ASUS Rampage III Black és P6X58-E WS alaplapok


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-03-10 15:48:54 | Rovat: Hardver


..az ASUS újult erővel támadja az X58 alaplapok (LGA1366) piacát, hiszen a kifejezetten játékra és tunigra termett Rampage III Black mellett bemutatták P6X58-E WS megoldásukat. Felszereltség, tartósság és tuning potenciál tekintetében mindektten az élmezőnyhöz tartoznak, sajnos ez árukra is igaz..ASUS felső kategóriás alaplapok, X58 chipkészlettel:


Az Intel nagyon ügyesen választotta ketté a piacot és az új Sandy Bridge kínálatba szándékosan nem tett olyan processzort, amelyik veszélyes lehet X58 platformjára. Ennek a szétválasztásnak egyik jele a nemrég megjelent i7-990X processzor processzor is, ami az LGA1366-ot hivatott életben tartani. Úgy tűnik, a gyártók is éreznek még potenciált a korosodó X58-ban, hiszen a Gigabyte G1.Killer sorozata után most az ASUS tekintget ebbe az irányba. Hírünk szereplői közül a Rampage III Black Edition már kapott egy rövidebb ismertetőt, azonban a kézzel fogható termékre még várni kellett.


ASUS Rampage III Black Edition

ASUS Rampage III Black Edition


A CeBIT-en aztán volt szerencsénk élőben is megnézni a Rampage III fekete változatát, amiről nagycsomó fotót is készítettünk (ezek a galériában várnak titeket). Amit a Rampage III Black-ről tudni érdemes, az az, hogy Intel X58 lapkára épül, LGA 1366 Core i7 processzorokat és (akár háromcsatornás kiépítésben) DDR3 memóriákat is kezel. Emellett Quad CrossFireX és Triple SLI video alrendszer is kiépíthetünk. Természetesen nem lenne igazi ROG alaplap a Rampage III Black, ha nem nyújtana valami über extrát, ez pedig nem más, mint a ThunderBolt LAN/Audio kártya. Az ASUS állítása szerint tökéletesen tiszta és erős hangokat biztosít a Xonar szisztémán alapuló kellék, aminek LAN részlegéért a közkedvelt Killer E2100 felel. (Extra, de nem akkora bumm, mint a ThunderBolt kártya, hogy a lapon Bluetooth és WiFi is helyet kapott.)


Fent bemutatott Rampage III Black Edition lapunkhoz nagyon hasonló képességekkel érkezik a P6X58-E WS, bár kétségtelen a célcsoport egészen más. Az ASUS ezzel a termékével elsősorban az üzleti felhasználókat próbálja elcsábítani, meglátásunk szerint jó esélyekkel. (Éppen néhány hete mutattuk meg a P67-re épített ASUS WorkStation deszkát, ami nagyon meggyőző volt.) Nos, a meggyőző erő átragadt a P6X58-E WS-re is, ami majdnem ugyanazt nyújtja, mint a P8P67 WS Revolution, csak LGA1366 foglalatra.


ASUS P6X58-E WS alaplap

ASUS P6X58-E WS alaplap


Érdemes kiemelni, hogy a P6X58-E WS 16+2 fázisú energiaellátással bír, tehát még a Core i7-990X jelenlétében sem riad vissza egy kis túlhajtástól. Videokártyából három GeForce, négy Radeon, vagy akár négy Tesla GPU-t is támogat egyszerre. Mit is kívánhatunk még? Mondjuk annyi pénzt, amennyiért megvehetünk egy ASUS Rampage III Black, vagy P6X58-E WS alaplapot és a hozzá illő i7-990X processzort.

ASUS Rampage III Black Edition a CeBIT-en ASUS Rampage III Black Edition a CeBIT-en ASUS Rampage III Black Edition a CeBIT-en ASUS Rampage III Black Edition a CeBIT-en ASUS Rampage III Black Edition a CeBIT-en ASUS Rampage III Black Edition a CeBIT-en ASUS Rampage III Black Edition a CeBIT-en ASUS Rampage III Black Edition a CeBIT-en ASUS Rampage III Black Edition a CeBIT-en ASUS Rampage III Black Edition a CeBIT-en ASUS Rampage III Black Edition ASUS Rampage III Black Edition ASUS Rampage III Black Edition ASUS Rampage III Black Edition ASUS Rampage III Black Edition ASUS P6X58-E WS ASUS P6X58-E WS

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Asus Rampage III Extreme alaplap >> 96.590 Ft


Bluechip: Gigabyte GA-EX58A-UD7 alaplap >> 83.490 Ft


PCHelpline: Gigabyte G1.ASSASSIN alaplap >> 119.180 Ft


PCHelpline: ASUS P6T7 WS SuperComputer >> 113.588 Ft

Címkék:  Asus, Rampage III Black, P6X58-E WS, alaplap, i7, X58, LGA1366


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva