JVC GC-PX1 kamkorder - furcsa szerzet


Szerző: Kov | Dátum: 2011-02-04 12:10:27 | Rovat: Multimédia


Öszvér termék kamera és fényképezőgép között vacillálóknak:


Digitális kamerák és fényképezők terén a rohamos fejlődés alaposan felkorbácsolta a felhasználói igényeket is, ami pár éve még tökéletesnek tűnt, az lehet, hogy ma már elfogadhatatlan. Ez a tendencia nem is meglepő, tekintve hogy egy forintos mobiltelefon is képes valamilyen felismerhető fotót készíteni, egy 20,000 forintos fényképezőgép pedig relative egészen jó minőségre képes. Így nem csoda, hogy a felhasználó komolyabb összeg kicsengetésért cserébe sokkal komolyabb eszközre vágyik. Arról nem is beszélve, hogy a választás nem is olyan egyszerű, mert egy mai kamera egészen jól tud fotózni és egy modern fényképezőgép is tisztességes videós képességekkel rendelkezik.


JVC GC-PX1 kamkorder

JVC GC-PX1 kamkorder - fényképzőgép vagy kamera?


A JVS is egy ilyen hibrid készüléket jelentett be, ami a CES2011-en még csak egy érdekes utópia volt, de mostanra már úgy tűnik, hogy valós termékké vált. A GC-PX1 megjelenése igen érdekes, olyan, mint egy vékony fényképezőgép és egy kamkorder szerű lencsetag házasítása. Tehát a design csak tovább erősíti a kategóriák közötti képzavart, bár a Sony NEX jóvoltából találkozhattunk már valami hasonlóval.


A vaskos Konica Minolta objektív 10 x-es optikai zoomot és hátulról megvilágított szenzort rejt, mely 10 megapixeles állóképek és akár 36Mbps-os 1080/60p HD videók felvételére is alkalmas. Ha alacsonyabb felbontással is beérjük, akkor lényegesen magasabb FPS számot is kicsikarhatunk a szerkezetből, 640 x 360 mellett már ez az érték már 300 képkocka másodpercenként. Ezzel már hobbi szinten készíthetünk saját slow motion „Time Warp” videókat, biztosan jó móka lehet.


JVC GC-PX1 kamkorder

a specifikáció alapján megfelelő árazással életképes lehet


A felvételek egy beépített 32GB-os flash memórián tárolhatók, de igény esetén SD/SDHC/SDXC kártyával szabadon bővíthető. Szerencsére egy optikai képstabilizátort sem spóroltak ki a JVS GC-PX1-ből, így „rázós” helyzetekben is van némi esélyünk a dokumentálásra. A karcsú hátlapban egy 3 hüvelykes, 230k-s érintésérzékeny LCD lapul, amit ki is fordíthatunk, ha a helyzet úgy kívánja. Az érdekes kütyü február vége felé érkezik, esetleges vételáráról mélyen hallgatnak, azonban 1000 dollár környékén izgalmas választásnak tűnik.JVC GC-PX1 kamkorder - galéria:

JVC GC-PX1 kamkorder - furcsa szerzet JVC GC-PX1 kamkorder - furcsa szerzet JVC GC-PX1 kamkorder - furcsa szerzet JVC GC-PX1 kamkorder - furcsa szerzet JVC GC-PX1 kamkorder - furcsa szerzet JVC GC-PX1 kamkorder - furcsa szerzet

A hírhez kapcsolódó termékek és azok ára:


Bluechip: Canon LEGRIA HF R18 HD digitális videokamera >> 126.490 Ft


PCHelpline: Panasonic HDC-SD60EP-K full HD digitális kamera >> 131.158 Ft
Címkék:  JVC, kamera, kamkorder, fényképező, hibrid, digitális, fotó, videó


lap teteje

SPIDERNET ´99


© 2008-2022 - hardver-teszt.hu - Minden jog fenntartva