ASUS Xonar U3 - minőségi zsebhangkártya


Szerző: Kov | Dátum: 2011-04-11 20:36:48 | Rovat: Multimédia


..ha egy notebookkal szeretnénk kellemes hangminőséget elérni, akkor le kell mondanunk az integrált hangkelőről és egy dedikált hardver után kell nézni. Ilyen készülék az ASUS Xonar U3 USB-s hangkártya, ami mindössze pendrive méretű, mégis Dolby Home Theater minőséget ígér..Minőségi útitárs vájtfülű laptop tulajdonosoknak:


A hangkártyák piaca napjainkban elég elhanyagolt, mivel az összes alaplapon és laptopban találunk valamilyen integrált hangkeltőt, de ezek messze nem szolgáltatnak olyan hangminőséget, mint akár a legegyszerűbb diszkrét hangkártya, arról már nem is beszélve, hogy egy combosabb fejhallgató csatlakoztatásakor kifogy belőlük a szufla. Laptopok használata esetén csak egy USB-s egység jöhet szóba, van is közöttük sok profi darab, de méretük nem kifejezetten mondható mobilnak. Az ASUS legújabb termékével azoknak próbál megoldást nyújtani, akik könnyen hordozható méret mellett szeretnék a legszebb hangokat kicsalogatni notebookjukból.


Az ASUS Xonar U3 méretét tekintve alig nagyobb egy pendrive-nál és mindössze 25 grammot nyom, vagyis a mobilitás kritériumot maradéktalanul teljesíti. De vajon mi a helyzet a képességekkel és hangminőséggel? Egyes források szerint a burkolat alatt egy C-Media CMI8786 chip munkálkodik, ez az egység teljesít szolgálatot az Asus Xonar DG kártyában is, tehát tekinthető annak miniatür változatának.


ASUS Xonar U3 - ígéretes képességek, reméljük, nem csak papíron szól jól

ASUS Xonar U3 - ígéretes képességek, reméljük, nem csak papíron szól jól (a kép nagyítható)


A processzor ismeretében már nem is olyan meglepő, hogy a prücök ismeri a fontosabb Dolby Home Theater Technológiákat: Dolby Headphone, Dolby Pro Logic IIx, Dolby Digital Virtual Speaker és Dolby Digital Live. Ezek fontos szerepet játszanak abban, hogy házimozi minőségben szólaljanak meg kedvenc filmjein és zenéink, ráadásul térben szeparált külön csatornákon keresztül. Az ASUS a játékosokra is gondolt, ezért GX 2.5 Gaming Audio Engine támogatása sem maradt ki, mely az EAX 5.0 audió jelekkel is kompatibilis. Ennek köszönhetően akár 128 hangeffekt szimultán lejátszására is képes a realisztikus 3D környezet szimulálása érdekében.


Rengeteg előre definiált EQ beállítás közül válogathatunk (film, zene, játék, fejhallgató stb.), basszus kiemelés és egyéb hangszínezési módszer is rendelkezésre áll. Mivel egy laptopot leggyakrabban fejhallgatóval használnak, ezért egy kimeneti erősítőt integráltak az eszközbe, ami 150 ohm impedanciájú fülesek tisztességes meghajtására is alkalmas. A laptop alkatrészeiből és az elektromos hálózatból beszűrődő zajoknak az úgynevezett „hyper-grounding” földelési megoldás szab gátat, hogy a lehető legtisztább audio élményben lehessen részünk. Pontos megjelenési dátum és vételár egyelőre nem látott napvilágot.A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Asus Xonar U1 USB hangkártya >> 14.230 Ft

Bluechip: Asus Xonar DS PCI hangkártya >> 11.330 Ft

PCHelpline: SpeedDragon 7.1 külső hangkártya >> 6.878 Ft

PCHelpline: Trust SC-5500P 5.1 hangkártya USB >> 8.048 Ft
Címkék:  Asus, Xonar U3, minőség, hangkártya, zene, Dolby


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva