OS GSR-110B - hordozható napelemes generátor


Szerző: Kov | Dátum: 2011-03-31 16:28:38 | Rovat: Green


..már majdnem egy év telt el azóta, hogy az Intel jelezte, szeretne egy minden eddiginél univerzálisabb csatolót létrehozni. A kezdeményezés végül a múlt héten nevet is kapott, Intel Thunderbolt néven. Az új illesztő egyesíti az DVI, HDMI, DisplayPort, USB, FireWire, SATA lehetőségeit..Megújuló energiaforrás minden körülmények között:


Napelemek használata ma már egyáltalán nem számít nagy extrának, de általában batár nagy táblákba rendeződve sütkéreznek épületek tetején, hordozható modellekkel maximum egy zsebszámológépben találkozhatunk. A japán székhelyű OS viszont most bemutatott egy olyan hordozható generátort, ami szintén a napsugarak energiáját hasznosítja.


OS GSR-110B - rolós generátor

OS GSR-110B - rolós generátor


A mindössze 3 kilogrammos csomag valóban könnyen hurcolható, de mégis hol vannak a napelemek? A turpisság abban rejlik, hogy a flexibilis panelt egyszerűen csak ki kell húzni a doboz oldalából, mint egy rollót. A kinyújtózva 1.2 méteres elem 16 wattot termel, a beépített akkumulátor 24 wattos, így napsütésben 40W összteljesítmény leadására képes egy 12 voltos csatlakozón keresztül. A dolog érdekessége, hogy két eszköz összekapcsolható, mely felállásban már 80 watt is kinyerhető.


OS GSR-110B napelemes generátor hivatalos bemutató


Például a nappal megtermelt és az akkumulátorokban tárolt energia több órányi TV-zést tesz lehetővé az este folyamán vagy a napközben agyoncecergetett kütyüket tölti fel a másnapi bevetésre. Kempingezés, bármilyen szabadtéri program vagy ne adjisten vészhelyzet, katasztrófa során biztosan jó szolgálatot tehet(ne), de 725 dolláros (60.000 jen) árcédulával aligha fog tömegesen terjedni. Ettől függetlenül az ötlet és a kivitelezés figyelemre méltó.
Címkék:  OS, GSR-110B, hordozható, mobil, napelem, generátor


lap teteje


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva