Liquipel - vízálló okostelefont mindenkinek


Szerző: Umbra | Dátum: 2012-01-13 18:09:21 | Rovat: Multimédia


..nagyjából 60 dollárért a Liquipel vállalja, hogy elszállítja a telefonunkat laborjába, majd ott egy speciális áljárásnak veti alá. Az immár tökéletesen vízálló okostelefont nagyjából 3 nap múlva kapjuk vissza. A Liquipel csak az USA-ban érhető el, de siker esetén Európában is elérhetővé teszik..Ez bizony nem házi barkács - komoly fejlesztés áll a Liquipel project mögött:


Az okostelefonok szerkezeti stabilitását ma már alumínium és magnézium váz, illetve nagyszilárdságú burkolat garantálja, nem is beszélve a Corning Gorilla üvegről. Ezzel szemben a víz továbbra is komoly ellensége mobil eszközeinknek, legalábbis eddig az volt. Most a Liquipel jóvoltából 60 dollár fejében vízállóvá varázsolható az okostelefon, viszont van néhány megkötés.


HTC Thunderbolt 4G Test With LIQUIPEL


Az első és legfontosabb kritérium, hogy csak az USA-ban és csak bizonyos készülékek (Apple iPhone 4s, Apple iPhone 4, Apple iPhone 3g/s, HTC Evo 4G, HTC Evo Shift 4G, HTC MyTouch 4G, HTC Thunderbolt, Motorola Droid X/X2, Samsung Charge) esetében vállalják a szolgáltatást. Az ok egészen egyszerű: házilag nem végezhető el a művelet.


Liquipel - vízálló okostelefont mindenkinek


A Liquipel így 60 dollárért nem csak a vízálló bevonatot adja, hanem az oda-vissza szállítást is biztosítja. Miután megérkezik a céghez okostelefonunk, behelyezik egy speciális kamrába. Itt előbb vákuumot hoznak létre, majd befújnak egy speciális gázt, ami molekuláris szinten fejti ki hatását. Ezt követően egy újabb eljárással véglegesítik a műveletet és már kész is a vízálló iPhone4. Elméletileg a Liquipel „bevonattal” évekig vízhatlan telefonunk lehet. Sajnos két dologra nem találtunk választ a cég oldalán: mi garantálja, hogy a készüléken tárolt adatokkal nem élnek vissza (mondjuk új telefonnál ez nem szempont) és van-e garancia, ha később mégis beázik a telefon?


The Liquipel Technology Explained


Persze újdonság révén érdemes kicsit türelemmel lenni, néhány hónapon belül úgyis kiderül, mennyire életképes a project. Ha sikeres lesz a vállalat, biztosak lehetünk benne, hogy Európába is telepítenek Liquipel központot, sőt, az sem elképzelhetetlen, hogy egyes prémium okostelefonok már eleve ezzel az eljárással felvértezve kerülnek a boltokba. Lábjegyzetben említeném, hogy egy Ces2012 videóban egy zsebkendőt kezeltek Liquipel módra, ami vízbe mártás után is száraz maradt!
Címkék:  Liquipel, vízálló, okostelefon, telefon, technológia, molekula


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva