TT Toughpower Grand és Silverstone Strider Gold tápok


Szerző: Kov | Dátum: 2011-02-21 14:42:17 | Rovat: Hardver


Két csúcsragadozó széria nagyétvágyú konfigurációk etetésére:


Ezennel folytassuk az év eleji tápözön feldolgozását, ezúttal ismerkedjünk meg pár felsőkategóriás modellel! Ilyen például a Thermaltake kibővült Toughpower Grand táp családja, melyből rögtön három verziót is kapunk. Ezeket a hardverkomponenseket tipikusan nem szoktuk esztétikai szempontból jellemezni, lévén nagyrészük szabvány méretű, egyszínű tégla. A Toughpower Grand viszont olyan apró, ízléses designelemeket vonultat fel, melyek egyedi megjelenést kölcsönöznek számára; én személy szerint azt is megkockáztatnám, hogy szépek, a piros berakások és a lekerekített élek kifejezetten jól mutatnak rajta.


Thermaltake Toughpower Grand - kemény legények

Thermaltake Toughpower Grand - kemény legények


A trió tagjai igen jó erőben vannak (850W, 1050W és 1200W), így nem meglepő, hogy a nyomtatott áramkörtől a legutolsó kondenzátorig mindent úgy terveztek, hogy a lehető legkisebb hulladék hő termelés mellett kiváló hatásfokkal üzemeljenek. Ez az igyekezet végül 80Plus Gold matricát eredményezett, vagyis a szigorú követeléseket állító tanúsítvány maximum 93 %-os hatásfokú változat is sikerült elérniük.


A gondos kivitelezésnek köszönhetően magas környezeti hőmérsékleten, folyamatos üzemelés mellett is 120,000 órás MTBF-fet garantálnak. A 140 mm-es ventilátor támogatja a más tápokban is látott FanDelayCool technológiát, ami a rendszer leállása után még vagy fél percig pörög az alkatrészek megfelelő lehűtése érdekében.


Thermaltake Toughpower Grand - combos belső, esztétikus külső

Thermaltake Toughpower Grand - combos belső, esztétikus külső


Lévén csúcsragadozók, a modulárisan csatlakozó kábelek között mindenféle típust találunk szép számmal. Csak a szemléltetés kedvéért például 6+2 pines PCIe tápcsatlakozóból is szerényen 8 (!) darab áll rendelkezésünkre, tehát valóban a legbrutálisabb gamer konfigurációkban is megállná a helyét, a több videokártyából álló CrossFireX és SLI rendszerek sem okoznának számukra problémát. A Toughpower Grand sorozatra 7 év garanciát vállal a Thermaltake, elérhetőségről és árazásról azonban még nem közöltek pontosabb adatokat, de ismerve a kategória többi szereplőjét, 150-200 dollárnál senki ne reménykedjen szelídebb árcédulában. (Részletes technikai adatlapok a cikk végén lévő galériában találhatók.)Silverstone Strider Gold - okos és erős:


A Silverstone márkanév egyet jelent a minőséggel, régi motorosok már a szakmában, mesteri házaik és tápegységeik nagy köztiszteletnek örvendenek. Ezért is örömteli, hogy most egy négy tagot számláló kiváló sorozatot mutatott be. A Silverstone Strider Gold moduláris kábelezésű egységek a névből sejthető módon szintén teljesítik a 80Plus Gold tanúsítvány követeléseit, amit jelen esetben is a válogatottan minőségi alkatrészek garantáltak. A család tagjai igen tág keretek között mozognak teljesítmény tekintetében: 750W, 850W, 1000W és 1200W leadására képes modellek is szerepelnek a kínálatban.


Silverstone Strider Gold - csúcsminőségű elektronikával tömve

Silverstone Strider Gold - csúcsminőségű elektronikával tömve


A Silverstone is átállt a több előnnyel is járó szimpla ágas felépítésre, vagyis egyetlen 12 voltos ágon szolgáltatják a roppant teljesítményt, így az a rendszer minden porcikájába eljut, nem kell az ágak közötti „szétforgácsolódással” számolni. A hűtést egy csendes, mindössze 19 dBA zajszintet produkáló 135 mm-es ventilátor végzi. Továbbá arról is kapunk egy tanúsítványt, hogy 40 C fokos környezeti hőmérséklet mellett is képes a 24/7-es működésre; valóban nem könnyű kifogni ezeken a tápokon. A minőségnek azonban rendesen megkérik az árát, a Silverstone Strider Gold ST75F-G ST85F-G, ST1000-G és ST1200-G rendre 162, 180, 210 és 245 eurót ér.Thermaltake Toughpower Grand és Silverstone Strider Gold - galéria:

Thermaltake Toughpower Grand Thermaltake Toughpower Grand Thermaltake Toughpower Grand Thermaltake Toughpower Grand Thermaltake Toughpower Grand 850 Thermaltake Toughpower Grand 1050W Thermaltake Toughpower Grand 1200W Silverstone Strider Gold Silverstone Strider Gold Silverstone Strider Gold Silverstone Strider Gold

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Enermax MODU87+ GOLD 500W tápegység >> 45.390 Ft


Bluechip: Enermax Liberty ECO2 (ELT620AWT) 620W >> 39.790 Ft


PCHelpline: Thermaltake Tough Power GRAND 750W >> 44.200 Ft


PCHelpline: Thermaltake Tough Power GRAND 650W >> 39.707 Ft

Címkék:  Thermaltake, Toughpower, Grand, SilverStone, Strider, 80+, tápegység, táp


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva