Cooler Master CM Storm Trooper füles gamer ház


Szerző: Kov | Dátum: 2011-10-04 19:18:14 | Rovat: Hardver


..a CM Storm Trooper ház nem csak hűtésben és belső funkcionalitásban próbál a gamerek kedvére tenni, hanem szállíthatóság és strapabírás terén is. Az egyszerűbb hurcolás érdekében fölül masszív fület kapott, a festés pedig speciálisan ellenálló: egy LAN party alkalmával sem kell a karcolásoktól tartani..A „viharos közlegény” fogantyúval szeretné könnyíteni a hadrendbe állást:


Cooler Master CM Storm Trooper füles gamer ház (a kép nagyítható)

Cooler Master CM Storm Trooper füles gamer ház (a kép nagyítható)

Cooler Master CM Storm Trooper füles gamer ház (a kép nagyítható)

Egy játékosoknak szánt számítógép ház sokszor csupán megjelenésével vagy tágas belsejével próbál kitűnni a tömegből. A Cooler Master mérnökei, legújabb terméküknél, a CM Storm Trooper-nél a fent említettek mellett a minél széleskörűbb funkcionalitásra is komoly figyelmet fordítottak. Egyik érdekessége, hogy kategóriájában ez az első olyan ház, aminek tetején erős fogantyú figyel, ennek segítségével aránylag könnyen szállíthatjuk a „dögöt”. Azonban ha figyelembe vesszük 250 x 605.6 x 578.5 mm-es méretét és 14.4 kg-os önsúlyát (vagyis hardverekkel gazdagon megpakolva simán 20 kiló feletti értékre hízik a pakk), akkor bizony LAN party előtt nem árt némi alapozó edzsés. Vagy legalább a másik kézbe valamilyen súlyarányos ballasztot találni (egy tálca sör talán megfelelő), nehogy oldalra boruljunk.Cooler Master CM Storm Trooper füles gamer ház (a kép nagyítható)

Cooler Master CM Storm Trooper füles gamer ház (a kép nagyítható)

Cooler Master CM Storm Trooper füles gamer ház (a kép nagyítható)

Cooler Master CM Storm Trooper füles gamer ház (a kép nagyítható)

Megjelenésére egy rossz szavunk nem lehet, az elegancia és vagányság stílusos elegyével van dolgunk, ráadásul kívül-belül speciális ellenálló fekete fényezést kapott, így szállítás vagy szerelés közben sokkal kisebb az esély rá, hogy egy óvatlan mozdulattal felületi sérülést okozunk. A bestia fejtől lábig 9 x 5.25”-os bővítőhelyet kínál, a lyukacsos felületen két gyárilag mellékelt 120 mm-es, piros LED-es ventilátor fénye sejlik át. Az előlap alsó szekcióján méretes panel hirdeti a márkajelzést, ennek viszont funkcionalitása is van, ugyanis egy titkos rekesz bejáratát fedi, amiben mindenféle privát apróságokat rejthetünk el.Cooler Master CM Storm Trooper füles gamer ház (a kép nagyítható)

Cooler Master CM Storm Trooper füles gamer ház (a kép nagyítható)

A ház tetején, a fogantyú vonalaival harmóniában minden fontos csatlakozó és kezelőszerv kéz alatt van: a szokásos nyomógombok, LED-ek és audio csatlakozók mellett 2 x USB 2.0 és 2 x USB 3.0 port, eSATA csatlakozó és egy digitális ventilátor vezérlő tobzódik. A csatlakozó orgia alatt egy „X-DOCK” felirat kíséretében egy apró rés tátong, mely valójában egy 2.5 hüvelykes HDD/SSD dokkoló ajtaja. Talán szerencsésebb lett volna egy kombinált 2.5/3.5”-os megoldás, de azért néha bizonyára hasznát lehet majd venni.Cooler Master CM Storm Trooper füles gamer ház (a kép nagyítható)

Cooler Master CM Storm Trooper füles gamer ház (a kép nagyítható)

A tágas beltér funkcionalitására sem lehet panasz, szinte mindent tud, amit ebben a szegmensben elvárhatunk (talán a dokkoló 3.5”-os „fóbiáját” jó lett volna egy belső hot-swap kerettel enyhíteni). A merevlemezek rögzítése két négyes blokkban történik, ezek a keretek egyenként 3 x 5.25”-os helyet igényelnek. Szabadon konfigurálhatók, 90 fokban elforgathatók, kivehetők és mindegyik végén a már feljebb említett 120 mm-es ventilátor hűti az egységeket. Maga a hűtés egyébként gyárilag is elég jó erőben van: a két elülső 120-as mellett egy 200 mm-es felső és egy 140 mm-es hátsó venti tisztességes légszállítást és kereszthuzatot biztosít, és természetesen a kötelező, a vízhűtés tömlőinek kialakított furatok sem hiányoznak a felhozatalból.Az alaplaptálcán megannyi szerelőablak és kábelbújtató rést hasítottak, a kidomborodó oldallap biztosíték arra, hogy az egyébként maximum XL-ATX méretű alaplapokat fogadó tálca mögött a vaskosabb kábelkötegek is kényelmesen elférjenek. A füles jószág forgalmazása Észak- és Dél-Amerikában ma (október 4-én) kezdődik 189.99 dolláros vételáron, nem olyan rossz ár, főleg azoknak, akik meg tudják bocsátani a talán feleslegesen „keskeny” előlapi dokkolót.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Cooler Master STORM SCOUT 2000 >> 26.680 Ft

Computermode: Aerocool Syclone II. fekete >> 26.225 Ft

Foramax: Coolermaster HAF 912 Plus ház >> 25.290 Ft

Bluechip: Thermaltake Armor A90 VL90001 >> 21.380 Ft

Computermode: AeroCool CyborgX fekete >> 23.325 Ft

Foramax: Coolermaster RC-690 II (692-KKN3) >> 25.900 Ft

Címkék:  Cooler Master, Storm Trooper, ház, PC, számítógépház, játékos


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva