Arctic Accelero L2 Plus és Twin Turbo II VGA hűtő


Szerző: Kov | Dátum: 2011-08-01 13:17:25 | Rovat: Hardver


..friss videokártya hűtők bukkantak fel az Arctic kínálatában, Accelero L2 Plus és Twin Turbo II nevekkel. Az Accelero L2 Plus főleg olcsóbb VGA-k hűtésére ideális, egy ventilátoros kivitelben, 120W kapacitással. A Twin Turbo II már komolyabb darab, hiszen akár 250W hő megfékezésére is alkalmas..A két hűtő nagyjából lefedi a teljes kínálatot kompatibilitás szempontjából:


Arctic Accelero L2 Plus (a kép nagyítható)

Arctic Accelero L2 Plus (a kép nagyítható)

Arctic Accelero L2 Plus (a kép nagyítható)

A svájci PC hűtés specialista, az Arctic két új GPU hűtőt is bemutatott a hetekben, név szerint az Accelero L2 Plus-t és az Accelero Twin Turbo II-t. A páros szerényebb tagja, az L2 Plus mérete 119 (L) x 94 (W) x 51 (H) mm, súlya negyed kiló, tehát nem egy brutális óriás, éppen ezért a cég elsősorban belépőszintű és egyszerűbb középkategóriás videokártyákhoz ajánlja. Ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor a specifikációban az szerepel, hogy maximum 120 wattnyi hőtermeléssel képes megbirkózni.Arctic Accelero L2 Plus (a kép nagyítható)

Arctic Accelero L2 Plus (a kép nagyítható)

Arctic Accelero L2 Plus (a kép nagyítható)

A tekervényes hőcsövektől mentes alumínium borda hűtéséről egy 92 mm-es, folyadékcsapágyas ventilátor gondoskodik. Fordulatszáma PWM szabályozással 900 és 2000 között változtatható, maximálisan 27 CFM (46 m³/h) levegőt képes megmozgatni. A rögzítéshez szükséges csavarok mellett 8-8 apró bordát is kapunk, melyek a memória és VRM chipek hűtésére használhatók. Kompatibilitása széleskörű, a teljes lista itt megtekinthető. 6 év garancia kíséretében 22.67 dolláros áron érkezik Európába.

Arctic Twin Turbo II (a kép nagyítható)

Arctic Twin Turbo II (a kép nagyítható)

Az Accelero Twin Turbo II már ránézésre is egy erőteljesebb hűtő érzetét kelti, a sejtés pedig teljesen jogos, az L2 Plus 120W-os értékéhez képest itt 250 wattnyi hőelvezetési képességet jelölt meg a gyártó. A hosszúkás alumínium bordára (217 (L) x 122 (W) x 53 (H) mm) itt már két 92 mm-es, folyadékcsapágyas ventilátor került, így a szerkezet súlya is majdnem az előző kétszeresére, 0.48 kilogrammra hízott.Arctic Twin Turbo II (a kép nagyítható)

Arctic Twin Turbo II (a kép nagyítható)

A dupla huzatfelelős szintén PWM szabályozással ezúttal az 1000 - 2000 RPM sebességtartományban munkálkodnak, együttes maximális légszállításuk 54 CFM (92 m³/h). Ilyen hosszúságban az alumínium hővezetése elégtelen, ezért a 35 lamellát 5 darab 6 mm átmérőjű hőcső köti össze a talapzattal. Ezekből az adatokból látszik, hogy a Twin Turbo II már komolyabb videokártyákra is felpattintható (például NVIDIA GTX sorozat vagy AMD Radeon 6950), a kompatibilitási lista ezen az oldalon böngészhető.Arctic Twin Turbo II (a kép nagyítható)

Arctic Twin Turbo II (a kép nagyítható)

Ehhez a hűtőhöz egy nagyobb marék kiegészítő bordát mellékeltek, az 5 féle méretű-formájú darabok közül biztosan ki lehet válogatni azokat, melyek passzolnak a videokártya forróbb felületeihez. Szintén 6 év garancia mellett 63.32 dolláros árcédulával debütál.

Arctic G-1 (a kép nagyítható)

Arctic G-1 (a kép nagyítható)

Érdemes még megemlíteni, hogy mindkét VGA hűtőhöz az Arctic legújabb hővezető pasztáját, a G-1-et mellékelik. Helyesbítve nem is csupán paszta, hanem ragasztó, amivel videokártyára apróbb bordákat, esetleg alaplapra chipset hűtőt rögzíthetünk. A kétkomponensű ragasztó ideális hőátadást és stabilitást biztosít 45°C és 200°C között, azonban az epoxy alapú pasztákhoz képest lényegesen könnyebb az esetleges eltávolításuk, ami jó hír, mert azok sokszor csak a memória vagy MOSFET modulokkal együtt voltak hajlandók távozni. A G-1 külön is megvásárolható, a kis dobozka valamivel több mint 6.5 euró kóstál.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Arctic Cooling Accelero S1 R2 >> 6.135 Ft

Computermode: Arctic Accelero L2 Pro >> 3.825 Ft

Foramax: Arctic Cooling Twin Turbo Pro >> 7.590 Ft

Bluechip: Zalman VF3000F (GeForce) VGA hűtő >> 19.990 Ft

Computermode: Scythe Setsugen 2, VGA hűtő >> 12.025 Ft

Foramax: Zalman FS-V7 Fatal1ty VGA cooler >> 6.450 Ft

Címkék:  Arctic, Accelero, L2 Plus, Twin Turbo II, VGA, hűtő, cooler, videokártya


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva