Thermobility WPG-1 termoelektromos generátor


Szerző: Kov | Dátum: 2011-02-24 18:20:43 | Rovat: Green


..alternatív energiatermelési módszerekben nincs hiány. Legutóbb napelemes, hidrogénes és kurblis töltőket mutattunk, most pedig itt a Nextreme WPG-1. A teljes nevén Wireless Power Generator az elektromos eszközök által termelt hőből nyer energiát, igaz egyelőre csak golflabda méretben..A legmostohább körülmények között is évtizedekig működhet:


A Nextreme nem régen mutatott be egy jövőbemutató technológiát, mely a környezeti hő felhasználásával állít elő elektromos áramot. Elsősorban alacsony fogyasztású mobil eszközökbe szánják, de olyan állomások, szenzorhálózatok táplálását is megoldhatja, melyek hálózati árammal való elérése szinte lehetetlen (vagy nagyon költséges) és olyan helyen van, ahol más alternatív energiaforrás sem jöhet szóba. A készülék egyelőre golflabda méretű, de ismerve az iparág méretcsökkenési sebességét és képességét, a zsugorítás nem lehet probléma.


Nextreme WPG-1 (Wireless Power Generator)

Nextreme WPG-1 (Wireless Power Generator)


Az eszköz lényegében egy hűtőbordába ékelt áramkörből áll, melynek lelkét a Nextreme eTEG HV56 termoelektromos generátor képzi. A megfelelő működéshez egy a környezetnél melegebb felületre kell erősíteni, majd az így kialakult hőkülönbségből lehet kinyerni az energiát. A generátor típustól függően 3.3, 4.1 vagy 5 V (dc) leadására képes 15kΩ terhelésig bezárólag. Az egészben egyébként az a legjobb, hogy semmilyen felügyeletet vagy karbantartást nem igényel, üzembe helyezés után évtizedekig végezheti a termelést minden probléma nélkül. A WPG-1 (Wireless Power Generator) tesztelési célokra 495 dollárért cserébe bárki által elérhető és remélhetőleg a technológiára épülő eszközökre sem kell majd túl sokat várakozni.

Nextreme WPG-1 (Wireless Power Generator) Nextreme WPG-1 (Wireless Power Generator) Nextreme WPG-1 (Wireless Power Generator)r Nextreme WPG-1 (Wireless Power Generator) Nextreme WPG-1 (Wireless Power Generator) Nextreme WPG-1 (Wireless Power Generator) Nextreme WPG-1 (Wireless Power Generator)

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Arctic C2 Hálózati USB-s töltő (4 USB port + hálózat) >> 3.490 Ft


Bluechip: Arctic C1 Mobile + 4400mWh akku (napelemes töltő) >> 4.860 Ft


PCHelpline: GP akkutöltő ReCyko+ (AR04) + 2db ReCyko+ 2100mAh >> 6.360 Ft


PCHelpline: GP akkutöltő PB25 +2x2500 AA +2x950 AAA szett >> 6.360 Ft
Címkék:  Thermobility, WPG-1, termoelektromos, generátor, green


lap teteje


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva