Acer Aspire S5 Ultrabook - már Ivy Bridge alapokkal


Szerző: Umbra | Dátum: 2012-01-13 14:29:48 | Rovat: Notebook


..a Acer második generációs Ultrabook gépek sorát az S5 nyitja majd, na nem a közeljövőben, hanem az év második felében. Az Aspire S5 minden tekintetben fejlettebb elődjénél: vékonyabb, erősebb, hosszabb akkus üzemidőt kínál és a rejtett MagicFlip I/O panel Thunderbolt konnektort is tartalmaz..Aspire S5 - szinte semmiben sem hasonlít az eddigi Acer notebookokra:


Az Acer Ultrabook gépei (Aspire S3) alapvetően kilógnak a cég palettájából, hiszen alig hasonlítanak a gyártó többi gépre. Ezt a vonalat követi majd a második generációs Ultrabook széria is, mely már az S5 néven mutatkozik be. Az Aspire S5 (azon kívül, hogy ultrabook), két dologban hasonlít elődjére: ugyanolyan lekerekített íveket mutat, mint az S3 és ez a modell is 13,3”-os.


Acer Aspire S5 Ultrabook - már Ivy Bridge alapokkal (a kép nagyítható)

Acer Aspire S5 Ultrabook - már Ivy Bridge alapokkal (a kép nagyítható)

Acer Aspire S5 Ultrabook


A külsőről így nyilatkozik a gyártó: „A finoman ívelt ónix fekete házában az Aspire S5 fedelének pereme körülöleli a rendszert, mint egy védőburok. A magnézium-alumínium ötvözet fedél és kéztámasz karcsúbb és robosztusabb látványt kölcsönöz, míg a csiszolt fémes látvány eleganciát sejtet. A letisztult és ultra-áramvonalas kontúrok bármilyen szögből jól látszanak, és ettől az S5 egy valódi gyönyörűség a szemnek.”


Szubjektív szempontok mellett persze vannak tények is. Az Aspire S5 mindössze a legvastagabb pontján mérve is csak 15mm, súlya pedig kevesebb, mint 1,35 kiló. Nyilvánvaló, hogy a vékony kialakítás valami kompromisszumot kíván, vagy legalábbis egy ügyes trükköt sejtet. Itt utóbbiról van szó, amit az Acer MagicFlip I/O panel-nek nevezett el. Ez egy, a notebook alján megtalálható lenyíló rész, méghozzá nagyon látványos, motoros kivitelben. az S5 hátlapján és oldalán semmiféle csatlakozó nincs, viszont egyetlen gomb megnyomására lenyílik a MagicFlip I/O, és máris HDMI, USB 3.0, valamint 20 Gbps Thunderbolt csatlakozókkal operálhatunk.


Acer Aspire S5 Hands On (CES Las Vegas 2012)


Arról jelenleg nincs pontos adat, hogy milyen hardvereket épít az Acer új Aspire S5 Ulrebookjába, de az Ivy Bridge Core CPU és az SSD jelenléte biztosnak tűnik. Ide kapcsolódik még a professzionálisan hangolt Dolby Home Theater v4 hangrendszer és a hosszabb akkumulátor élettartamot biztosító PowerSmart akkumulátor.

Ez állítólag 3X hosszabb életciklust biztosít - „az akkumulátor megtartja eredeti kapacitásának 80%-át akár 1000 újratöltés után is. Háromévnyi tipikus notebook használat során az Acer PowerSmart hosszú élettartamú akkumulátort nem kell cserélni; a hagyományos Li-ion akkumulátorokat ez idő alatt háromszor kell cserélni, feltételezve napi egy töltést, évi 300 töltést.”


Acer Aspire S5 Ultrabook - már Ivy Bridge alapokkal (a kép nagyítható)

Acer Aspire S5 Ultrabook - már Ivy Bridge alapokkal (a kép nagyítható)

Acer Aspire S5 Ultrabook - már Ivy Bridge alapokkal (a kép nagyítható)


Innovatív megoldásokban sincs hiány: „Az innovatív Acer Green Instant On és az Acer Always Connect technológiák lehetővé teszik az adatok feltöltését és visszanyerését bármikor, bárhol, továbbá energiatakarékos tulajdonságokkal is rendelkeznek. Az Acer Green Instant On azonnali újraindulást biztosít (1,5 másodperc alatt) és garantálja, hogy az akkumulátor akár több hétig is kitart. Az Acer Always Connect révén a felhasználók gyorsabban csatlakozhatnak fel az internetre, mint a hagyományos csatlakozó rendszerekkel, így a termelékenység és az infotainment élvezete is jobb lesz.

Ha a Facebook, Twitter és Outlook email fiókok meg vannak nyitva, a felhasználók a legfrissebb információkat az újraindulás pillanatában már látják is. Továbbá az Acer Always Connect képes felébreszteni az Aspire S5-öt egy olyan távoli eszközről, mint például egy okostelefon. Gyorsan és bármikor hozzáférhet az összes dokumentumhoz, zenéhez, képhez, fényképhez és videó fájlhoz.” - áll az Acer közleményében.


Acer Aspire S5 Ultrabook - már Ivy Bridge alapokkal (a kép nagyítható)

Acer Aspire S5 Ultrabook - már Ivy Bridge alapokkal (a kép nagyítható)

Acer Aspire S5 Ultrabook


Az Aspire S5 2012 második negyedévétől lesz kapható, viszont, ha az Intel csúszik az Ivy Bridge processzorok startjával, akkor az Acer is kénytelen lesz későbbre időzíteni az S5 árusítását. Árakról még nagyon korai lenne beszélni, hiszen még azt sem tudni, mennyibe kerül majd egy Ivy Bridge alapú Ultrabook CPU + lapkakészlet páros.A hírhez kapcsolódó Ultrabook laptopok és azok ára:


Bluechip: Acer Aspire S3-951 >> 309.400 Ft (13,3", Core i7-2637M, 4GB RAM, 500GB HDD, Intel HD Graphics 3000, Win7 HP)


Bluechip: Acer Aspire S3-951 >> 358.900 Ft (13,3", Core i5-2467M, 4GB RAM, 256GB SSD, Intel HD Graphics 3000, Win7 HP)


Foramax: Asus UX31E-RY009V >> 339.550 Ft (13,3", Core i5-2557M, 4GB RAM, 128GB SSD, Intel HD Graphics 3000, Win7 HP)


Foramax: Asus UX31E-RY008V >> 386.100 Ft (13,3", Core i5-2557M, 4GB RAM, 256GB SSD, Intel HD Graphics 3000, Win7 HP)


Címkék:  Acer, Aspire, S5, ultrabook, notebook, laptop, Ivy Bridge


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva