BitFenix Merc Alpha és Beta számítógépházak


Szerző: Kov | Dátum: 2011-08-11 17:40:17 | Rovat: Hardver


..kifejezetten olcsón kínálja Merc Alpha és Merc Beta számítógépházait a BitFenix. A mindössze 39 dolláros összegért egy egyszerű vonalvezetésű, kívül-belül funkcionális tornyot adnak. A főleg gamer felhasználóknak szánt Merc házakat számos ventilátor hellyel és korrekt szerelhetőséggel áldotta meg a BitFenix..A görög abc betűi jelen esetben belépő gamer kuckókat takarnak:


BitFenix Merc Alpha és Beta számítógépházak

A Taipei székhelyű számítógépház specialista, a BitFenix most jelentette be legújabb alkotását, a Merc-et, mely két különböző verzióban lesz elérhető Alpha és Beta név alatt. A 439 x 190 x 490 mm geometriai kiterjedéssel rendelkező doboz a midi kategóriába sorolható, azon belül pedig az árérzékeny gamer szegmensbe szánja a gyártó kívül-belül fekete harcosait. A házak micro-ATX és mini-ITX alaplapok mellett normál méretű ATX-es deszkákat is fogadnak, tehát ebből a szempontból teljesen rendben vannak.BitFenix Merc Alpha és Beta számítógépházak (a kép nagyítható)

BitFenix Merc Alpha és Beta számítógépházak (a kép nagyítható)

BitFenix Merc Alpha és Beta számítógépházak (a kép nagyítható)

A designról nem sok mindent lehet elmondani, egyszerű és szimmetrikus, semmi csicsa, nevezzük inkább funkcionálisnak: minden megvan ahhoz, hogy egy ütős kis konfigurációt rámoljunk benne össze. Az előlap sem túl izgalmas, lent formás kis légbeömlő, felette egy BitFenix logó, valamint 3 x 5.25”-os és egy 3.5”-os bővítőhely. A szokásos gombok és csatlakozók az előlap felső élében sorakoznak, elérhetőségükre nem lehet panasz. Sajnos a 4 darab USB port mindegyike 2.0-ás, de ebben az árkategóriában aligha van jogunk emiatt feketepontot adni.BitFenix Merc Alpha és Beta számítógépházak (a kép nagyítható)

BitFenix Merc Alpha és Beta számítógépházak (a kép nagyítható)

BitFenix Merc Alpha és Beta számítógépházak (a kép nagyítható)

A beltér a külsejéhez hasonlóan puritán, még a meghajtóknál sem látszik semmilyen szerszámmentes rögzítési mód, de a gyártó mellékel egy marék kézzel behajtható csavart, szóval egyezzünk ki abban, hogy a Merc majdnem szerszámmentesen szerelhető. 3.5 hüvelykes merevlemezekből összesen hetet tornyozhatunk fel (ebből az egyik kívülről is elérhető) és szerencsére egy 2.5”-os meghajtónak is jutott dedikált hely. Az alaplaptálcára egy rossz szavunk sem lehet: a processzor foglalata mögött méretes szerelőablak tátong, és még egy értelmes kábelcsatornát is kapunk számos réssel megtámogatva.BitFenix Merc Alpha és Beta számítógépházak (a kép nagyítható)

BitFenix Merc Alpha és Beta számítógépházak (a kép nagyítható)

BitFenix Merc Alpha és Beta számítógépházak (a kép nagyítható)

Az előlapi csatlakozók elegáns fekete kábelei már gyárilag be is vannak húzva a csatornába, minden adott, hogy némi energia befektetéssel rendezett, szellős belsőt kapjunk. Ha már a szellőnél tartunk, érdemes megemlíteni, hogy a huzatkeltést nem bízták a véletlenre, a Beta-ban 5 x 120 mm-es ventilátornak van helye (gyárilag egy hátsó légforgatóval érkezik a kuckó), az Alpha-ban pedig a tetőlapon további két 120 mm-es bővítőhelyet is kialakítottak. Bár a belépőszintű gamer szegmensre nem jellemző a vízhűtés, de biztos ami biztos, vágtak két lyukat hátul a tömlőknek, ezen már ne múljon.Kártyákból összesen hetet passzírozhatunk az alaplapba, a ház hosszából ítélve valószínűleg a monumentálisabb videokártyák is elférnek majd. Ezért az összességében kielégítő szerkezetért 39 dollárt kérnek, azt hiszem ehhez a felszereltséghez és minőséghez ez egy teljesen korrekt árcédula.
A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Arctic Cooling Silentium T11 >> 10.615 Ft

Computermode: Revoltec FIFTY1 fekete >> 10.750 Ft

Foramax: Coolermaster Elite RC-370 (KKN1-GP) >> 9.990 Ft

Bluechip: Gigabyte GZ-X3 Fekete >> 10.435 Ft

Computermode: Raidmax Ares PC ház >> 10.200 Ft

Foramax: Sharkoon T5 Economy ház >> 12.970 Ft

Címkék:  Bitfenix, Merc, Alpha, BETA, számítógépház, torony, ATX


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva