HP Wi-Fi Mobile Mouse - a piac első WiFi-s egere


Szerző: Kov | Dátum: 2011-05-18 15:47:00 | Rovat: Hardver


..az egér vezetékes és vezeték nélküli módban is többféleképpen csatlakoztatható a PC-hez; USB, Bluetooth, PS/2, saját vevő egység jöhet szóba. A HP most egy új alternatívát kínál Wi-Fi Mobile Mouse termékével. A névből is sejthető, a számítógép WLAN egységét lovagolja meg az friss egér..Újabb kézenfekvő megoldás perifériák vezeték nélküli csatlakoztatására:


Az egerek számítógéphez való csatlakozása mindig követte a kor technológiai trendjét. Egykoron minden cincogó soros porton kommunikált gazdájával, majd következett a PS2 éra, amit nem is olyan sokára le is váltott az USB, mely komoly előrelépést jelentett a különböző külső perifériák egységes csatlakoztatásában. Az USB-s megoldás a mai napig a leggyorsabb kapcsolatot biztosítja, mely „lagmentes” működés elsősorban a professzionális játékosoknak létkérdés. A rádiós kommunikáció fejlődése ebbe a szegmensbe is belepiszkált, így jelentek meg a mostanában divatos mindenféle egyedi adó/vevővel ellátott eszközök, majd az egységes kompatibilitás érdekében a Bluetooth-t is belekeverték a mókába.


HP Wi-Fi Mobile Mouse

HP Wi-Fi Mobile Mouse


A történet azonban még nem ért véget, a folytatásról ezúttal a HP gondoskodott, ugyanis bejelentette a világ első WiFi-s egerét. A megoldás mellett azzal érvel, hogy a legtöbb laptopban és sok számítógépben is alaptartozék a WLAN, így miért kellene más eszközzel úgy sem kompatibilis USB-s adó/vevő egységekkel elfoglalni az értékes, legtöbbször igen korlátozott számban jelen lévő portokat. Most lehetne vitatkozni, hogy ezek a jellemzők a Bluetooth-ra is igazak, viszont a gyártó WiFi-s megoldásával 10 méteres hatótávolságot és dupla AA ceruzaelemével kétszer annyi üzemidőt (9 hónap) nyújt, mint egy átlagos Bluetooth-os társa.


A számítógéppel egy pár pillanatos műveletsorban lehet párosítani a HP Wi-Fi Mobile Mouse-t, ezután minden alkalommal automatikusan azonnal kapcsolódik. Kialakítása szimmetrikus, tehát jobb- és balkezes felhasználóknak is való, a kényelemről gumírozott oldalfalak, négyirányú scroll és 5 szabadon személyre szabható gomb gondoskodik. A különc rágcsálóért 49.99 dollárt kérnek.


HP Wi-Fi Mobile Mouse hivatalos videó


A HP ezzel egy időben mutatta be Link-5 nevezetű össznépi rádiós interfészét, mely leginkább a Logitech Unifying megoldásához hasonlítható. Lényege, hogy a kompatibilis eszközök nem igényelnek külön-külön USB-s egységet, hanem egyetlen kulcs felel az összes kommunikációért, ezzel is egyszerűsítve a képet. A névből sejthetően egyszerre maximum 5 készülékkel képes együttműködni, ami azért jó eséllyel elég lesz. Az adó/vevő minden egyes párosított eszközre „emlékszik”, vagyis ha például laptopunkat otthon, a munkahelyen és útközben is különböző perifériákkal használjuk, a Link-5 automatikusan alkalmazkodik az adott környezethez. Jelenleg három billentyűzet és három egér kompatibilis az új technológiával, de a lista bizonyára folyamatosan bővül majd.

HP Wi-Fi Mobile Mouse HP Wi-Fi Mobile Mouse HP Wi-Fi Mobile Mouse HP Wi-Fi Mobile Mouse HP Wi-Fi Mobile Mouse

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Razer Pro Click Nice Fehér >> 6.990 Ft

PCHelpline: Logitech M235 Cordless Nano >> 4.316 Ft

Foramax: Gigabyte Wireless Laser (M7770) >> 5.400 Ft

Bluechip: Microsoft Mobile Mouse 3000 USB >> 7.145 Ft

PCHelpline: Microsoft Bluetooth Notebook Mouse >> 10.400 Ft

Foramax: Logitech M505 Cordless Egér >> 8.490 Ft
Címkék:  HP, Wi-Fi, mobile, Mouse, egér, wlan, vezeték nélkül, wireless


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva