ASUS O!Play Mini Plus média lejátszó - sokat fejlődött


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-08-10 10:41:28 | Rovat: Multimédia


..a túltelített média lejátszók piacán csak úgy érvényesülhet az ASUS, ha időről-időre frissíti kínálatát. Ennek jegyében hamarosan megújul az olcsóbb árkategóriát célzó O!Play Mini. A Plus jelzésű modell, csinosabb külsővel, extra csatlakozókkal és méretében megnövelt távirányítóval érkezik..HD média lejátszókkal - az ár mellett a minőség is egyre fontosabb:


ASUS O!Play Mini

Több tendencia együttes munkálkodása jellemzi a média lejátszók piacát. A gyártók egyfelől próbálnak nagyon olcsó playereket készíteni, viszont ügyelnek a minőség megőrzésére is. Sajnos néha egyik, vagy másik irányban alaposan túllőnek a célon. Jó példa erre Dune kínálata (a túl sok extra és túl magas ár), vagy az ASUS O!Play Mini (piszok olcsó, de abszolút fapados).ASUS O!Play Mini Plus média lejátszó (a kép nagyítható)

ASUS O!Play Mini Plus média lejátszó (a kép nagyítható)

A jelek szerint az ASUS belátta, hogy az O!Play Mini-ről annyi mindent hagytak le, hogy a lejátszó már-már a noname szegmens nem túl bizalomgerjesztő termékei közé süllyedt (Azért egy ASUS ezt mégsem engedheti meg magának). Ezt a hibát orvosolni kell, így született meg az O!Play Mini Plus. Elődjével szemben felszereltsége már inkább középkategóriás, a hátoldalon eSATA és LAN konnektor is felbukkan. Változott a burkolat is, bár ilyen téren nekem az előző változattal sem volt problémám.ASUS O!Play Mini Plus média lejátszó (a kép nagyítható)

ASUS O!Play Mini Plus média lejátszó (a kép nagyítható)

Hatalmas pozitívum, hogy a bóvli távirányítót egy sokkal komolyabb vezérlőre cserélték, amin immár 21 gomb helyett 35 billentyű található. Bár hivatalos sajtóközlemény még nem jelent meg, a távirányító sokat elárul az O!Play Mini Plus extra képességeiből. Három gombra hívnám fel a figyelmet: alul középen az F jelű (Facebook elérés), középen bal oldalt a Like, illetve bal felül az Internet. Tehát az új Mini Plus nem csak internet, de Facebook képes is lesz, Like lehetőséggel és talán posztolási opcióval.ASUS O!Play Mini Plus média lejátszó (a kép nagyítható)

ASUS O!Play Mini Plus média lejátszó (a kép nagyítható)

Nem esett még szó az alap funkciókról, mint a film lejátszás és a képnézegetés. Ilyen téren elvileg a Mini Plus is hozza majd a kötelezőt, Full HD támogatással (mkv videók, DTS hang, stb.). Érdekes adalék, hogy az videó analóg kimenetet egyetlen AV csatira módosította a gyártó, így adva helyet a már említett Ethernet és eSATA portoknak. A készülék elején megmaradt az USB 2.0 és a kártyaolvasó. Összességében az ASUS O!Play Mini Plus borzasztó sokat fejlődött, a kérdés már csak az, hogy mennyibe fog kerülni?UPDATE:


Ma reggel (2011.08.10.) érkezett néhány információ, az ASUS O!Play Mini Plus média lejátszójával kapcsolatban, ezeket pontokba szedve osztjuk meg veletek:


- a LAN csatlakozó gyors, Gigabit felületet kínál (10/100/1000)


- a készülék rendelkezik beépített WiFi modullal (B/G)


- valóban lesz Facebook modul, ez októberre készül el (Like lehetőséggel)


- a média tartalmak direkt a PC-ről is stream-elhetők lesznek


- az O!MediaShare révén okostelefonnal is kommunikál az O!Play Mini Plus


- az AutoPlay mappában lévő tartalmak maguktól indulnak az USB bedugása után


- RightTxT opció, automata karakterkódolás felismeréssel


- MPEG1/2/4, H264 (mp4, avi, wmv, mkv, flv, m2ts, mpg, vob) videó támogatás


- MP3, WAV, AAC, OGG, FLAC, DTS, Dolby Digital Plus audió támogatás


- 500 MHz CPU, 4GB RAM, 256MB Memory, Gigabit LAN, WiFi


- Youtube, Facebook (Phase 2), Acetrax, Mediafly szolgáltatások
A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: ASUS O!Play Mini médialejátszó >> 17.290 Ft

Computermode: A.C.Ryan Playon!HD2 Mini >> 31.150 Ft

Foramax: Western Digital WD TV Live >> 23.510 Ft

Bluechip: ASUS HDP-R3 Full HD Wi-Fi >> 24.890 Ft

Computermode: Eminent EM7075-DTS >> 25.175 Ft

Foramax: Eminent EM7080 médialejátszó >> 43.900 Ft

Címkék:  Asus, O!Play, Mini Plus, média, lejátszó, player, HD, facebook


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva