CeBIT 2010 - második nap - egyre jobb


Szerző: Umbra | Dátum: 2010-03-03 23:29:48 | Rovat: HardverCeBIT 2010 - GeIL DBT technológia élőben

CeBIT 2010 - Smart IBM hozzá való mini utánfutóvalCeBIT 2010 - még egy kis Asus:


Kezdjük azzal, amit tegnap félbehagytunk, vagyis az Asus újdonságokkal. Ma volt időnk alaposabban körülnézni a gyártónál, így kipróbálhattuk a billentyűzetbe épített PC-t és megtekinthettük az USB 3.0-val szerelt EEE Box termékeket is. Előbbi egészen izgalmasan hangzik, hiszen a keyboard funkciók mellett távirányítóként és komplett XP rendszeres számítógépként is üzemel a billentyűzet. (Ilyen apróságokról, hogy a kép átviteléért vezeték nélküli rendszer gondoskodik már kár is szót ejteni..)


CeBIT 2010 - első nap

CeBIT 2010 - még egy kis Asus - keyboard és USB 3-as EEE Box


Az Asus standján amúgy rengeteg időt töltöttünk, így nekik külön videós beszámolót szentelünk hazaérkezésünk után.


CeBIT 2010 - Arctic Cooling - kipróbáltuk a GCm konzolt:


Az Arctic standján számos cooler, tápegység és akkumulátor mellett ott volt az a két termékkör is, ami momentán a legjobban érdekelt. Miről van szó? Természetesen a cég konzol termékeiről, valamint a fülhallgatókról. A konzolokat minden további nélkül ki lehetett próbálni, így a hordozható változatról azt is megtudtuk, hogy nagyon alacsony ára ellenére remek sebességgel és szép grafikával is büszkélkedhet. (Kérdésünkre a prezentációt végző úr elárulta azt is, hogy heteken belül Magyarországra is megérkeznek a GCm konzolok. (Thx by Computer Emporium.)


CeBIT 2010 - Arctic Cooling

CeBIT 2010 - Arctic Cooling - GCm konzol


A fülhallgató kipróbálása sem ütközött semmilyen akadályba, hiszen Peter azonnal előkapta a telefonját és máris dübörgött a zene. Szó szerint dübörgésről volt szó, ugyanis a marketing szöveg ezúttal fedi a valóságot: az új Arctic fülesek eszméletlenül jól szólnak. (Nem csak hangerő, hanem a hang tisztasága okán is.)


CeBIT 2010 - Arctic Cooling

CeBIT 2010 - Arctic Cooling - fülhallgató


Érdeklődtünk arról, hogy a sok egyéb vas között nem fog-e elveszni a cég cooler és tápegység részlege. Peter megnyugtatott minket, hogy a hűtőkön dolgozó 15 mérnök továbbra is a helyén maradt, az új konzol és hang termékeket pedig új emberek fejlesztik.


CeBIT 2010 - Biostar AMD 880-nal és HD 5870-nel:


Bár tárlatvezetést nem kaptunk a Biostar kiállító részén, azért mi feltaláltuk magunkat. A gyártó főleg az AMD 880 és 890-es chipkészleteivel szerelt alaplapokat állított ki, de találtunk a vállalat palettájáról eddig hiányzó HD 5870 és HD 5770 videokártyákat is.


CeBIT 2010 - Biostar AMD 880-nal és HD 5870-nel

CeBIT 2010 - Biostar HD 5870-nel és AMD 880-nalCeBIT 2010 - Mambo Kurt:


Rövid szünetet iktattunk be a délutánba, amit annak szenteltünk, hogy a G-Data standján (a vállalat mellesleg idén 25 éves) beüljünk egy Mambo Kurt „koncertre”. Akárcsak tavaly, az előadó ismét remek hangulatot varázsolt, igaz, csak három számot adott elő. Sajnos képeken nem igazán lehet átadni az érzést, amit a figura közelsége okoz, de a videó biztosan mindenkit kárpótol majd.


CeBIT 2010 - Mambo Kurt

CeBIT 2010 - Mambo Kurt - épp szétszedi a szintetizátor pultotCeBIT 2010 - őrült dolgok:


Mint a bevezetőben említettem, nem csak a nagyok, hanem néhány kisebb vállalat standját is megnéztük. Itt bizony találtunk egészen különleges termékeket is, mint például a tollba épített megfigyelő kamerát (több GB kapacitással, ráadásul standard kereskedelmi forgalomba szánják), illetve GPS alapú családtag megfigyelőt is.

CeBIT 2010 - Mambo Kurt

CeBIT 2010 - őrült dolgok - tollba épített kameraCeBIT 2010 - Mambo Kurt

CeBIT 2010 - őrült dolgok - raklap az Aston tetején és szív alakú egérCeBIT 2010 - ECS - USB 3 és SATA 6 tesztek:


Az ECS pavilonjában egy kedves hölgy vezetett minket végig, így nagyjából mindent megnézhettünk azokból a hardverekből, amikből idehaza úgysem kapható semmi. Mi ennek ellenére lelkesen számolunk be az ECS újdonságairól, hátha valamelyik importőr eltöpreng a márka behozatalán.


eBIT 2010 - ECS - váza PC és SATA RAID

CeBIT 2010 - ECS - váza PC és SATA RAID


A vázába épített számítógép érdekes koncepciónak ígérkezik (és jól példázza azt, hogy a PC nem feltétlen egy félelmetes fekete kockát jelent), de koncepciók mellett volt véres valóság is. Ilyen például az USB 3.0 sebessége, amit élőben lehetett megtekinteni: az átvitel nem kevesebb, mint 120 MB / sec volt!! Szintén brutális sebességet mutatott a SATA 6 RAID0-ba kötött SSD-kkel, hiszen a teszt bő 430 MB/sec-es olvasási tempóról árulkodott.


eBIT 2010 - ECS - váza PC és SATA RAID

CeBIT 2010 - SATA 6 és USB 3 sebességekCeBIT 2010 - Gigabyte:


A Gigabyte rögtön két helyen is kiállított, egyik standjuk nagyérdeműnek, míg a másik kizárólag a szakmának szólt. Előbbi helyen a cég alaplapjait és videokártyáit lehetett megnézni, de érdekes módon már egészen sok notebook termék is helyet kapott. Ez a trend amúgy szinte az összes nagy brandre igaz, vagyis a mobil eszközök fokozatosan szorítják ki asztali társaikat a versenyből.


CeBIT 2010 - Gigabyte

CeBIT 2010 - GigabyteCeBIT 2010 - sok minden más:CeBIT 2010 - GeIL DBT technológia élőben

CeBIT 2010 - GeIL DBT technológia élőben


Rengeteg egyéb érdekességgel találkoztunk még, de ezeket egyetlen hírbe ma sem tudjuk becsomagolni. Egyelőre néhány képpel próbáljuk kielégíteni az érdeklődők igényeit, de természetesen a videós beszámolóból ezek a bolondos dolgok sem maradnak majd ki.


CeBIT 2010 - Gigabyte

CeBIT 2010 - egy érdekes hangszóró és egy pendrive


Mára azzal búcsúzom, hogy holnap, ha törik, ha szakad, kinyittatunk egy nVIDIA gépet és végre megnézzük, tényleg GTX 480 dolgozik-e a kiállításon fel-fel bukkanó nVIDIA PC-kben..


CeBIT 2010 - Gigabyte

CeBIT 2010 - tényleg tilos fényképezni? (és a hamus mellett cigizni?)

lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva