Acer Aspire Ethos 8951G notebook videóblog - első rész


Szerző: certamen | Dátum: 2011-08-26 19:18:05 | Rovat: Notebook


..hosszabb ideig vendégeskedik nálunk az Acer zászlós hajójának is nevezhető 18,4”-os Aspire Ethos 8951G notebook készüléke, így van időnk videóblog keretein belül megmutatni. Az első részben általános ismerkedés mellett megmutatom a kivehető touchpadot, illetve a csatlakozók egész áradatát..Multimédiás órás, 18,4”-on - kivehető touchpaddal és brutális hardverekkel:


Korábbi videóblogunk vendége is egy multimédiás notebook volt, tehát a téma és a bemutatás módja talán nem ismeretlen számotokra. Mostani alanyunk egy Acer Aspire Ethos 8951G, ami talán minden túlzás nélkül nevezhető az Acer jelenlegi zászlós hajójának. A laptop 18,4”-os (Full HD) kijelzővel, Core i7 processzorral, GeForce GT555M videokártyával és még megannyi földi jóval lett felvértezve, vagyis multimédia laptop szinten non plus ultra. Nyilván extrákból sincs hiány: szálcsiszolt fém burkolat, Dolby 5.1 hangrendszer, kivehető touchpad, USB 3.0 és még sok minden más színesíti a specifikációs listát:


Acer Aspire Ethos 8951G notebook videóblog - első rész


Az első részben főleg a külső, a burkolat, a csatlakozók és a kivehető touchpad kapott főszerepet, a folytatásban pedig rátérek a hardverekre és a gyakorlati tesztelésre is. Egészen biztosan jut majd idő a hangrendszer vizsgálatára, a videokártya képességeinek elemzésére és az akkus üzemidő firtatására is. Ha ezen felül kíváncsiak vagytok még valamire, írjatok az info@hardver-teszt.hu mail címre, vagy kommenteljetek Youtube-on a videónál.Kívül-belül nagyratörő az Acer Aspire Ethos 8951G:Acer Aspire Ethos 8951G notebook videóblog - első rész (a kép nagyítható)

Acer Aspire Ethos 8951G notebook videóblog - első rész (a kép nagyítható)

Az Acer Aspire Ethos 8951G külseje tulajdonképpen teljesen egyszerű, amíg nem nyitjuk ki a gépet, csak egy nagy fekete téglát látunk magunk előtt. Na azért ez a „tégla” fém, szálcsiszolt burkolatot kapott, ami már első ránézésre is kellemes benyomást kelt. Felpattintva a monitort aztán elénk tárul a 8951G elegáns kijelzője és teljes billentyűzete. A kijelző 18,4”-os, Full HD (1920x1050) LED megvilágítással, ráadásul keret nélküli változat. Ennek ha gyakorlati haszna nincs is, meg kell mondjam piszok jól néz ki, olyan érzésem volt tőle, mintha a laptop teljes fedele egy nagy megjelenítő lenne.Acer Aspire Ethos 8951G notebook videóblog - első rész (a kép nagyítható)

Acer Aspire Ethos 8951G notebook videóblog - első rész (a kép nagyítható)

Acer Aspire Ethos 8951G notebook videóblog - első rész (a kép nagyítható)

Hardverek terén is van mit a levesbe aprítani: a nálunk lévő verzió Intel Core i7 2630QM processzort, GeForce GT555M 2GB videokártyát, 16GB DDR3 memóriát, illetve 1500 GB tárhelyet kínál. Ehhez jön még a kivehető, távirányítónak is tökéletesen beillő touchpad, további a Dolby 5.1 hangrendszer (mélynyomóval fűszerezve - Acer Tuba Tech), a Blu-Ray író és a csatlakozók egész armadája.Acer Aspire Ethos 8951G notebook videóblog - első rész (a kép nagyítható)

A gép egyik oldala nem is annyira izgalmas itt csak három darab USB 2.0 és az író lakik, viszont a túloldalon már komoly sereg tömörül. Külső kijelzőt (már ha a 18,4”-os Full HD monitor nem lenne elég) D-Sub és HDMI konnektoron köthetünk a 8951G-hez. A VGA csatik mellett USB 3.0, eSATA, 3db Audio Jack és egy 1394 is rendelkezésre áll. Elöl egyedül a már megszokott kártyaolvasó árválkodik.Acer Aspire Ethos 8951G notebook videóblog - első rész (a kép nagyítható)

Acer Aspire Ethos 8951G notebook videóblog - első rész (a kép nagyítható)

A vizuális élményt javítandó az Acer bevetett néhány kellemes látványelemet is, ilyen többek között a szálcsiszolt burkolat kívül és a billentyűzet körül, illetve a zsanérba ágyazott Aspire felirat.


Bevezetésként ennyit az Acer Aspire Ethos 8951G notebookról, holnap új résszel jelentkezem, a tervek szerint főleg a kijelző és a hangzás kerül görcső alá. Addig is kellemes hétvégét, jó pihenést mindenkinek!
Címkék:  Acer, Aspire, Ethos, 8951G, notebook, videóblog, touchpad


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva