HIS Multi-View és Sapphire Vid-2X - monitorbővítő egységek


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-12-01 17:27:15 | Rovat: Notebook


..a HIS és a Sapphire néhány nap eltéréssel jelentett be olyan terméket, melyekkel a PC-hez csatlakoztatott monitorok számát növelhetjük. A Sapphire Vid-2X megoldása valamivel egyszerűbb, ők egy DVI portot dupláznak meg. A HIS Multi-View az USB kimenetet alakítja HDMI csatlakozóvá..Több monitor egyetlen notebookhoz - kétféle megközelítésben:


Egy asztali számítógép esetében semmiféle problémát nem jelent több monitor csatlakoztatása, hiszen még az újabb integrált videokártyák is rendelkeznek legalább két kimenettel. Nagyobb teljesítményű VGA esetén 2-3-4 monitor/TV sem akadály, sőt, Radeon 5000 / Radeon 6000 kártyával akár Eyeifinity is szóba jöhet. De mi a helyzet, ha laptopunkra szeretnénk több kijelzőt kötni?


Nyilván van néhány drágább modell, amelyik alapból is kínál HDMI + DVI konnektorokat, viszont egy átlag notebook jó ha egy HDMI, vagy D-SUB csatlakozóval rendelkezik. Nos, itt jön képbe a HIS és a Sapphire egy-egy új megoldása, melyekkel egész kis monitor erdőt építhetünk laptopunk köré.


HIS Multi-View és Sapphire Vid-2X - monitorbővítő egységek (a kép nagyítható)

Sapphire Vid-2X DVI


Kevésbé bonyolult és felhasználási területét nézve is korlátozottabb a Sapphire Vid-2X, hiszen a kis dobozka nem tesz mást, mint hogy egy DVI-t vagy DisplayPort-ot duplát meg. A használat módja pofonegyszerű: a laptop DVI kimenetére illesztjük a Sapphire ViD-2X-et, USB-n áramot adunk, majd az immár rendelkezésre álló két DVI-be passzentjuk a megjelenítőket. Sajnos a termék több hátránnyal is bír: egyfelől a két DVI / DP kimenetével megköti a felhasználó kezét, másfelől D-Sub és HDMI végződéssel ellátott alternatíva nem létezik belőle.Sokkal ígéretesebb a HIS Multi-View+Sound Adapter újdonsága, amihez csak USB portok (no meg némi pénzmag) kell. A HIS egy USB, egy monitor elven alkotta meg a Multi-View egységet, tehát egy USB kivezetésre egy HDMI kijelző csatlakoztatható. Ha két modult veszünk, akkor jöhet a második monitor és így tovább.


HIS Multi-View és Sapphire Vid-2X - monitorbővítő egységek (a kép nagyítható)

HIS Multi-View+Sound Adapter


A HIS Multi-View maximálisan 2048x1152-es felbontást tesz lehetővé, igaz ekkor már USB 3.0 felületet igényel. Lefelé kompatibilis az USB 2.0-val is, viszont arról nem nyilatkozott a HIS, hogy USB 2.0-án hány monitor és milyen felbontással vethető be. Az eszköz, nevéhez híven nem csak képet, hanem hangot is továbbít.


Kellemes adalék, hogy a HIS Multi-View nem csak munkához, hanem játékra is ideális, ugyanis az AMD Eyefiniy technológiájához nagyon hasonló SLS eljárást alkalmaz (Egyetlen nagy kijelző, tehát a Windows szempontjából nem 3x 1920x1080, hanem 1x 5760x1080.)


HIS Multi-View és Sapphire Vid-2X - monitorbővítő egységek


Természetesen ahhoz, hogy játszani tudjuk, megfelelő szoftveres támogatás is kell, jelenleg a HIS az alábbi programok működését garantálja (a teljesség igénye nélkül): Anno 1404, Assassin's Creed, Battlefield: Bad Company 2, BattleForge, BioShock, BioShock 2, Call of Juarez, Civilization V, Company of Heroes, Cryostasis: Sleep of Reason, Crysis, Crysis Warhead, Devil May Cry 4, Far Cry 2, Flight Simulator X, Gears of War , Hellgate: London, Homefront, IL-2 Sturmovik, Just Cause 2, Medal of Honor, Metro 2033, Order of War, Red Faction: Armageddon, Resident Evil 5, S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat, Stormrise, Tom Clancy's H.A.W.X., Total War: Shogun 2, World in Conflict.
Címkék:  HIS, sapphire, Vid-2X, Multi-View, monitor, kijelző, DVI, USB


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva