Vodafone Webbox internet billentyűzet


Szerző: Kov | Dátum: 2011-02-15 16:22:28 | Rovat: Multimédia


Így talán a fejlődő országokban is többen férhetnek hozzá az internethez:


Szerte a világon egyre több cég foglalkozik azzal, hogy a fejlődő országok és erősen ár érzékeny piacok se maradjanak ki a modern technika áldásaiból „csupán” anyagi okok miatt. A kezdeményezések egyik ága magát az informatikát próbálja meg a lehető legszélesebb körökbe eljuttatni, míg mások azon szorgoskodnak, hogy az internet valóban bárki által elérhető legyen. A tendencia egyáltalán nem meglepő, hiszen egyes fejlettebb országokban már úgy tekintenek a világhálóra, mint alapvető lételemre és emberi jogra. Nem olyan régen már említettük az OLPC-t (One Laptop Per Child), mely egy furcsa laptopot takart, most pedig szintén egy érdekes megoldást üdvözölhetünk.


Vodafone Webbox - esetleges sikere egyszerűségében lakozhat

Vodafone Webbox - esetleges sikere egyszerűségében lakozhat


A Vodafone bejelentette legújabb eszközét, a Webbox internet billentyűzetet, mellyel szintén az internet elterjedését szorgalmazó csapatba kíván beállni. A 14 x 25 cm-es QWERTY billentyűzetből egy hosszú kábel lóg ki, végén 3 RCA csatlakozóval, amit bármilyen TV készülékhez csatlakoztathatunk, így kapva egy internetezésre alkalmas rendszert. Mind beüzemelése, mind használata hihetetlenül egyszerű, kibontás után pár perccel máris csatlakozhatunk az internetre. Az ötlet, miszerint a TV képernyőjét használják kijelzőnek, egészen egyszerű, mégis kiválóan alkalmazkodik a megcélzott piac lehetőségeihez, ahol a számítógéppel ellentétben a TV készülékek tömegesen elterjedtek.


Vodafone Webbox hivatalos videó


Az apró eszköz valójában egy egyszerű mobiltelefont rejt, mely egy SIM kártya segítségével mobil adatkommunikációt végez 2.5G és EDGE hálózatokon keresztül. Igaz, hogy ez nem a létező leggyorsabb technológia, de a célnak megfelelő, és a hálózati lefedettség is a legtöbb helyen biztosított (ellenben mondjuk a 3G-vel). Az internetes böngészés az Opera Mini 5.1 szoftverrel történik, ami kb. 90%-os adattömörítéssel gyors és kevés forgalmat igénylő szörfözést biztosít. Ezen felül SMS, e-mail, FM-radio, zenelejátszó és képgaléria funkciókat is ellát, de néhány játék, szótár és szövegszerkesztő segédprogram is helyet kapott az „okos” billentyűzetben. A napokban induló csomag a Webbox-on kívül egy 2GB-os SD memóriakártyát, egy SIM kártyát és 100MB adatforgalmat tartalmaz, vételára pedig 100 dollár körül lesz.


A Vodafone Webbox internet billentyűzethez hasonló koncepció született már korábban is, gondoljunk csak az Asus Eee Keyboard megoldására. Persze az a termék sokkal többet kínált, nyilván sokkal többért, de a jelek szerint nem halott dolog a billentyűzetbe épített komplett internet állomás ötlete..Vodafone Webbox internet billentyűzet - galéria:

Vodafone Webbox internet billentyűzet Vodafone Webbox internet billentyűzet Vodafone Webbox internet billentyűzet Vodafone Webbox internet billentyűzet Vodafone Webbox internet billentyűzet Vodafone Webbox internet billentyűzet Vodafone Webbox internet billentyűzet


A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Energy Tablet i504 >> 54.890 Ft


PCHelpline: Icarus 701 Tablet >> 69.900 Ft
Címkék:  Vodafone, Webbok, internet, billentyűzet, egyszerű, olcsó, mobil


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva