ASUS NC1 fejhallgató - aktív zajszűréssel


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-03-28 14:37:02 | Rovat: Multimédia


..amikor fejhallgatót húzunk fülünkre, azt többnyire azért tesszük, hogy környezetünket megkíméljük az általunk keltett zajtól. Azonban ki véd meg minket a környezet zajától, ha éppen fülessel hallgatjuk a zenét? Az ASUS NC1 fejhallgató, ami aktív zajszűréssel 87%-ban minimalizálja a zavaró hatásokat..Kölcsönös védelem az ASUS-tól - NC1 füles, 87% hatásfokkal:


A bevezetőben felvetett kérdés eddig nem volt túl fontos a gyártóknak, hiszen ha fejhallgatóról volt szó mindennel foglalkoztak, csak a zajszűréssel nem. Lehet kapni, jack és USB csatlakozós zajkeltőket, 2.0, 5.1 és 7.1 változatokat, sőt akár beépített hangkártyás fülest is vehetünk, azonban olyat, ami minket véd a külvilág zajától, eddig nem igen mutattak be. (Azért van néhány opció, így a Sennheiser 500 Series és a B and W P5 is rendelkezik ilyen képességgel.)


Most az ASUS lépett ebbe az irányba és bejelentette NC1 jelű termékét, ami aktív környezeti zajszűréssel rendelkezik. A technológiát Active Noise Cancelling (ANC) jelzéssel látták el. Gyártói leírás szerint az NC1 fejhallgató akár 87%-os hatásfokkal is üzemelhet, így nem csak mi kíméljük a velünk egy fedél alatt lakókat zenehallgatás és játék közben, hanem mi is védve vagyunk a túl hangosan tévéző családtagoktól.


ASUS NC1 fejhallgató - aktív zajszűréssel

ASUS NC1 fejhallgató - aktív zajszűréssel


Maga az ASUS NC1 mindössze 130 grammot nyom, vagyis viselése minden bizonnyal kényelmes. A zajszűrőhöz mindössze egyetlen AAA akkumulátor szükséges, ennek segítségével pedig akár 100 órás nyugalomban lehet részünk. Minden más tekintetben a fejhallgató standard Hi-Fi fülesnek tűnik, 40mm-es hangszórókkal (válogatott neodímium mágneseket tartalmaznak) és jack csatlakozókkal. A hordozhatóságra sem lehet panasz, hiszen a minimális súlyhoz összehajtható kivitel társul, az egészet pedig tetszetős hordtáska egészíti ki. Ebben elfér a füles, a hozzá tartozó kábeles távirányító (melyen hangerőszabályzó, némító és ANC kapcsoló is van), illetve az extra jack elosztó is.

ASUS NC1 fejhallgató ASUS NC1 fejhallgató ASUS NC1 fejhallgató ASUS NC1 fejhallgató ASUS NC1 fejhallgató - távirányító ASUS NC1 fejhallgató - jack osztó ASUS NC1 fejhallgató ASUS NC1 fejhallgató - szett ASUS NC1 fejhallgató - táska ASUS NC1 fejhallgató - táska ASUS NC1 fejhallgató szett

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Arctic Sound P311 Bluetooth >> 7.290 Ft

Bluechip: Arctic Sound P261 + Mikrofon >> 5.430 Ft

PCHelpline: Logitech PC Headset 120 >> 4.576 Ft

PCHelpline: ASUS HP-100U/WHT/ALW/U1/AS >> 20.150 Ft
Címkék:  Asus, fejhallgató, nc1, füles, zajszűrés, AAA, akkumulátor, zene


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva