DARWINmachine - sorozatgyártásban a 9500 dolláros PC


Szerző: Kov | Dátum: 2011-04-04 12:13:31 | Rovat: Tuning


..nemrég mutattuk be a DARWINmachine egyedi építésű modding alkotását, ami most „tömeggyártásba” kerül. Persze a 9500 dolláros indulóár miatt biztosan nem lesz sok vevő, de aki egyedi, kifogástalan teljesítményű (i7 @5GHz, 2xHD6970) és csodaszép számítógépet szeretne, az Pure Luxury-t választ..A garázsprojektből a valaha látott legvagányabb sorozatgyártott PC nevelkedett:


Konzol uralom van, ez már a játékok megjelenésén is látszik; a gyártók elsősorban ezen platformokra koncentrálnak. Azonban egy komoly, professzionális játékosoknak a konzol továbbra is csak egy fröccsöntött műanyag vacak, egy bizonyos színvonal felett csak egy PC tudja kielégíteni a magasba szökő igényeket. (Eyefinity, 3D, a kettő együtt.) Megannyi kész „gamer” számítógép közül válogathatnak, de sokan inkább valami egyedire vágynak, ami legtöbbször saját maguk által preferált komponensek összeválogatásából alakul ki. Aki nem szeretne ezzel bíbelődni, mégis a végletekig egyedi és csúcsteljesítményű masinára vágyik (és nem utolsó sorban pénz nem számít), annak ajánljuk figyelmébe a Pure Luxury-t.


DARWINmachine Pure Luxury - tiszta élvezet

DARWINmachine Pure Luxury - tiszta élvezet


Az egyedi készítésű előd modellről, a DARWINmachine Hammerhead HMR989-ről már mi is beszámoltunk, a Pure Luxury tekinthető ennek „sorozatgyártott” változatának, mely feladatot a Pure PC látja el. Az alapkoncepció mit sem változott, tehát adott egy speciális váz, mely nem a klasszikus doboz forma, hanem egy középen végigfutó fő panel, aminek két oldalán kapnak helyet a hardverelemek. Ez a nyitott szerkezet az extravagáns megjelenés mellett kiváló szellőzéssel is jár, tehát különösebben hangos ventilátorok nélkül is kiváló teljesítmény sajtolható ki a komponensekből.


A hardverkiépítés azonban jelentősen modernizálódott az elődhöz képest, mindenből az elérhető legtöbb-legjobb, úgy tűnik, a kompromisszum ismeretlen fogalom volt az összeállítás során. A csúcs konfigurációban például Intel X58 chipkészletes (LGA1366) ASUS Rampage III Formula lap képzi a stabil alapot, amibe 24 GB Kingston HyperX T1 Series 2000MHz memória és egy Intel Core i7 990x Extreme Edition kerül gyárilag 5 GHz-re tuningolva. Ez már eddig sem piskóta, de most jön egy játékra kihegyezett rendszer Achillesz sarka, a grafikus rendszer. Itt sem bíztak semmit a véletlenre, a legjobb ASUS videokártyák közül válogathatunk: ízlés szerint választhatunk 2 x AMD Radeon 6970 2GB GDDR5-öt Crossfire-be kötve vagy 3 x NVIDIA GTX 580 1536MB 382-bit GDDR5-öt SLI fürtben.


DARWINmachine Pure Luxury - brutális teljesítmény egyedi formába öntve

DARWINmachine Pure Luxury - brutális teljesítmény egyedi formába öntve


Az adatok villámgyors eléréséért két 128GB Kingston V+ SSD gondoskodik (természetesen RAID 0-ba kötve), minek következtében Windows 7 esetén a BIOS-tól számított boot idő mindössze 3.98 másodperc (!). A vásárlás utáni támogatás miatt sem kell aggódni, 24/7-es élettartam support és jövőbeli upgrade ajánlatok a csomag része. A hiba mint mindig, most is a vételárban keresendő, a „legegyszerűbb” kiépítés is 9500 dollárt kóstál, nehéz belegondolni, hogy a fent vázolt csúcskonfigért mennyit kérhetnek.

DARWINmachine Pure Luxury DARWINmachine Pure Luxury DARWINmachine Pure Luxury DARWINmachine Pure Luxury DARWINmachine Pure Luxury DARWINmachine Pure Luxury DARWINmachine Pure Luxury DARWINmachine Pure Luxury DARWINmachine Pure LuxuryCímkék:  DARWINmachine, PC. konfiguráció, modding, tuning, Asus


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva