Samsung Smart TV-k hazai debütálása


Szerző: Kov | Dátum: 2011-04-15 19:24:41 | Rovat: Multimédia


..a napokban Magyarországon is bemutatkoztak a Samsung okosTV készülékei. A Smart TV széria számtalan taggal, sokféle méret és képesség kombinációval rajtol, olyan funkciókat tartogatva, mint az mini kijelzős távirányító, Internet elérés, beépített média lejátszó és vezeték nélküli képátvitel..Többé a televíziótól sem elég, ha csak tévézni lehet rajta:


Az okostelefonok után most itt az újabb agyas őrület, az okosTV, amivel jobb minél hamarabb megbarátkozni, mert nagyon úgy tűnik, hogy ez lesz a meghatározó multimédiás fejlődési irány. Tehát a nappaliban terpeszkedő televízió többé nem csak egy nagyképernyős doboz, amin a sugárzott „remek” műsorokat bambulhatjuk, hanem egy otthoni szórakoztató elektronikai központ, a háztartás legtöbb kütyüjének centralizált képe és hangja. A Samsung Smart TV-i is ezt az irányt favorizálják, a napokban Magyarországon is bemutatott sorozatra nyugodtan mondhatjuk, hogy a jövő technológiája a jelenben.


Samsung Smart TV-k hazai debütálása


Ezeket az okos TV-ket leginkább úgy lehetne jellemezni, mint egy hagyományos televízió és egy modern médialejátszó összegyúrásából született következő generáció, de ennél azért jóval többről van szó. Vagyis videók, képek és hanganyagok lejátszása lényegében bármilyen forrásból lehetséges (fényképezőgép, kamera, külső adattároló, a hálózat egy számítógépe vagy akár egy okostelefon), a csatlakozás pedig vezetéken vagy vezeték nélkül is történhet például WiFi, DLNA vagy Bluetooth-on keresztül. Természetesen az online tartalmakról sem kell lemondani, kényelmesen böngészhetjük a szoftver által a hatalmas felületre optimalizált weboldalakat, videót nézhetünk és persze a kihagyhatatlan közösségi oldalakat is ingerelhetjük a nappali kényelméből.


A felsőkategóriás darabok érintőképernyős távirányítóval érkeznek, melyek a csatornák közötti navigáláson kívül tartalmak keresésére, kényelmes szövegbevitelre és lényegében minden multimédiás folyamat kézbentartására alkalmasak. Arról nem is beszélve, hogy a távirányítón a TV aktuális képe is megjeleníthető, vagyis egy második televízióként akár egy másik szobába is magunkkal vihetjük, így az sem marad le a várva várt gólról, aki éppen a hűtő felé cammog a muníció újratöltése érdekében. Viszont aki nem rendelkezik érintőkijelzős távirányítóval, de lapul egy okostelefon a zsebében, annak sem kell kimaradnia a mókából, a Smart TV irányításához csak a megfelelő alkalmazást kell letölteni. Nem mellesleg ez az első olyan TV, amire különböző ingyenes és fizetős tartalmakat lehet letölteni (Samsung Apps), ráadásul magyar nyelvű alkalmazások is fellelhetők a kínálatban.


Samsung Smart TV LED8000 - nehéz belekötni

Samsung Smart TV LED8000 - nehéz belekötni


A képminőségről és designról sem szabad megfeledkezni, a legújabb D8000 sorozatú LED TV-k a legújabb technológiát vonultatják fel, ilyen például a Bluetooth-on kommunikáló 3D szemüveg, amivel a háromdimenziós élmény folyamatosan tökéletes marad. De említhetnénk a penge vastagságot és az alig fél centiméteres kávát, egyszerűen kikapcsolt állapotában is gyönyörű. Tehát aki nem akar lemaradni a legújabb trendről, az jobb, ha elkezdi veszettül tömni a perselyt, mert ez bizony nem lesz olcsó mulatság!

Samsung Smart TV Samsung Smart TV Samsung Smart TV Samsung Smart TV Samsung Smart TV Samsung Smart TV Samsung Smart TV Samsung Smart TV Samsung Smart TV Samsung Smart TV Samsung Smart TV Samsung Smart TV Samsung Smart TV

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Samsung UE32C6500 32" LED Full-HD >> 217.990 Ft

PCHelpline: Arctic Silentium T5 + Fusion 550W >> 27.490 Ft

Foramax: Samsung P2770HD 27" (TV Tuner) >> 82.700 Ft

Bluechip: Samsung UE37C6000 37" LED Full-HD >> 237.990 Ft

PCHelpline: Samsung LE40C530F1 40" Full HD >> 153.161 Ft

Foramax: Samsung P2470HD 24" (TV Tuner) >> 61.700 Ft
Címkék:  Samsung, Smart TV, okostv, televízió, média lejátszó, HD


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva