Corsair Link - teljes hűtési és világítási rendszer felügyelet


Szerző: Kov | Dátum: 2011-06-08 16:50:34 | Rovat: Hardver


..a Corsair úgy tűnik tényleg komolyan szeretne beszállni a PC hűtés és felügyelet tárgykörébe, hiszen a nemrég bemutatott Hydro Series H80 és H100 folyadékhűtések mellett komplett vezérlést is kínálnak. A Corsair Link csomagok komplett megoldást jelentenek a hűtés és a világítás kézben tartására..A moduláris hardver-szoftver rendszer soha nem látott kényelmet és szabadságot nyújt:


A Corsair a napokban jelentette be két induló Corsair Link csomagját Corsair Link Cooling Kit és Corsair Link Cooling and Lighting Kit néven. A Link egy moduláris hardver és szoftver rendszert takar, mely segítségével teljes körű monitorozási és vezérlési lehetőséghez juthatunk mind hűtés, mind a különböző fények terén. A bejelentett két alapcsomag egy azonnal működésre bírható, komplett megoldást jelent, így azonnal belekóstolhatunk a Corsair Link technológiába, de a csatlakoztatható modulok és egyéb kiegészítők tábora a gyártó ígérete szerint folyamatosan bővülni fog.


Corsair Link - jól átgondolt moduláris rendszer gyakori problémák kézben tartására

Corsair Link - jól átgondolt moduláris rendszer gyakori problémák kézben tartására


A rendszer alapját a Corsair Link Commander végzi. Ez egy 3.5”-os meghajtó helyre szerelhető, alumínium borítású, fekete dobozka, mely egy USB porton keresztül tartja a kapcsolatot a számítógéppel és a különféle analóg (x1) és digitális (x8) terminálokkal. A felhasználói felületet egy Windows alkalmazás, a Corsair Link Dashboard nyújtja, amivel egyszerűen, mégis a végletekig szofisztikált és személyre szabható monitorozást és vezérlést végezhetünk.


Például a hűtési rendszer manuálisan és automatikusan is szabályozható, hogy számítógépünk mindig a megfelelő hűtés/zajszint egyensúlyban legyen. Ehhez a manőverhez egy Corsair Link Cooling Node-ot kell csatlakoztatni a központi egység egyik digitális portjára. A modul 5 ventilátor vezérlése mellett 4 szenzor terminál csatlakozót és 3 hőmérséklet érzékelőt is tartalmaz. A csatornák terhelhetőségével kapcsolatban nem közöltek adatokat, de remélhetőleg ügyeltek arra, hogy ezzel se legyen gond.


Corsair Link technológia - hivatalos bemutató videó


A másik egység a Corsair Link Lighting Node, mely két csatornáján egyenként 33 LED szalag meghajtására képes (a kezdő csomag hármat foglal magában). Egy ilyen szalag három RGB LED-et tartalmaz, ezek a 16.7 milliós színvariáns bármelyikének előállítására alkalmasak és a szegmensek láncban egymáshoz csatlakoztathatók. A programmal előállítható effektek tárháza lényegében végtelen, például azt is el be lehet állítani, hogy a rendszer, vagy bizonyos alkatrészek hőmérsékletének emelkedésével változzanak a színek. Magán az egységen is elhelyeztek néhány nyomógombot, melyekkel szoftveres beavatkozás nélkül, manuálisan vezérelhetjük a fényeket (no persze messze nem olyan kifinomultan, mint a Dashboard cecergetésével).


A Corsair Link azonban még ennél is sokoldalúbb, például a szintén újonnan bejelentett Hydro Series H80 és H100 folyadékhűtésekkel is szótért, monitorozza a hőmérsékleteket és szabályozza a hőleadó radiátoron lévő ventilátorok fordulatszámát. Ezen felül a Corsair tervezi, hogy publikussá teszi a Corsair Link Digital interfész specifikációit, ezáltal utat nyitva más gyártók termékeinek csatlakoztathatóságának. Sajnos a Link nem olcsó mulatság, a Cooling Kit-et 99 dollárért (Commander + Cooling Node), a Cooling and Lighting Kit-et ((Commander + Cooling Node) + Lighting Node) pedig 139 dollárért kínálják.

Corsair Link Corsair Link Corsair Link Corsair Link Corsair Link Corsair Link Corsair Link Corsair Link Corsair Link Corsair Link Corsair Link Corsair Link Corsair Link

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Zalman MFC3 előlapi vezérlő panel >> 18.090 Ft

PCHelpline: Corsair CC600T Graphite ház >> 39.347 Ft

Foramax: Corsair 500W (CMPSU-500CXEU) táp >> 15.120 Ft

Bluechip: Corsair Obsidian CC800DW ház >> 69.490 Ft

PCHelpline: Corsair CC650DW-1 Obsidian ház >> 45.072 Ft

Foramax: Corsair Force F120 120GB SSD >> 56.120 Ft

Címkék:  Corsair, Link, teljes, hűtés, világítás, felügyelet, vezérlő, panel


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva