Verbatim - új Micro USB Drive Plus és SSD meghajtók


Szerző: Umbra | Dátum: 2012-01-10 12:59:58 | Rovat: Hardver


..a Verbatim kétféle újdonsággal is készült a CES 2012-re, Az egyik termék a Store 'n' Go Micro USB Drive Plus névre hallgat és kisméretű, színes pendrive szériát takar. A hordozható USB kulcsok mellett bemutatkozott egy új SSD család is, mely SATA II és SATA III kivitelben is elérhető lesz..A digitális tárolás egyik éllovasa a CES 2012-re tartogatta újdonságait:


Ma vette kezdetét a CES 2012 (Consumer Electronic Show), ami így év elején minden gyártónak alkalmat ad arra, hogy megvillantsa mire számíthatunk idén. A digitális tárolás terén régóta piacon lévő Verbatim is kihasználta a kiállítást és két új termékcsoportot jelentett be.


Verbatim - új Micro USB Drive Plus és SSD meghajtók


A Store 'n' Go Micro USB Drive Plus egy pendrive család neve, melyben kisméretű, színes USB kulcsok sorakoznak. Az USB 2.0 csatolós apróságok nyolcféle színben kerülnek piacra, azonban nem színükkel kívánnak hódítani. Érdekes a kupak kialakítás is, ami nem lehúzható, nem kitolható és még csak nem is elfogatható, hanem felhajtható megvalósítást kapott: a drive-hoz úgy férünk hozzá, hogy a műanyag alsó részről felfelé hajthatjuk a gumi fedelet.


Verbatim - új Micro USB Drive Plus és SSD meghajtók (a kép nagyítható)

Verbatim Store 'n' Go Micro USB Drive Plus


A 4, 8, 16 és 32GB méretben kapható Store 'n' Go Micro USB Drive Plus egységek SIP (System in Package) kivitelüknek köszönhetően víz, por és törésállók. A Verbatim még az első negyedévben megkezdi az árusítást, 20 dolláros árcédulával, élettartam garancia kíséretében.
Egy másik Verbatim újdonság a 2.5”-os SSD meghajtók egész armadája. A SATA II és SATA III interfésszel egyaránt elérhető flash tárolók ugyanazokat az előnyöket kínálják, mint a versenytársak: kis fizikai méret, rázkódás állóság, alacsony fogyasztás, nagy sebesség.


Alap, Stand-alone Drive és Upgrade Kit kiszerelésben is vásárolhatunk majd Verbatim SSD-t, előbbi esetben csak egy tárolót, utóbbiban pedig táp átalakítót, 3,5”-os beépítő keretet és SATA kábelt is mellékel a gyártó. A SATA II változatok 64 GB, 128 GB és 256 GB kapacitással kerülnek forgalomba, olvasási sebességük 270 MB/s, írni 225 MB/s-mal lehet őket.


Verbatim - új Micro USB Drive Plus és SSD meghajtók (a kép nagyítható)

Verbatim SATA II SSD Upgrade Kit


Klasszisokkal gyorsabbnak ígérkezik a SATA III tábor, hiszen a 120 GB, 240 GB és 480 GB tárhelyet biztosító SSD-k SandForce 2281 kontrollerre épülnek. Ennek eredményeként az olvasási tempó 550MB/s, az írási 510 MB/s. Természetesen a Verbatim is alkalmazza a S.M.A.R.T. (Self Monitoring and Reporting Technology) és a natív TRIM támogatást. Árakról egyelőre nem esett szó, viszont a 3év garancia már biztosnak látszik.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Kingston 8GB Mini Fun G2 Fekete >> 3.780 Ft

Foramax: Samsung Desktop SSD 128GB SATA3 >> 65.300 Ft

Bluechip: Silicon Power Touch 835 8GB >> 3.810 Ft

Foramax: Corsair 90GB Force3 SSD 2,5" >> 40.140 Ft

Címkék:  Verbatim, pendrive, SSD, SATA III, SandForce, CES, 2012


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva