3 dimenziós egerek 2 dimenziós feladatkörben is


Szerző: Kov | Dátum: 2011-04-11 14:52:22 | Rovat: Multimédia


..a komoly tervezőmunkára készített beviteli eszközök legfőbb hibája, hogy magas áruk ellenére kizárólag egy dolgot tudnak: dolgozni. Ezzel szemben a 3Dconnexion megoldása alkalmas játékra, böngészésre és sok minden másra is, igaz, még mindig csak nehezen megfizethető kategóriában..Az mutatóeszközök forradalmasítására több vállalkozó szellemű gyártó is próbát tett az évek során, de igazán tömegesen elterjedt alternatíva soha nem született, a mozgás érzékelésének fejlődését leszámítva egy mai egér pontosan ugyan olyan, mint 20 évvel ezelőtt. (Persze az ergonómia sokkal fontosabb lett és az anyaghasználat is sokat javult, azonban az alapelv mit sem változott.)

Az esetek többségében nincs is szükség semmi többre, viszont a 3D tervezőprogramok irányítása egy alapvetően 2 dimenziós mutatóeszközzel nem is olyan könnyű feladat, nem kivitelezhetetlen, de kényelmetlen és messze nem nevezhető természetesnek.A 3Dconnexion talán az egyetlen olyan cég, akik komoly áttörést értek el ezen a területen, termékeik ma már világszerte nagy tiszteletnek örvendenek (erről több mint 1 millió eladott termék tanúskodik). Elsősorban professzionális felhasználási körben találkozhatunk velük, ez részben annak is köszönhető, hogy például a legegyszerűbb darabért (SpaceNavigator) is 30,000 forintot kérnek itthon. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy tervezőirodának nem érné meg a befektetést, sőt, szinte kötelező darab a hatékony munkavégzéshez.A legújabb 3DxWare 10 meghajtóval azonban lehetőség nyílt bármely alkalmazás irányítására, PC és Mac rendszereken egyaránt. Legyen szó egyszerű szövegszerkesztésről, böngészésről, multimédiáról vagy játékról, az eddig megismert „lapos” univerzum új dimenziókkal bővülhet.

Eltolással scrollozhatunk, csavarással állíthatjuk a hangerőt, de akár mind a 6 tengely precíz bevetésével helikoptert irányíthattunk Battlefield Bad Company 2-ben. Hirtelen nehéz is elgondolni, hogy milyen sok területen biztosítana intuitív vezérlést, a jól bejáratott billentyűzet-egér páros több évtizedes tradíciója után kifejezetten üdítően hangzik. Már csak egy 3Dconnexion eszköz hiányzik a boldogsághoz...3Dconnexion tervezőeszközök - galéria:

3Dconnexion ”egér” 3Dconnexion ”egér” 3Dconnexion ”egér” 3Dconnexion ”egér” 3Dconnexion ”egér” 3Dconnexion ”egér” 3Dconnexion ”egér” 3Dconnexion ”egér”

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Logitech MX Performance egér >> 21.590 Ft

Bluechip: Logitech MX Air USB egér >> 26.390 Ft

PCHelpline: Gigabyte GM-M8600 Aivia egér >> 23.072 Ft

PCHelpline: Logitech G9x Laser Gamer egér >> 21.906 Ft
Címkék:  3 dimenzió, egér, munka, tervezés, 3D, 3Dconnexion


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva