Razer Hydra - mozgásérzékelős kontroller


Szerző: Kov | Dátum: 2011-04-28 17:19:13 | Rovat: Játék


..a mozgásérzékelős kontrollerek világa a Nintendo Wii színrelépésével kelt életre. Azóta többen is beszálltak a buliba, így ma már Microsoft és a Sony megoldásokkal is találkozhatunk. A Razer terméke végre PC-s irányba mozdult: a mágneses letapogatással működő Hydra vezérlő már rendelhető..Újabb komoly versenyző a hadonászós bizniszben:


A játékok világában hatalmas élménytöbbletet jelentett a különböző mozgásérzékelős irányítási lehetőségek megjelenése, egészen újszerű játékélményt nyújtott, nem beszélve a speciálisan ezekre a technológiákra épülő játékokról, például a Nintendo Wii elég erőteljesen ráfüggőt a témára, de a Microsoft és a Sony boszorkánykonyhája is aktívan részt vesz a hadonászós mókában. Az egyik legismertebb csúcskategóriás gamer kiegészítőket gyártó cég, a Razer már egy ideje dolgozik egy speciális kontrolleren, mely úgy másfél évvel ezelőtt volt először látható a CES2010-en, de végül befejeződött a fejlesztés és polírozás, menetre kész a Hydra.


Razer Hydra - páratlan precizitás, mágneses letapogatás

Razer Hydra - páratlan precizitás, mágneses letapogatás


Az imént felsorolt megoldásokkal szemben a Hydra egyik legfontosabb eltérése, hogy nem játékkonzolokhoz, hanem kifejezetten PC-khez tervezték őket, így végre ennek a sokszor mostohán kezelt szegmensnek is kijut a jóból. Kezdetben 125 játékot tartalmazó kompatibilitási listával indít, de a közeljövőben lehetőség nyílik részletes felhasználói konfigurálásra is, így lényegében bármilyen játékhoz hozzá lehet majd hangolni. Optikai és/vagy giroszkópos nyomkövetés helyett egy egészen új, mágneses technológiát alkalmaz, mely milliméteres és 1 fokos pontosságot biztosít. Az alapcsomag egy központi egységet és két Wii Nunchuk szerű irányítót tartalmaz, mindegyiken négy gomb és egy analóg pöcök található. A Razer állítása szerint a Hydra érzékenysége és reakcióideje páratlan, a piacon lévő többi mozgásérzékelős megoldáshoz képest egészen új, precízebb lekövetést nyújt.


A fejlesztési folyamatban a Sixense és a Valve is szorosan közreműködött, így annyira nem meglepő, hogy elsőre külön meg sem lehet vásárolni a kontrollert, csak a napokban végre befutott Portal 2-vel összecsomagolva. A közös munkának köszönhetően ehhez a játékhoz különösen jól passzol a Hydra, de a széleskörű kompatibilitás érdekében természetesen rengeteg játékfejlesztő is részt vett a projektben. A júniustól beszerezhető csomag 140 dolláros vételárral startol, mely az alap játékon kívül exkluzív tartalmakat, pályákat is magában foglal. Ebből az árból arra lehet következtetni, hogy valahol 90-100 dollár környékén lehet majd hozzájutni magához a Razer Hydra-hoz.

Razer Hydra - mozgásérzékelős kontroller Razer Hydra - mozgásérzékelős kontroller Razer Hydra - mozgásérzékelős kontroller Razer Hydra - mozgásérzékelős kontroller Razer Hydra - mozgásérzékelős kontroller

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Razer Orca UV zöld fejhallgató >> 18.190 Ft

PCHelpline: Trust Dual Stick - Gamepad >> 3.052 Ft

Foramax: Razer Abyssus 3500DPI egér >> 9.190 Ft

Bluechip: Razer DeathAdder Black Edition >> 15.690 Ft

PCHelpline: Logitech Rumble Gamepad F510 >> 9.206 Ft

Foramax: Razer Krait Gamer egér >> 8.790 Ft
Címkék:  Razer, Hydra, mozgásérzékelő, kontroller, vezérlő, gamepad


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva