Plugable DC-125 - dokkoló állomás és sok más


Szerző: Kov | Dátum: 2011-03-14 17:57:14 | Rovat: Green


..ha a Plugable DC-125 csak egy mezei notebook dokkoló lenne, akkor még annyi figyelem sem jutna neki, hogy hírt írjunk róla. Azonban a Plugable DC-125 ennél sokkal több, hiszen egyetlen számítógép segítségével alakíthatunk ki (olcsón) több „virtuális állomást” tartalmazó munkakörnyezetet..Egyetlen számítógépből akár 14 munkaállomást is létrehozhatunk:


Laptopok mellé sokan használnak valamilyen dokkoló eszközt, ami azt jelenti, hogy mondjuk egyetlen kábel csatlakoztatásával több eszközt (USB, monitor, hang stb.) elérhetünk, így ingázáskor kényelmesen, pillanatok alatt beilleszthetjük hordozható számítógépünket az aktuális munkakörnyezetbe. A Plugable DC-125 ezt a feladatkört tökéletesen kielégíti, a DisplayLink USB technológiáját felhasználva egyetlen USB 2.0-n keresztül képes szolgáltatni képet (1280x1024 / 1440x900), hangot és USB-t perifériák, adattárolók és bármi más csatlakoztatására.


Plugable DC-125 - kiváló funkcionalistás csupán 65 dollárért

Plugable DC-125 - kiváló funkcionalistás csupán 65 dollárért (a kép nagyítható)


Igazán különlegessé azonban akkor válik a mindössze 65 dolláros dobozka, amikor egy többfelhasználós operációs rendszerrel találkozik (pl. Windows Multipoint Server vagy Userful Multiseat Linux). Ilyenkor ugyanis egyetlen számítógép segítségével hihetetlenül olcsó, több „virtuális állomást” tartalmazó munkakörnyezetet alakíthatunk ki.


Plugable DC-125 hivatalos bemutató videó - az elmélet


Így komplett PC-k helyett csak a külső perifériákat kell rádugni a Plugable DC-125-re, és máris van egy független kliensünk. Ehhez csupán egyetlen USB 2.0 kábelt kell csatlakoztatni, egy erősebb központi gép esetében akár 14 állomást is üzemeltethetünk, de egy átlagos laptoppal is kialakíthatunk bárhol, bármikor egy 5 gépből álló hálózatot. Irodákban, iskolákban vagy akár otthon is költséghatékony megoldást jelent, nem túl intenzív feladatok elvégzésére (irodai alkalmazások, levelezés, internetezés, multimédia) tökéletesen alkalmas.


Nem esett még szó az energiahatékonyságról, pedig a Plugable DC-125 kapcsán ez a szempont is érdekes lehet. Elvégre ha 5db gép, 5db monitor és 5db perifériacsomag helyett, csak az 5db monitor és 5 egér+bill üzemel, jelentős mennyiségű áramot spórolhatunk meg. Ha belegondolunk, hogy még egy modern asztali gép (és egy laptop is) simán elfogyaszt 40-60W-ot alacsony terhelés mellett, akkor rögtön látszik, hogy 5 PC esetében ez óránként akár 300W megtakarítást is jelenthet.


Plugable DC-125 hivatalos bemutató videó - a gyakorlat

Címkék:  Plugable, DC-125, dokkoló, USB, virtuális gép, olcsó


lap teteje


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva