Fényképezőgépnek álcázott pendrive. Vagy fordítva?


Szerző: Kov | Dátum: 2011-04-01 14:44:00 | Rovat: Multimédia


..sok hajmeresztő termék vendégeskedett már a hírekben, de a Fuuvi Pick minden bizonnyal megkaphatja a „legfurább” címet. Mit is rejt a Pick név? Egy fényképezőgéppel és kártyaolvasóval egybeépített 1,3MP-es kamerát, 70x15x35mm méretben, mindössze 24 grammos súly mellett..Újabb kütyü, ami nem sokra jó, mégis birtoklási vágyat kelt:


A hardver kütyük piaca hihetetlen termékenységnek örvend, mindig is jó erőben volt, ezt az „ágazatot” se válság vagy természeti katasztrófa nem sodorhatja recesszióba. Láttunk már tengernyi pendrive-ot, kártyaolvasót és digitális fényképezőgépet is, de hogy mindez egy parányi készülékben egyesüljön, az kimaradt. Eddig!


Fuuvi Pick USB Mini digitális fényképezőgép - a legkompaktabb

Fuuvi Pick USB Mini digitális fényképezőgép - a legkompaktabb


A nem túl szerencsésen elnevezett Fuuvi Pick alig nagyobb egy hétköznapi pendrive-nál, mégis egy álló és mozgóképek felvételére egyaránt alkalmas kamerát rejt. A mindössze 70×15×35 mm-es „izé” alig 24 grammos, mégis 1280 x 1024 pixel felbontású (1.3 megapixel) fényképek és 720 x 480-as (30 fps) videók felvételére alkalmas. Az apró F2.8 lencse csak ISO 100-ban működik, de egy ekkora szerkezettől aligha vár az ember stúdió minőséget. Ezt az érzetet erősíti a hivatalos „játék digitális fényképezőgép” megnevezés is.


A gép aljába bepattintható egy maximum 16 GB kapacitású Micro SD memóriakártya, az elkészült remekművek ezen tárolódnak. Amint USB porton keresztül számítógéphez csatlakoztatjuk, a kártya tartalmát azonnal elérhetjük, valamint parányi lítium-ion akkumulátora is feltölt ez idő alatt. A több színben is elérhető fényképező-kártyaolvasó-pendrive hibridekhez 59.99 dollárért lehet hozzájutni, poénnak kicsit drága, ettől függetlenül jópofa. Mekkora lenne megkérni az utca emberét, hogy segítsen csoportképet készíteni, aztán a kezébe nyomni ezt a műanyag vackot. Kíváncsi lennék a reakciókra.

Fuuvi Pick USB Mini digitális fényképezőgép Fuuvi Pick USB Mini digitális fényképezőgép Fuuvi Pick USB Mini digitális fényképezőgép Fuuvi Pick USB Mini digitális fényképezőgép Fuuvi Pick USB Mini digitális fényképezőgép

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Nikon COOLPIX L21 Pink >> 17.835 Ft

Bluechip: Fujifilm FinePix AV100 Fekete >> 18.340 Ft

PCHelpline: Canon Powershot A800 >> 21.038 Ft

PCHelpline: NIKON Coolpix L21 >> 17.253 Ft
Címkék:  kamera, fényképező, SDHC, digitális, USB, mini, pendrive


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva