Sharkoon SATA QuickPort Quattro - a variátorok álma


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-03-21 19:13:31 | Rovat: Hardver


..pont tegnap mutattuk be a Sharkoon RAID Box és QuickPort Intern készülékeit, melyek a mindennapokat teszik egyszerűbbé. Ezzel szemben SATA QuickPort Quattro a dolgok bonyolításán munkálkodik, a maga négy SATA dokkoló állomásával; 2,5”-os illetve 3,5”-os winchesterekhez kialakítva..Sharkoon - itt is vannak hihetetlen koncepciók:


Tegnap szépen megdicsértük a Sharkoont, amiért ötletes, mindennapjainkat egyszerűsítő termékekkel állnak elő. Ma inkább letolás járna nekik, vagy legalábbis valamiféle észhez-térítő tabletta. Sharkoon SATA QuickPort Quattro néven ugyanis megjelent egy őrületes HDD dokkoló, négy SATA nyílással, USB 3.0 felülettel, manuális ventilátor szabályzással és külső táppal. Nézzük is meg szép sorjában, mit jelentenek a felsoroltak.


Sharkoon SATA QuickPort Quattro - a variátorok álma

Sharkoon SATA QuickPort Quattro - a variátorok álma


A SATA QuickPort Quattro egy nagy doboz, tetején négy 3,5”-os HDD-khez kialakított nyílással. Ide szabadon rakosgathatunk 2,5-es valamint 3,5-es tárolókat, majd azok tartalmát szabadom megoszthatjuk a PC-vel, vagy a dokkolóba tolt többi merevlemezzel. Az elgondolás amúgy nem rossz, de még egy QuickPort Duo (két HDD nyílással) is túlmutat az átlag felhasználók igényeinek túlnyomó részén, nem hogy a Quattro. Persze ha tényleg kihasználjuk a 4db HDD adta másolási lehetőségeket, az USB 2.0 szóba sem jöhet. Éppen ezért a Sharkoon USB 3.0 és eSATA csatlakozókkal látta el a Quattro-t, tehát a szimultán adatmozgatás sem fog gondot okozni. (Az USB 3.0 egyik nagy előnye, hogy akkor sem lassul jelentősen, ha egyszerre több művelet zajlik rajta.)


A tárolókat amúgy egyenként lehet ki és bekapcsolni, illetve a készülék oldalán lévő gombokkal hot-swap is eltávolíthatjuk őket. Ha meguntuk a másolgatást (és a háztartásban fellelhető valamennyi merevlemezről összevissza pakoltunk már mindent), akkor még mindig játszhatunk a SATA QuickPort Quattro hátoldalán lévő ventilátor szabályzókkal - ezek segítségével gyorsíthatjuk vagy lassíthatjuk a beépített ventilátorokat. A 285 x 165 x 95mm-es termék tárolása sem lesz egyszerű feladat, hiszen az íróasztal is olyan, mint a winchester: eleinte nagynak tűnik aztán hipp-hopp betelik a hely. Árat egyelőre nem közölt a Sharkoon, viszont több webshopnál is láttunk 80-90 fontos összegeket, tehát még egy 30.000 Ft-os árcédula sem kizárt. (Zárójelben jegyzem csak meg, hogy egy kártyaolvasó, két USB bemenet és egy LCD kijelző még elfért volna a specifikációk között, na de hagyni kell valamit a QuickPort Quattro 2.0-ra is)

Sharkoon SATA QuickPort Quattro Sharkoon SATA QuickPort Quattro Sharkoon SATA QuickPort Quattro Sharkoon SATA QuickPort Quattro

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Sharkoon QuickPort Combo 2,5"-3,5" IDE/SATA/USB >> 10.090 Ft


Bluechip: Sharkoon QuickPort Home hdd USB-eSata dokkoló >> 19.390 Ft


PCHelpline: Sharkoon QuickPort XT USB3.0 Plus dokkoló >> 10.894 Ft


PCHelpline: Sharkoon QuickPort Mini USB3.0 hdd dokkoló >> 5.876 Ft

Címkék:  Sharkoon, SATA, QuickPort Quattro, merevlemez, HDD, dokkoló


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva