Nexus SM-8000 néma vezeték nélküli egér


Szerző: Kov | Dátum: 2011-04-07 21:11:25 | Rovat: Green


..egy egér vásárlásakor rengeteg szempont jöhet szóba, az érzékelőtől, a vezetékes/vezeték nélküli kialakításon át egészen a gombok számáig. Nézelődhetünk súlyozható és gamer rágcsálók között is, de ha néma kattintásra vágyunk, csak a Nexus SM-7000 és az újonnan megjelenő SM-8000 vehető számításba..Újabb hangtalanul munkálkodó rágcsáló egyenesen Hollandiából:


Az általunk is taglalt néma Nexus egér egyediségének köszönhetően igen pozitív fogadtatásban részesült, olyannyira, hogy a vásárlók igényelték egy, a szimmetrikus 3 gombos kialakításnál komolyabb változatot is. Úgy tűnik, a holland cég meghallgatta a nép szavát, hiszen a héten bejelentették az SM-7000 nagytestvérét, az SM-8000-et.


Nexus SM-8000 - ergonomikus 5 gombos

Nexus SM-8000 - ergonomikus 5 gombos


Az alapötlet mit sem változott, tehát a cél olyan mutatóeszközök fejlesztése és gyártása volt, melyek a megszokott kerepelés és kattogás nélkül, mégis a jól megszokott módon teszik a dolgukat. Mind a görgő, mind a gombok alatti kapcsolók gondos fejlesztés eredményei, melyek remekül vizsgáztak az első termékben.


Az SM-8000 már ránézésre is komolyabb megjelenésű, mint elődje, amit főleg méretes, ergonomikus kialakításának köszönhet. Felületét kellemes tapintású anyag borítja, amit egy műanyag betét tör meg. A kifejezetten jobbkezes design ugyan nem passzol a lakosság minden tagjának adottságaihoz, de ebben az esetben még mindig ott az SM-7000, mint választható opció. A kényelmes forma mellett a szokásos 3 gomb mellé további két oldalsó nyomógomb került, amivel a legtöbb programban sokkal kényelmesebbé és gyorsabbá válik a navigálás.


Az új termék az elődhöz hasonló „zajt” csap


Technológiai szempontból semmilyen kiemelkedő tulajdonsággal nem kecsegtet, de a kor elvárásainak megfelelő. A Nano vevőegység olyan kicsi, hogy akár örökre bent maradhat a laptopban; annyira kevés lóg ki az USB porton túl, hogy szállítás közben sem okozhat galibát.


Az egér a kis prücökkel 39 csatornás vezeték nélküli kapcsolaton kommunikál 2.4 GHz-en. Táplálásáról 2 x AAA elem gondoskodik, a hosszú élettartamot automatikus energiatakarékos állapot segíti. Lézeres szenzor helyett hagyományos „piros fényes” optika lapul benne, ami mondjuk nem olyan nagy tragédia, a legtöbb esetben elegendő precizitása, az árat pedig feleslegesen nem terheli. Vételár és megjelenési dátum egyelőre ismeretlen.

Nexus SM-8000 néma vezeték nélküli egér Nexus SM-8000 néma vezeték nélküli egér Nexus SM-8000 néma vezeték nélküli egér Nexus SM-8000 néma vezeték nélküli egér

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Asus BX700 Bluetooth egér Lézer >> 9.890 Ft

Bluechip: Gigabyte GM-M7700 vezeték nélküli >> 6.150 Ft

PCHelpline: Logitech M305 Cordless Nano >> 6.760 Ft

PCHelpline: Microsoft Wireless Explorer Mini >> 9.750 Ft
Címkék:  Nexus, SM-8000, néma, vezeték nélküli, egér, Silent


lap teteje


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva