Scythe Mugen 3 és Susanoo a CeBIT 2011-en


Szerző: Kov | Dátum: 2011-03-08 16:20:54 | Rovat: Hardver


..helyszíni beszámolóinkban már ejtettünk néhány szót a Scythe két új processzorhűtőjéről, melyek Mugen 3 és Susanoo néven kerülnek forgalomba. Előbbi egy szép sorozat méltó folytatása, míg utóbbi brutális méretével (4x10cm ventilátor, 1600gramm súly) teremthet új divatot a CPU hűtők között..Egy nagyágyút és egy bestiális szörnyeteget sikerült lencsevégre kapnunk:


A hazai szaksajtó képviselőiként idén is részt vettünk a CeBIT-en, hogy első kézből ismerkedjünk a közel- és távoljövő újdonságaival, hiteles információkhoz juttatva kedves Olvasóinkat. A megannyi kiállító közül most vizsgáljuk meg a Scythe standját, akik többek között két új hűtőt prezentáltak.


A japán hűtőspecialistánál megcsodálhattuk a felsőkategóriás Mugen család legfrissebb tagját, a Mugen 3-at. Az első generációhoz képest sokat kupálódott, a nyers erőt egyre inkább ügyes technológiákkal váltják ki. A szegmentált, különböző formájú lamellák (M.A.P.S. Multiple Airflow Pass-through Structure) a légáramlás optimalizálásával lehetővé teszik, hogy moderált légszállítás mellett is hatékony legyen a hűtés. A ventilátor a már sokszor bizonyított, kiváló minőségű Scythe Slip Stream PWM Silent 120mm-es csúszócsapágyas légkavaró, mely a megfelelő teljesítmény mellett csendes üzemelést is biztosít. A gyártó állítása szerint a Mugen 3 kisebb mérete ellenére is közel 20% hatékonyabb lesz elődjénél és a képek alapján kifejezetten ígéretesnek is tűnik.


Scythe Mugen 3 és Susanoo - a japán specialista legújabb alkotásai

Scythe Mugen 3 és Susanoo - a japán specialista legújabb alkotásai


A Scythe Susanoo (a tenger és a viharok sintó istene) egy igazi szörnyeteg, eddig nem sok ilyennel találkozhattunk. Ventillátorok nélkül is több mint egy kilógrammot nyom, de velük együtt már súlya 1,605 gramm, ami már rendesen csavarja az alaplapot. (Éppen ezért a Scythe mellékel egy kis alátámasztót is a coolerhez.) A fél kilónyi légkavaró nem elírás, ugyanis a hatalmas felületet négy darab 10cm-es venti hűti. Ezek mindegyikét potméterrel sarkallhatjuk gyorsabb, vagy lassabb működésre, azonban nem ventilátoronként, hanem egy egyesített vezérlővel.


Az alapjánál csak egy kisebb borda található, a feladat oroszlánrészét két nagyobb, feljebb lévő lamellarendszer végzi, hozzájuk a processzor által termelt hőmennyiséget 12(!) hőcső transzportálja. A magasabban terebélyesedő kialakítása miatt valószínűleg a legtöbb alaplapra felszerelhető (szigorúan hátlapi merevítővel) és a fuvallat szinte az egész alaplap hűtéséről gondoskodik. Már várjuk az első teszteredményeket, hogy kiderüljön, a brutális megjelenés vajon milyen teljesítménnyel párosul. (Elvileg nem lesz kiemelkedő a hűtési képesség, inkább a teljes rendszer szellőztetésére koncentrál a Scythe, de ekkora bordával nehéz lenne mellényúlni.)

Scythe Mugen 3 Scythe Susanoo és társai Scythe Susanoo és társai Scythe Mugen 3 Scythe Mugen 3 Scythe Mugen 3 Scythe Mugen 3 Scythe Mugen 3 Scythe Mugen 3 Scythe Mugen 3 Scythe Susanoo Scythe Susanoo Scythe Susanoo Scythe Susanoo Scythe Susanoo Scythe Susanoo

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Cooler Master V6GT Univerzális CPU hűtő >> 18.190 Ft


Bluechip: Asus Royal Knight univerzális CPU hűtő >> 17.690 Ft


PCHelpline: Thermaltake CL-P0574 JING CPU cooler >> 18.876 Ft


PCHelpline: Thermaltake CL-P0564D Frio 4in1 CPU cooler >> 14.054 Ft
Címkék:  Scythe, Mugen 3, Susanoo, CeBIT, hűtés, hűtő, processzor, cooler


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva