NextComputing Vigor EX - strapabíró mobil munkaállomás


Szerző: Kov | Dátum: 2011-03-21 19:13:36 | Rovat: Hardver


..már majdnem egy év telt el azóta, hogy az Intel jelezte, szeretne egy minden eddiginél univerzálisabb csatolót létrehozni. A kezdeményezés végül a múlt héten nevet is kapott, Intel Thunderbolt néven. Az új illesztő egyesíti az DVI, HDMI, DisplayPort, USB, FireWire, SATA lehetőségeit..Szervereket megszégyenítő teljesítmény és kapacitás bárhol, bármikor:


A NextComputing tisztában van vele, hogy nem csak a pihe-puha csilli irodaházban lehet szükség tisztességes teljesítményt nyújtó munkaállomásra. Ezért létrehozta a Vigor EX-et, ami nem riad vissza semmilyen viszontagságos körülménytől, ha úgy adódik, akkor a mező közepén vagy egy teherautó platóján köpködi félelmetes sebességgel a biteket. A Vigor széria korábbi tagjai egyébként már évek óta teljesítenek szolgálatot olyan katonai és egyéb kritikus műveletekben, mint például UAV, vagyis pilóta nélküli gépek földi irányítása vagy élő HD műsorfolyam feldolgozása és stream-elése. Tehát a cég több éves tapasztalata egyesült az EX-ben.


NextComputing Vigor EX - nem riad vissza a piszkos munkától sem

NextComputing Vigor EX - nem riad vissza a piszkos munkától sem


Ellenálló képességét elsősorban a dupla „csomagolásnak” köszönheti, vagyis a stabilan összeszerelt belső házban vannak a hardverelemek, majd ez az egész egy csepp, por és ütésálló külső dobozban kerül felfüggesztésre, hogy minél kevesebb fizikai behatás érje magát a gépet. De ami a legjobb az egészben, hogy a pillanatok alatt eltávolítható hátlapnak köszönhetően a Hot-Swap merevlemezek cseréje így is könnyedén kivitelezhető.


A Vigor EX-ben egy 1920 x 1200 pixeles, 17 hüvelykes panel is beépítésre került (ez opcionálisan érintésérzékeny is lehet), így a munka megkezdéséhez csak áram és néhány külső periféria csatlakoztatása szükséges. A teljesítményről egy vagy két darab 4-6 magos Xeon processzor gondoskodik, mellette maximum 48 GB memória és 7 TB-nyi SATA vagy SAS adattároló szorgoskodhat. Ezen kívül a legújabb, leghosszabb csúcsvideokártyákat is fogadja (7 PCI bővítőrés), kapunk DVD írót és dupla gigabites Ethernetet is. Árat nem közöltek, meg egyébként is erősen kiépítés függő, de biztosan földi halandóknak emészthetetlen összegről van szó.

NextComputing Vigor EX - strapabíró mobil munkaállomás NextComputing Vigor EX - strapabíró mobil munkaállomás NextComputing Vigor EX - strapabíró mobil munkaállomás NextComputing Vigor EX - strapabíró mobil munkaállomás

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Silicon Power Armor A80 320GB USB 3.0 ütésálló HDD >> 15.690 Ft


Bluechip: Silicon Power Armor A80 500GB USB 3.0 ütésálló HDD >> 17.690 Ft


Bluechip: Silicon Power Armor A80 640GB USB 3.0 ütésálló HDD >> 20.445 Ft

Címkék:  NextComputing, Vigor EX, strapabíró, mobil, munkaállomás, ütésálló, Xeon


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva