ATP ipari SD és microSD kártyák kemény terepre


Szerző: Kov | Dátum: 2011-07-28 20:42:20 | Rovat: Multimédia


..aki aktív életet él, az vásárolhat törhetetlen laptopot, ütés / por / vízálló külső merevlemezt és strapabíró kamerát is, azonban hozzá illő elnyűhetetlen memóriakártyát eddig alig kínált valaki. Az ATP most előállt a megoldással és SD, valamint microSD szabványú 8 és 16GB-os adattárolókat jelentett be..Intenzív, könyörtelen használat mellett is hosszú évekig használhatjuk őket:


ATP ipari SD és microSD kártyák kemény terepre (a kép nagyítható)

Mostanság egyre-másra jelennek meg a legkülönfélébb strapabíró mobiltelefonok, laptopok, fényképezőgépek és tabletek, melyek dacolva a kegyetlen környezeti hatásokkal zokszó nélkül teszik a dolgukat. Azonban az igyekezet mit sem ér, ha közben értékes adataink mégsincsenek olyan nagy biztonságban, hiszen bár egy memóriakártya aránylag érzéketlen a külső hatásokra, azért csak nem szereti annyira a magas hőmérsékletet, a perzselő napot, de az óceánban sem kedveli a lubickolást.ATP ipari SD és microSD kártyák kemény terepre (a kép nagyítható)

Az ATP mindig is komoly figyelmet fordított az ipari felhasználók igényeire, ezért most tovább bővítették SD és microSD memóriakártya kínálatukat rendre egy 16 GB-os és egy 8 GB-os egységgel. Mindegyik kártyájuk SLC (single-level cell) NAND Flash memóriát tartalmaz, ezek 18 MB/s-os írásra és 16 MB/s-os olvasási sebességre képesek. Nem egy eget rengető tempó, de itt nem is ezen van a hangsúly, hanem azon a tényen, hogy jóformán elpusztíthatatlanok, többek között 25°C-on 5 millió órás MTBF és 2 millió írás/olvasás és törlési ciklus elviselése is szerepel a specifikációban.ATP ipari SD és microSD kártyák kemény terepre

Egészen extrém hőmérsékleti tartományban is üzemelhetnek (40°C - 85°C), ellenállnak szennyeződésnek, víznek, ütésnek, vibrációnak de például mágneses tér és elektrosztatikus töltés sem zavarja őket (remek, tehát zsebre lehet vágni, amikor suhogós melegítőben megy az ember jogging-olni:) ). A védelem egyik legfontosabb biztosítéka a System in Package (SIP) eljárás, mely folyamatban minden egyébként a szabad felszínen lévő alkatrészt és csatlakozási pontot egy zárt egységbe, elszigetelten integrálnak. De jó lenne megkínozni egy ilyen kártyát...A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: ADATA 16GB CL6 SD kártya >> 8.090 Ft

Computermode: Revoltec USB kártyaolvasó >> 2.975 Ft

Foramax: A-Data 8GB SD kártya Class6 >> 4.300 Ft

Bluechip: Kingston SD kártya 8GB CL10 >> 5.150 Ft

Computermode: Eminent mobile kártyaolvasó >> 1.600 Ft

Foramax: Kingston 8GB SD Ultimate Class6 >> 4.990 Ft

Címkék:  ATP, SD, MicroSD, memóriakártya, tároló, adattár


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva