Acer ICONIA Tab W500, A100, A500 és Smart


Szerző: Umbra | Dátum: 2011-02-21 22:49:47 | Rovat: Notebook


Acer ICONIA Tab W500 tablet - az AMD C50 és a Win7 házasságából:


Az Acer ICONIA Tab W500-as ismerkedésünket kezdjük a gyártó sajtó anyagával: „Móka és termelékenység, szórakozás és munka. Életünk különböző oldalakból tevődik össze, melyek aztán észrevétlenül fonódnak össze. Az általunk használt eszközöknek is ezt a rugalmasságot és a többfeladatú képességet kellene visszatükrözniük, lehetővé téve számunkra, hogy élvezhessük és megoszthassuk a tartalmakat, valamint termelékenyek is lehessünk, ha a szükség úgy hozza. Ezért alkotta meg az Acer az ICONIA TAB W500-at, olyan innovatív dizájnnal, amely a tablet és PC világ legjobb tulajdonságait hatékonyan ötvözi magában..”


A cég állítása szerint tehát megszületett az optimális tablet, ami a mellékelt dokkolóval szinte notebook-ká alakítható, így téve teljessé a felhasználói élményt. Nos, ehhez azért kell pár dolog, például egy tisztességes hardver. Ebben nincs is hiány, hiszen az AMD C-50 APU egysége mind processzor, mind pedig VGA szinten bőven hozza amit egy tablettől várunk. Itt elsősorban a videokártya érdemel megkülönböztetett figyelmet, ugyanis a Radeon HD 6250 mindenféle Flash,- és HD tartalom gyorsításokra képes. A látvány tehát adott és, hogy a kijelző se szabjon gátat a boldogságnak, egy 10,1”-os, 1280x800 pixel felbontású kapacitív, multi-touch képernyőt is kapunk.


Acer ICONIA Tab W500 tablet

Acer ICONIA Tab W500 tablet


Úgy fest, a hardver egyik fele kifejezetten kellemes, és az Acer nem rontotta el a másik felét sem: 2GB DDR2 RAM, 32GB SSD háttértár, Dolby Audio hangzás, Dual 1,3MP kamera, Bluetooth 3.0, WiFi és USB 2.0 (és opcionális 3G) teszi teljessé az ICONIA Tab W500 tabletet. Csatlakozókból HDMI, kártyaolvasó és audió kivezetés jár, persze a már említett billentyűzet dokkolóval együtt.


Eddig tényleg minden igényt kielégít az Acer Tab W500, azonban az operációs rendszeren még elvérezhet a project. Nos, egy Windows 7 Home Premium 32-bit esetében senki sem panaszkodhat, főleg akkor, ha a kis gép tisztességes tempóban hajtja majd az asztali gépre termett rendszert. Szoftveres szempontból fontos még az Acer Gyűrű is, melyben olyan alkalmazások találhatóak, mint a Clean Disk, a Snipping Tool, a Device Control, a Camera, a Calculator valamint a Game. Az érintésvezérelt alkalmazásokat is az Acer gyűrűvel érjük el, az úgynevezett AppCard-on keresztül: többek között van TouchBrowser (böngésző beállítás, átméretezés), SocialJogger (közösségi oldalakhoz), My Journal (leginkább egy RSS gyűjtőhöz hasonlít) is.


Acer ICONIA Tab W500 tablet

Acer ICONIA Tab W500 tablet - a dokkolóval netbook külsőt kap


A Tab W500 3 cellás akkuval mindösszesen 970 grammot nyom, a dokkoló súlya pedig 610 gramm. (Így együtt ez a másfél kiló is simán hordozhatónak tűnik.) Az árazás megfelel a képességeknek; dokkolós billentyűzet nélkül 720, azzal együtt pedig 850 dollárt kérnek az újdonságért.Acer ICONIA Tab A500 és A100 tabletek - Tegra 2-vel:


Ha tablet, akkor Android és Tegra, legalábbis leggyakrabban ez a recept (ez alól a fent bemutatott W500 súlyos kivételt jelent). Nyilván az Acer 2011-es kínálatában mind a két összetevőből a legjobbat adja, így Android 3.0 és Tegra 2 dolgozik az ICONIA Tab A500 és A100 tabletekben. Mint közismert, a Tegra 2 dupla magos processzorral és GeForce ULP videokártyával nagyon ütős hardver, míg az Android 3.0 biztosítja azt a szoftveres hátteret, ami nélkül a tablet használata nem öröm, hanem kínszenvedés.


Acer ICONIA Tab A100 tablet

Acer ICONIA Tab A100 tablet - letisztult


Az A100 és A500 közötti fő különbség a méretben keresendő, hiszen míg az A100 7”-os kijelzőjével zsebben is elfér, addig az A500 10,1”-on már sokkal jobb internetes élényt kínál. Megjelenítőink felbontása rendre 1024x600 és 1280x800 pixel, vagyis még a kisebb masina is alkalmas a normális böngészésre. További eltérés, hogy az A100 512MB / 8GB, az A500 pedig 1GB / 16GB rendszer,- és háttértár memóriát kapott.


Magától értetődik, hogy a Tegra 2 erejét kár lenne csak weblapok nézegetésére pazarolni, erre az Acer is felhívja figyelmünket: „Továbbá az ultra-alacsony energiaszintű (ULP) NVIDIA GeForce GPU, Flash 10.1 támogatással lenyűgöző grafikára képes, az optimalizált HD látvány, a 3D-s és konzol minőségű játék, valamint a multimédia lejátszás érdekében. Ezen felül Ön élvezheti a filmeket, fényképeket és sok minden mást nagyképernyős TV készülékén full HD-ben, köszönhetően az 1080p HD videó lejátszási képességnek... A leginkább lenyűgöző pedig az, hogy Ön akár prémium HD játékokat vagy komplex online 3D játékokat is futtathat rajta, köszönhetően a multi-touch képernyőnek és a giroszkópos vezérlésnek, mely olyan játék élményt biztosít, ami egyenrangú a legjobb konzolokkal...”


Acer ICONIA Tab A500 és A100 tabletek

Acer ICONIA Tab A500 és A100 tabletek


Kiegészítők, csatlakozók és további képességek csak a felsorolás szintjén: gyorsulás érzékelő, giroszkóp, kapacitív multi-touch kijelző, 3G, WiFi, Bluetooth, 5MP kamera hátul, 2MP kamera elől, HDMI kimenet. Az Acer ICONIA Tab A500 akkumulátora 3260 mAh energiát tárol, kistestvére az A100 1530 mAh-ból gazdálkodik.Acer ICONIA Smart okostelefon - tényleg okosnak tűnik:


Összefoglalónk végére maradt az ICONIA Smart okostelefon, ami már szerepelt híreink között, azonban akkor még név nélkül. Mostanra összeállt a kép; az Acer hivatalossá tette a Smart adatait. Adatok előtt néhány gondolat, a már idézett sajtóanyagból: „Az Acer ICONIA SMART tökéletesen ötvözi egy tablet eszköz képességeit egy okostelefon formátumban: óriási 4,8” szélesképernyő 21:9 méretaránnyal és egy izgalmas karosszériával. Forradalmi dizájnja, melyet a megnyújtott, vékony és enyhén ívelt alak jellemez, lenyűgözővé teszi az eszközt, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni. Teljes egészében fémből készült háza és a hullám minták időtlen eleganciát sugároznak. Ezen felül tökéletesen illeszkedik az Ön kezébe enyhén ívelt hátulja és minimális szélessége (64,5mm) révén.”


Gondolom többek figyelmét felkeltette a 21:9 arányú kijelző, ami lefordítva 1024x480 pixeles felbontást jelent. Valóban egészen széles kialakítással van dolgunk és lássuk be, 4,8”-on ez a 491.000 pixel piszok jól mutat és tűéles képet garantál. Korábbi cikkünkben már esett néhány szó a processzorról és az operációs rendszerről, melyek kapcsán alig tévedtünk. A Snapdragon 1 GHz-es központi egységet tökéletesen eltaláltuk és az Android verzió is majdnem bejött, szerencsére a várt 2.2 helyett, 2.3 Gingerbread-del rajtol az ICONIA Smart.


Acer ICONIA Smart okostelefon

Acer ICONIA Smart okostelefon


Mire használható egy ilyen majdnem tablet okostelefon? Az Acer szerint mindenre, elvégre a 12,2cm-es képátmérő és a LED háttérvilágítás filmekhez, internetezéshez (Flash 10.1, Java, mouti touch támogatás) és játékhoz (giroszkóp és gyorsulásmérő) is pompás. Ha úgy hozza a sors, TV-re is kitehetjük a Smart képét, HDMI-n keresztül. Kamerákból nincs hiány, hátul 8MP-es álló és 720p mozgókép rögzítésére képes egység csücsül, elülső párja pedig 2MP-es felbontással segíti a video hívásokat.


A készülék árát még nem ismerjük, de a gyártói anyag záró sora alapján drága lesz az ICONIA Smart: „100% okostelefon, 100% tablet. Az ICONIA SMART egy forradalmi élmény azok számára, akik egyszerre mindent akarnak!”
Címkék:  Acer, ICONIA, Tab, W500, A100, A500, Smart, tablet, okostelefon


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2021 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva