Gigabyte érintéssel vezérelhető BIOS


Szerző: Kov | Dátum: 2011-05-03 15:23:37 | Rovat: Tuning


..a Gigabyte egészen új megközelítéssel próbálja barátságosabbá tenni a BIOS-t. Bár erre megoldásként már ott az UEFI, azonban nem baj ha van alternatíva. A Gigabyte megoldása Touch BIOS néven fut és alkalmas érintős monitor esetén tapicskolással is lehetőséget nyújt a beállítások matatására..Új mód a számítógép alapvető beállításainak módosítására:


A mezei számítógép felhasználók sokszor azt sem tudják, hogy mi az a BIOS, vagy ha mégis, akkor valami misztikusan bonyolult és félelmetesen veszélyes, sötét részlegnek képzelik, ahol néhány elhibázott döntéssel gallyra lehet vágni az egész rendszert. Tény, hogy túl gyakran nem kell matatni a BIOIS-ban, maximum a konfiguráció első indulásakor vagy összetettebb hardverváltások után, na meg ugye a bátrabbak kicsit tuningolgatják a rendszert, mondván, ha már benne van a potenciál, miért ne kaphatnánk többet a pénzünkért.


Gigabyte Touch BIOS-t a népnek!

Gigabyte Touch BIOS-t a népnek!


A Gigabyte legújabb Z68 alaplapjai (Intel Sandy Bridge LGA1155) mellé kínál egy apró Windows alkalmazást, amin keresztül cecergethetjük a BIOS-t. Barátságos kezelőfelület, óriási színes ikonok, és mindjárt nem is tűnik olyan félelmetesnek. A navigálás és állítgatás történhet egérrel, de egy alkalmas kijelzővel akár érintéssel is, innen a Touch BIOS elnevezés.A grafikus interfész elemei tetszés szerint személyre szabhatók, például megoldható, hogy a főoldalon csak a gyakran használt funkciók jelenjenek meg. A kívánt változások elvégzése után egy gyors újraindítás, és máris „élvezhetjük” döntéseink hatását. Félreértés ne essék, ez nem forradalmasítja a klasszikus BIOS-t (erre a célra ott az UEFI - Unified Extensible Firmware Interface), csak egy kis színt visz a történetbe, hogy nagyobb tömegeknek engedjen betekintést a PC lelkületébe. Aztán csak óvatosan a nagy tapicskolással, a csilli felület mögött ugyan azok a „veszélyek” leselkednek!A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Gigabyte GA-H67A-USB3 alaplap >> 31.290 Ft

PCHelpline: Gigabyte X58-USB3 skt1366 >> 42.853 Ft

Foramax: Gigabyte H55M-S2 alaplap >> 17.390 Ft

Bluechip: Gigabyte GA-P41T-D3 alaplap >> 13.860 Ft

PCHelpline: Gigabyte 870A-USB3 alaplap >> 20.352 Ft

Foramax: Gigabyte PH67-UD3 R3.0 alaplap >> 24.370 Ft


Címkék:  Gigabyte, érintés, BIOS, érintő, UEFI, alaplap, beállítás, tuning


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva