Scythe FM1 kompatibilitás és Kama Rack mindenes panelek


Szerző: Kov | Dátum: 2011-07-26 11:55:47 | Rovat: Hardver


..a napokban több újdonsággal is előállat a Scythe. Az egyik, hogy minden AM2 / AM3 processzorhűtőjük egyúttal FM1 kompatibilitással is bír, bár ezt az AMD közleményeiből is tudhattuk. Másik két friss termékük egy 3,5, valamint egy 5,2 helyre szerelhető mindent tudó előlapi panel..Biztosíték a nyilvánvalóról és újabb multifunkciós panelek a japán cégtől:


Scythe FM1 kompatibilitás (a kép nagyítható)

Scythe FM1 kompatibilitás (a kép nagyítható)

Scythe FM1 kompatibilitás (a kép nagyítható)

Scythe FM1 kompatibilitás (a kép nagyítható)

Mint azt már a Llano APU-t kiveséző elemzés első részében is említettem, az új processzorok új foglalattal (Socket-FM1) érkeznek, ennek ellenére az AMD állítása szerint minden Socket-AM2/AM2+/AM3/AM3+ hűtő felszerelhető az új lapokra is, csak arra kell ügyelni, hogy képesek legyenek megbirkózni az adott APU hőtermelésével. A Scythe napokban közleményben erősítette meg, hogy az ő termékeik is teljes mértékben FM1 és AM3+ kompatibilisek. Ki hitte volna...


Scythe Kama Rack (a kép nagyítható)

Scythe Kama Rack (a kép nagyítható)

Ennél valamivel érdekesebb frissen bemutatott két új termékük, a Kama Rack 3.5 és a Kama Rack 5. A kiváló hűtőiről és ventilátorairól híres japán cégnek valahogy a mániája a multifunkciós panelek gyártása, melyek elsőre általában elég meredeken festenek, de ettől függetlenül kisméretű, csatlakozókkal gyengén felvértezett házakban vagy például HTPC-kben jó szolgálatot tehetnek ezek a mindenesek.Scythe Kama Rack (a kép nagyítható)

Scythe Kama Racks (a kép nagyítható)

Scythe Kama Rack (a kép nagyítható)

Scythe Kama Rack (a kép nagyítható)

A sorozat kisebb tagja a Kama Rack 3.5, mely nevében a szám az elfoglalni kívánt meghajtó bővítőhely méretére utal. A felület jelentős részét a 2.5 hüvelykes HDD/SSD dokkoló ajtaja foglalja el, olcsó és gyors lehetőség nagy mennyiségű adatok mozgatására. Mellette egy USB 2.0 és egy eSATA csatlakozó található, felette pedig SD/MS/MMC és microSD/M2 kártyaolvasó rések sorakoznak. A mérnökök találtak még két kihasználatlan négyzetcentimétert, az egyiket a Scythe logóval, a másikat pedig egy Power és egy HDD LED-del töltötték ki.Scythe Kama Rack (a kép nagyítható)

Scythe Kama Rack (a kép nagyítható)

Scythe Kama Rack (a kép nagyítható)

A fenti gondolatmenet után nem meglepő, hogy a Kama Rack 5 nevéből sejthető módon már 5.25”-os meghajtóhelyet igényel, tudása pedig nagyon hasonló kistestvéréhez. A nagyobb méret kihasználása végett még egy 2.5”-os meghajtó dokkolót, még egy USB 2.0 portot és egy CF (CompactFlash) kártyaolvasót kapunk a kisebb modellhez képest. A Kama Rack 3.5 és a Kama Rack 5 fekete előlappal rendre 15 és 19.50 euróba kerül.
A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Zalman ZM-MFC1 Plus panel >> 10.790 Ft

Computermode: Scythe Kaze Q 3,5 4 vezérlő >> 3.775 Ft

Foramax: Scythe Ninja3 CPU Cooler >> 12.400 Ft

Bluechip: Scythe KazeMaster ACE 3,5 >> 11.690 Ft

Computermode: Scythe Kaze Server 5.25 >> 11.050 Ft

Foramax: Scythe Yasya CPU Cooler >> 12.400 Ft

Címkék:  Scythe, FM1, processzor, hűtő, Kama Rack, előlapi, panel


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva