Canon VB hálózati kamerák, 1,3MP felbontással


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-05-17 11:03:56 | Rovat: Hardver


..kültéri és beltéri megfigyelésre is optimálisak a Canon 1,3 megapixeles hálózati kamerái. A VB-M600D, VB-M600VE és VB-M700F modellek ultraszéles látószöggel (100°) és 3x-os optikai zoommal rendelkeznek. Beépített SD kártya foglalatuk révén pedig akkor is rögzítenek, ha megszakad a net kapcsolat..Sajtóközlemény (Canon):


Canon VB-M600D, VB-M600VE és VB-M700F

A Canon három, 1,3 megapixel felbontású hálózati kamerát mutatott be

„A Canon Europe, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata három új 1,3 megapixel felbontású hálózati kamerát - a VB-M600D, a VB-M600VE és a VB-M700F modelleket -, valamint egy hálózati videorögzítő szoftvercsomagot mutatott be. Az RM-64/RM-25/RM-9, megapixeles kamerákhoz használható új szoftvercsomag - típustól függően - akár 64, 25 vagy 9 kameráról teszi lehetővé a felvételt.

A biztonsági megfigyelési megoldásokhoz ideális VB-M600D, VB-M600VE és VB-M700F kamerák nagy felbontással, ultraszéles látószögű objektívvel, 3-szoros optikai zoommal és beépített elemző funkciókkal rendelkeznek. A kamerák a különböző külső borításnak köszönhetően minden biztonsági környezethez megfelelő megoldást biztosítanak.

A VB-M600D modell egy diszkrét, kupola alakú hálózati kamera, amely mennyezetre vagy falra szerelhető például a közösségi közlekedési állomásokon, repülőtereken, bankokban, szállodákban, szórakoztatóhelyeken, parkolókban és bevásárlóközpontokban.

A VB-M600VE hálózati kamera a VB-M600D modell megerősített, vandalizmus ellen védett változata, amely 50 joule nagyságú erőhatásig ütésálló, vízálló és IP66 minősítésig porálló. Üzemi hőmérséklete -30 °C és 50 °C közötti1, így ideális a nagyobb veszélynek kitett helyeken, vagy kültéri használatra, mint például közösségi közlekedési állomások és csomópontok, irodák, parkolók, bankok, áruházak, és repülőterek.

A VB-M700F modell burkolatát szigorú szabványok szerint alakították ki. Ez a kiegészítő kültéri burkolattal is elérhető hálózati kamera olyan videomegfigyelési alkalmazásokhoz ideális, amelyek egy épület külső részére rögzített fix megfigyelést igényelnek.

A modellek megfelelnek az ONVIF (v1.02) specifikációnak, így könnyen beépíthetők az ONVIF-kompatibilis eszközökből álló rendszerekbe.

Objektív innováció
A VB-M600D, a VB-M600VE és a VB-M700F modellek egy ultraszéles, több mint 100°-os vízszintes látómező befogására és 3-szoros optikai zoomra képes objektívvel rendelkeznek, amellyel nagy szélességű és mélységű felvételek készíthetők. A kamerák így alkalmasak a nyílt tereken - mint például városi terek, raktárak, kritikus infrastruktúrák és kereskedelmi egységek -, vagy zárt, szűk terekben - mint például egy bankon belüli ATM, egy iroda vagy egy bevásárlóközpont folyosója - való használatra is.

A motoros fókusznak és zoom objektívrendszernek köszönhetően - amelyet elsőként a Canon kupolás típusú hálózati kamerájába építettek be - a modellek már telepítéskor rendelkeznek a távoli fókusz- és zoom-állítási funkciókkal. A megvilágítástól függetlenül folyamatosan jó minőségű felvételeket a rendkívüli fényérzékenységű F1.2 objektív, az automatikus infravörös szűrő, valamint a Canon Smart Shade Control (SSC) technológia biztosítja.

Könnyű telepítés
A telepítéskor elérhető motoros fókusz és zoom funkciók lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy automatikusan vagy manuálisan állítsák be a kívánt fókuszt. A megfigyelt terület beállításához az objektív fizikai állítása nélkül, egy távoli számítógépről vezérelhető a zoom mértéke, illetve a kamera pásztázása, döntése és forgatása. Telepítés után a kamerákat a böngésző alapú Admin Viewer alkalmazáson keresztül lehet elérni és vezérelni. A kamerákban található beépített SD memóriakártya-hely a hálózati kapcsolat megszakadása esetén lehetővé teszi az élő felvételek biztonsági mentését és a feltöltött képek mentését.

Intelligens funkciók
A beépített Canon videotartalom-elemző funkcióknak köszönhetően a kamerák észlelik, ha illetéktelenek hozzányúlnak, valamint felismerik, ha a helyszínen tárgyakat mozgatnak, onnan eltávolítanak vagy otthagynak. A hangészlelő funkció lehetővé teszi a kamera használatát olyan környezetekben, ahol fontos a hangerő változásának észlelése. Az észlelési funkciók beállíthatók automatikus rögzítésre vagy kiszolgálóra történő feltöltés elindítására, illetve automatikus e-mail értesítés küldésére.

A kamerák egy úgynevezett Privacy Mask funkciót is tartalmaznak, amellyel bizonyos területeket ki lehet takarni a kamera látószögéből. A funkció lehetővé teszi például, hogy ne lehessen felvenni a PIN-kód megadását egy ATM-nél.

A vandalizmusnak ellenálló VB-M600VE
A VB-M600VE modell kiegészítő védelmi funkciókkal, valamint polikarbonát- és alumíniumborítással rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a kamerát vandalizmusnak kitett helyeken is használják. A védelmi funkciók között megtalálható a kamera ütéscsillapító mechanizmusa is, amely ütés esetén automatikusan visszahúzza az objektívet a burkolaton belül 15,0 mm-rel. A kamera ellenáll a kedvezőtlen időjárási viszonyoknak is. Beépített szellőztetőrendszere a kupola burkolatán belül egy porózus membránt és egy ventilátort használ a nyomtatott áramkörtől való hő elvezetéséhez, amely hidegben megakadályozza a párásodást.

Hálózati videorögzítő szoftvercsomag
Az RM-64/RM-25/RM-9 új Canon hálózati videorögzítő szoftvercsomag támogatja a H.264 szabványt, mely egy költséghatékony tömörítési módszer, és jelentősen lecsökkenti a nagyfelbontású mozgókép rögzítés tárhely igényét. Az RM szoftvercsomag új, innovatív kulcsszó címkézési és szűrési funkciókkal is rendelkezik, mellyel a felhasználók szabadon választott kulcsszavakkal címkézhetik fel a kamerákat, például „bejárat” vagy „A épületi kamerák”. Így egy keresősáv segítségével gyorsan kikereshetik a felcímkézett kamerák által készített videókat, amely jelentősen leegyszerűsíti a nagyobb számú kamerát tartalmazó rendszerek használatát. A szoftver alkalmazások öt kiszolgálócsoporthoz tartozó kamerát tudnak kezelni, amely például egy maximum 320 darab, RM-64 szoftvert tartalmazó kamerából álló rendszer is lehet.

„Az új eszközök és szoftverek az eddiginél jelentősen szélesebb ügyfélkör számára teszik elérhetővé a Canon modern objektív-technológiáját és nagyfelbontású videorögzítési módszerét” - mondta Floris Oranje, a Canon Europe hálózati kamera megoldásokért felelős üzletfejlesztési vezetője.

A VB-M600D és a VB-M600VE 2011 júliusától, a VB-M700F 2011 augusztusától lesz elérhető Európában

Az RM-9, az RM-25 és az RM-64 2011 decemberétől elérhető a felhasználók számára.”A sajtóközleményhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Cisco WVC2300 Wireless-G kamera >> 87.990 Ft

PCHelpline: LevelOne FCS-1101 IP Kamera >> 44.560 Ft

Árgép: Hálózati IP kamerák >> 13.800 Ft-tól

Bluechip: Cisco WV210 Wireless-G kamera >> 61.490 Ft

PCHelpline: TP-Link TL-SC3171G WiFi IP kamera >> 32.213 Ft

Árukereső: Hálózati IP kamerák >> 6.800 Ft-tól
Címkék:  Canon, hálózati kamera, 3MP, széles látószög, kültér, megfigyelés, biztonság


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva