Mionix Zibal 60 mechanikus billentyűzet


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-04-15 18:20:49 | Rovat: Játék


..Cherry MX Black mechanikus kapcsolóra épül a Mionix új Zibal 60 billentyűzete, vagyis a gyártó ismét a legjobb minőségben gondolkodik. A Zibal további képességei között olyan finomságokat találunk, mint a LED háttérvilágítás, a harisnyázott kábel, a Jack csati és az USB hub funkció..Szinte tökéletes Gamer billentyűzet, elképesztően magas áron:


Mielőtt a Mionix Zibal billentyűzet képességeit és specifikációit firtatnák, nézzük, miről is kapta nevét az újdonság: Természetesen most is az égbolton kell körülnéznünk, hiszen a Mionix szereti csillagképekről elnevezni termékeit. Ezúttal Zibal-ra, vagyis a görög mitológiában szereplő folyóra esett a választás.


Bár hardveres oldal vagyunk, röviden összefoglalom, miről is szól a „Zibal” történet: Phaethón-t, Héliosz és Klümené fiát anyja egyedül nevelte, azonban egy nap a fiú megtudta, hogy a Héliosz a kedves papa. Nos, Héliosz foglalkozása szerint sofőr volt, vagyis ő hajtotta a tüzes szekeret, mely minden reggel fényt hozott a világra. Fia, Phaethón miután megtudta, hogy ki az apja, útnak indult és találkozott is az általa eddig sosem látott Héliosz-szal. A nagy találkozás emlékére Phaethón azt kérte, hogy egy napig hadd vezesse ő a szekeret, édesapja pedig nem tudott nemet mondani. Gondolom már sokan kitalálták, hogy a tapasztalatlan kölyök nem bírt a tüzes fogattal és a megbokrosodó lovak hol túl magasan, hol pedig túl alacsonyan szálltak az égen.


Ennek az lett a következménye, hogy a magasabb hegyek fái lángra kaptak, ami már az ókorban sem volt jó buli (mellesleg Arábia és a Szahara termékeny földjei sivataggá változtak). Gaia, a földanya - megunva a műsort - Zeusztól kért segítséget, aki egy laza villámcsapással földre kényszerítette a napot szimbolizáló fogatot. Sajnos a landolás nem sikerült túl szerencsésen, Phaethón a Zibal (más nevén Eridanosz) folyóban lelte halálát, a folyó nimfái pedig sírt emeltek teste fölé.


Mionix Zibal 60 mechanikus billentyűzet

Mionix Zibal 60 mechanikus billentyűzet


Nos, hogy a történetnek mi köze vagy a Mionix Zibal 60 mechanikus billentyűzetéhez azt nem tudom, de ez mit sem von le a termék értékéből. A Zibal 60 Cherry MX Black kapcsolókra épül, vagyis a játékosok szempontjából legjobb mechanikus egységre esett a Mionix választása. Ez persze nem minden, hiszen a zöld LED háttérvilágítás és mindenféle multimédia „hot-key”-ek egészítik ki a tasztatúrát.


A teljesség jegyében harisnyázott kábel, 18K Gold bevonattal ellátott csatlakozók, ki-be kapcsolható világítás és fényerő állítás, 50 millió leütést kibíró gombok, illetve 1,6mm-es acél váz is jelen van, így majdhogynem elpusztíthatatlan billkót vehetünk. További extra, hogy a termék hátoldalán USB 2.0 HUB és Jack ki-be menetek is helyet kaptak, ezekhez pedig dedikált csatlakozókat szereltek fel. (Magyarán az USB HUB és a billentyűzet külön-külön USB konnektort használ.)A Mionix Zibal 60 mérete 44,4 x 20,6 x 4,4 cm, súlya 1,56 Kg. Várható árával kapcsolatban sok jót nem lehet mondani, de a minőség általában máshol is drága, ezúttal 150 eurót javasol a gyártó. Előrendeléseket már most is felvesznek a Mionix Zibal 60-ra, azonban a szállítás csak 2011 júniusában kezdődik meg. Ha a vételáron valahogy túltesszük magunkat, akkor remek játékos perifériával gazdagodhatunk, ami remélhetőleg valóban annyira jó lesz, mint a Mionix állítja. (A korábban tesztelt Naos 3200 egér és Keid 20 fejhallgató fejhallgató kapcsán a jó minőségre valóban minden esély megvan.)

Mionix Zibal 60 mechanikus billentyűzet Mionix Zibal 60 mechanikus billentyűzet - specifikációk Mionix Zibal 60 mechanikus billentyűzet Mionix Zibal 60 mechanikus billentyűzet Mionix Zibal 60 mechanikus billentyűzet - USB HUB Mionix Zibal 60 mechanikus billentyűzet - Cherry MX Black switch Mionix Zibal 60 mechanikus billentyűzet Mionix Zibal 60 mechanikus billentyűzet - kábelek Mionix Zibal 60 mechanikus billentyűzet

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Razer Lycosa Mirror billentyűzet >> 20.490 Ft

Bluechip: Roccat ARVO Gamer Keyboard >> 15.890 Ft

PCHelpline: Logitech G110 Gamer billentyűzet >> 20.858 Ft

PCHelpline: Gigabyte GK-K8100-HU Gamer >> 13.700 Ft
Címkék:  Mionix, Zibal 60, mechanikus, billentyűzet, keyboard


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva