DIVpc mod - egy iszákos számítógép története


Szerző: Kov | Dátum: 2011-04-22 19:51:20 | Rovat: Tuning


..a DIVpc mod nem más, mint a technológia szokatlan találkozása az alkohollal. Adott egy kifejezetten egyszerű számítógépház, egy humorral, kézügyességgel és fantáziával bőven megáldott fazon, no meg egy üveg Wild Turkey bourbon. Az eredmény: nem mindennapi modding PC..Penny Arcade ihletésű PC súlyos alkoholproblémákkal:


Ritkán találkozni olyan számítógéppel, amelyik különösen mogorva, de hogy még ittas állapotban is legyen, az már hallatlan. Ez a modding pontosan úgy fest, hogy csak próbáld elvenni az olcsó Wild Turkey bourbont a sráctól és nem éled túl, széjjel lesz rugdosva a hátsó feled! Az alkotást a Penny Arcade vicclapban olykor feltűnő DIVpc nevű számítógépét ábrázolja, amint éppen különösen keményre itta magát.


DIVpc - a technológia szokatlan találkozása az alkohollal

DIVpc - a technológia szokatlan találkozása az alkohollal


Az építkezés egy olcsó számítógép ház vázának alapos átalakításával kezdődött, mely a DIVpc testét alkotja. A karok PVC csövekből, a lábak vas gázcsövekből készültek, hogy a cingár lábszárak is stabilan tartsák a szerkezetet. Néhány hardverelem mérete és súlya miatt a talapzatba lett száműzve, az összekötő kábelek a csöveken lettek keresztülhúzva. A műanyag előlap is radikális változáson esett át, a végleges „arc” kialakításához némi agyag és két pinponglabda is felhasználásra került. Végül megkapta a kötelező szürke festést és készen is lett az alkoholista komputer.


A konfiguráció elég modernnek mondható: egy micro-ATX-es MSI alaplapban Intel Core i5 750 CPU és 8GB DDR3 memória lapít, az adatok tárolása két RAID-be kötött 750GB-os merevlemezen történik (ezeket hamarosan 2 x 40 GB SSD váltja), mindezt egy 585 wattos HEC Orion tápegység látja el árammal. Stílusosan a DIVpc szája mögött egy slot-in rendszerű DVD író van, tehát szó szerint meg kell etetni a géppel a lemezeket. A nyilvánosságnak a PAX East 2011 BYOC eseményen mutatkozott be, és mondanom sem kell, hogy nagy sikert aratott, az egyik képen például Jerry Holkins, a Penny Arcade készítője feszít a részeges PC mellett.

DIVpc mod - egy iszákos számítógép története DIVpc mod - egy iszákos számítógép története DIVpc mod - egy iszákos számítógép története DIVpc mod - egy iszákos számítógép története DIVpc mod - egy iszákos számítógép története DIVpc mod - egy iszákos számítógép története DIVpc mod - egy iszákos számítógép története DIVpc mod - egy iszákos számítógép története DIVpc mod - egy iszákos számítógép története DIVpc mod - egy iszákos számítógép története DIVpc mod - egy iszákos számítógép története DIVpc mod - egy iszákos számítógép története DIVpc mod - egy iszákos számítógép története DIVpc mod - egy iszákos számítógép története DIVpc mod - egy iszákos számítógép története DIVpc mod - egy iszákos számítógép története

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Cooler Master RC-502 Centurion 5 II >> 16.690 Ft

PCHelpline: Thermaltake VM400M1W2Z V9 BlacX >> 25.488 Ft

Foramax: Aerocool VS-9 Fekete-tápegység nélkül >> 13.500 Ft

Bluechip: Gigabyte Isolo 220 Fekete >> 13.090 Ft

PCHelpline: Sharkoon T9 Value (fehér belső) >> 16.206 Ft

Foramax: Raidmax Ares táp nélkül >> 11.200 Ft
Címkék:  DIVpc, mod, modding, iszákos, számítógép, PC


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva