolatot. Az állat alján van egy kis tok, abba helyezhetjük be a telefonunkat. Beszélgetés közben mozog a szája, úgyhogy teljesen olyan, mintha beszélgetnénk vele, nagyon buli.


CeBIT női szemmel - mindegy, csak színes legyen

Plüss kihangosító - telefonálj az alvós állatoddalKonyha beépített kijelzőkkel:


Vége a „Drágám hozd be a sört, és a vacsit, mert megy a meccs” –nek. Ma már a hűtőbe, és a szekrénybe is kedvünk szerint építhetjük be a kijelzőket, amin a férfiak gond nélkül nézhetik vacsoracsinálás közben a meccset, míg mi nők kicsit kipihenhetjük a nap fáradalmait.


CeBIT női szemmel - mindegy, csak színes legyen

konyha, beépített kijelzőkkel


Természetesen nem csak meccset nézhetünk rajta, videóklippet is, de akár a farmunkat is leszedhetjük főzőcskézés közben, illetve nem maradunk le a híradóról sem.


Néhány aranyos kép - mindegy miről, a lényeg, hogy színes és édes:CeBIT női szemmel - mindegy, csak színes legyen

mindenféle őrületekCeBIT női szemmel - mindegy, csak színes legyen

mindenféle őrületekCeBIT női szemmel - mindegy, csak színes legyen

mindenféle őrületekCeBIT női szemmel - mindegy, csak színes legyen

mindenféle őrületek
Korábbi híreink:hardver-teszt

(2010.03.09.) - USB3.0 és SATA III bővítőkártyák az Addonics-tól

(2010.03.08.) - Három új BlueTrack egér a Microsoft-tól

(2010.03.08.) - MSI R5870 Lightning - egy újabb villámcsapás

(2010.03.08.) - Viliv S10 Blade tablet PC, a három ujjas penge

(2010.03.04.) - CeBIT 2010 - harmadik nap - 6 magos Leo

(2010.03.04.) - nVIDIA Fermi - a GTX 480 létezik és működik

(2010.03.03.) - CeBIT 2010 - második nap - egyre jobb

(2010.03.02.) - CeBIT 2010 - első nap - eddig bejött

(2010.03.01.) - Teljesen őrült fülhallgatók félőrülteknekKapcsolódó tesztek - cikkek - galériák:CeBIT 2010 (hír) - harmadik nap - 6 magos Leo

CeBIT 2010 (hír) - második nap - egyre jobb

CeBIT 2010 (hír) - első nap - eddig bejött

SolidAlliance (hír) - Teljesen őrült fülhallgatók félőrülteknek

nVIDIA Fermi (ismertető) - a GTX 480 létezik és működik


Forrás: Mico - hardver-teszt.hu


A hír képanyaga aPC Aréna által biztosított HP DC7600 Ultra Silm számítógépen készült.
lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva