Foxconn nettopok 50.000 Ft alatt (nT-330i, nT535)


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-03-21 19:13:46 | Rovat: Hardver


..az OEM piacról ismert Foxconn jól beerősített nettop kategóriában is. Ennek hozadáka, hogy hazánkban is elérhetővé váltak a cég mini számítógépei; amik olcsók és jól felszereltek. Ráadásul hamarosan egy Broadcom chipes, HD filmekhez tervezett mini is csatlakozik a Foxconn nettop táborhoz..Nettop számítógépek a Foxconn kínálatában - nT-330, nT-425, nT-535:


A Foxconn neve valószínűleg többeknek ismerős lehet, itt főleg azokra gondolok, akik láttak már közelebbről CPU foglalatot, vagy PCI-E sínt. A Foxconn ugyanis igen jelentős OEM gyártó és a fent nevezett alkatrészeken kívül számos egyéb ketyerét gyárt az alaplapokhoz. Persze csak az OEM piac egyáltalán nem elég arra, hogy kielégítse a Foxconn étvágyát, így a gyártó készít saját márkanéven alaplapokat és nettop rendszereket is. Most ez utóbbiakból mutatunk néhányat, hiszen az nT-330i, nT-425 és nT-535 mini számítógép már hazánkban is elérhető.


Foxconn nettopok

Foxconn nettopok fekete és fehér színekben


Kezdjük az ismerkedést egy hihetetlenül olcsó, azonban HTPC feladatkörbe tökéletes nettoppal, a Foxconn nT-330i személyében. A mindössze 190mm x 135mm x 25mm-es apróság súlya 0,45kg, tehát valóban egészen apró masináról van szó. Kis mérete ellenére hardveres oldalon pont elég a HD filmek lejátszásához, hála az nVIDIA MCP7A ION lakának. Annak érdekében, hogy netezés közben se legyenek problémáink a Foxconn Intel Atom 330 processzort (1,6GHz , 2mag, 4szál) épített be, DDR2 SO-DIMM támogatással. Csatlakozókból sincs hiány, a hátlapon négy USB, egy DVI, egy HDMI és egy Giga LAN konnektor sorakozik, míg elől két további USB mellett kártyaolvasó nyílást és audió aljzatokat találunk. A Foxconn nT-330i alap ára nagyjából 48.500 Ft, ennyiért a fehér dobozban processzort, ION grafikát és adaptert kapunk. Merevlemezről (2,5” SATA), valamint memóriáról (SO-DIMM DDR2, max 4GB) nekünk kell gondoskodnunk, azonban költségvetésünk ezek beszerzése után sem haladja majd meg a 70.000 Ft-ot.


Az általában fehér színű (létezik belőle fekete verzió is) nT-330i mellett olcsóbb és drágább alternatíva is kínálkozik a mini gépek kedvelőinek. Olcsóbban Foxconn nT-425H-t vehetünk, ION videokártya nélkül, fekete burkolattal. A processzor itt egy Atom D425, vagyis egymagos megoldással van dolgunk. Mivel az nT-425H alapvetően irodai / netezős gépnek készült, rendelkezik WiFi egységgel, illetve az nT330i-nél látott csatlakozók túlnyomó többsége is jelen van. Az ár kifejezetten barátságos; az alap szett már 40.000 forint alatt is elérhető (HDD és RAM nélkül).


Foxconn nettopok

Foxconn nT330 kinyitva - a memória helye és a hűtés (forrás: TechPowerUP)


Ínyencek figyelemébe ajánljuk a hamarosan elérhető Foxconn nT-535 NetBox-ot. Az Intel D525 processzorral, DDR3 memória támogatással és Broadcom Crystal HD videóchippel érkező újdonság érdekessége fő érdekessége a grafikus alrendszer. A Broadcom Crystal HD ugyanis éppúgy képes a HD filmek és Flash tartalmak hardveres gyorsítására, mint az ION, azonban valamivel olcsóbb. Ebből adódik az nT-535 fő ereje, hiszen jó processzorával és HD képességeivel együtt is csak 46.000 Ft-ot kóstál. Extraként WiFi egység is jár (az ár részeként) és a kártyaolvasóról, valamint a HDMI konnektorról sem kell lemondanunk. Bár a nettop piac valamennyi résztvevőjét nem ismerhetjük, de hazai viszonylatban egészen biztos, hogy a Foxconn nT-535 NetBox az egyik legolcsóbb HD filmekhez készült mini szerkezet.


A kedvező ár és a Foxconn netbox számítógépére érvényes három év garancia együttese remekül hangzik, egyedüli hibaként a nagyobb terhelésnél zajos hűtő említhető. (Igaz a hűtés hangerejéről csak a TechpowerUP tesztjében olvastunk, így összehasonlítási alap nélkül nehéz eldönteni, valóban hangos a cucc, vagy csak nekik nem tetszett a cooler kialakítása.)A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: ASRock NetTop ION 3D 152D Full HD Média PC >> 95.490 Ft


PCHelpline: Sapphire Mini PC Edge-HD FULL mini ION2 PC >> 76.182 Ft


DigiSteet: NETBOX FOXCONN NT-535 NETTOP PC >> 41.910 Ft


DigiSteet: NETBOX FOXCONN NT-425H NETTOP PC >> 37.240 Ft

Címkék:  Foxconn, nettop, netbox, mini, barebone, Ion, Broadcom


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva